Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 kwie 2009, 12:20

Hej sorki ze tak narazie tylko o sobie, ale spiesze sie wiec wieczorkiem was doczytam :ico_oczko:

Melduje sie tylko ze wszystko u mnie ok, byli rodzice i wczoraj dopiero pojechali.
Do tego dla mlodszego syna wychodza zeby i jest straszny :ico_zly:

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

20 kwie 2009, 14:12

a ja zaprowadziłam matiego na angielski i mam godzinkę tylko dla siebie:) chyba zrobię sobie już konspekciki na następny tydzień do pracy i będzie z głowy;)

barbapuppa

20 kwie 2009, 16:35

a ja w pracy, właśnie zrobiłam sobie przerwę, ale już niedługo wybieram się do domku, bo powoli mam dosyć
dziś byłam w przedszkolu podpisać umowę, wreszcie mam to z głowy i od września Wiki wreszcie będzie miała większe towarzystwo, hihi
biedny będzie tylko Tadziu, bo co on pocznie bez swojej ukochanej siostry, a potem jak będzie nowa dzidzia też nie będzie mu łatwo, no ale cóż takie życie
matikasia najważniejsze, że masz już z głowy i więcej wolnego czasu dla siebie
i koniecznie pisz jak tam po wizycie czy wszystko OK
siunia ty zabiegana mamusiu, uważaj na siebie i odpoczywaj, a może posmaruj dentinoxem ząbki synkowi, to dosyć łagodzi

Awatar użytkownika
matikasia

20 kwie 2009, 17:42

tak jutro na pewno napiszę;) teraz mąż wziął synka na rowerek, a mnie zostawili abym sobie Klanik obejrzała bezstresowo:)

Awatar użytkownika
zaczarowana

23 kwie 2009, 16:42

Witam Was mamusie. Dołączam się do Was :)
Mój termin to 19 listopad

Awatar użytkownika
matikasia

23 kwie 2009, 20:19

Jestem po wizycie u lekarza;) jest wszystko w porządku. dzidzia przez równo 3 tygodnie z 1,2 cm urosła do 5,1 cm, a moja waga ok pół kg w dół. to raczej przez to, że ciągle w ruchu jestem. najważniejsze że dzidzia rośnie i brzuszek już widać:)
Jak miło było mi widzieć te machające nóżki i rączki. Raz nawet zasalutowała jak żołnierz i mam to ujęcie na zdjęciu:) czyżby chłopak?:)
W poniedziałek jadę na pierwsze wyniki. Oby wszystko było dobrze.

CHCIAŁAM WAM WKLEIĆ FOTKĘ Z USG i zawsze je ładowałam na imageshack a od jakiegoś czasu wyskakuje błąd. Gdzie wy ładujecie fotki do wklejania na forum? przez to zaprzestałam prowadzić bloga:(

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2009, 21:49

Witajcie

Mnie wczoraj przwialo wiec dzis parwie caly dzien lezalam i wygrzewalam plecy

uleczka170, witaj , napisz cos wiecej o sobie :-)

matikasia, no to super dzidzia rosnie,
wiesc o 2 synu jeszcze nie jest taka zla :ico_oczko:
moja tesciowa ma 6 synow i ani jednej corki, no ale ja licze ze moze teraz coreczka sie uda :ico_oczko:
co do fotek to ja jeszcze w fotosiku wklejam

barbapuppa, ja wlasnie czekam na odpowiedz z przedszkola, zlozylam do 2 , no i niedlugo wszystkiego sie dowiem
Z jednej strony fajnie ze Wiki idzie ci do przedszkola bo ty bedziesz miala troche wiecej czasu dla Tadzika, bo wiadomo jak go urodzilas to nie moglas tu tyle samo czasu poswiecic co doa Wiki, wiec teraz troszeczke nadrobi sie , no i szybko zleci jak kolejna dzidzia bedzie :-)
Co do zabkowania to nie mam dostepu do polskich srodkow z apteki , wiec musze sie radzic tym co tu jest :ico_oczko:

Awatar użytkownika
matikasia

24 kwie 2009, 08:14

znam fotosik, ale wtedy chyba na forum jest tylko link do odnośnika, a ja bym chciała taki program gdzie od razu fotka wyskakuje na forum.

Powiedzcie jak często powinno robić się usg. Ja mam dopochwowe przy każdym badaniu. Czy to nie szkodzi dziecku? ja jestem bardzo zadowolona bo zawsze mam jasną sytuację.
Dziś moja koleżanka napisała mi wiadomość (ona jest o tydzień w ciąży do przodu), że wczoraj w 12 tygodniu miała 1 usg i od 8 tygodnia serduszko już nie bije. Teraz zadaje sobie pytanie co gdyby wcześniej miała zrobione? czy coś by się dało zrobić? ja miałam już 3, ale z drugiej strony tez nigdy nie ma gwarancji...

U nas może być synuś, naprawdę, teraz wiem, że liczy się w pełni zdrowe dzieciątko!!

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 kwie 2009, 09:04

matikasia, przez fotosik tez normalnie wklejasz linka na forum, kojujesz bezposredni link do zdjecia a potem kilkasz w ten znaczek tu po prawej stronie IMG wyskoczy kolejne okno i tam wstawiasz link i zatwierdzasz ok , wysylasz wiadomosc i fotka jest
a jesli chodzi o usg to roznie to bywa, zazwyczaj takie przymusowe sa 1 lub 2 najwazniejsze jest te w 18-20 tyg, gdzie wszystko sparwdzaja u dziecka, narzady itp.
Ale moja siostra miala co wizyte usg i jakos komplikacji nie bylo
a co do twojej kolezanki to strasznie mi przykro ale ja mysle ze wczesniejsze usg nic by nie zmienilo, w polsce prezez przez NFZ chyba pierwsze usg w polowie cizy jest podobnie w innych krajach .
No chyba ze sie chodzi prywatnie to inna sprawa

Awatar użytkownika
matikasia

24 kwie 2009, 09:17

Ja chodzę prywatnie. Płace 50 zł. Mam usg, zdjęcia, kasety, badania za darmo. Z Matim byłam państwowo i za wszystko prócz wizyty musiałam płacić. Zdjęcia w ogóle nie dostałam bo co ja sobie myślę, że to takie tanie? dobrze że zrobiłam sobie sama trójwymiarowe bo w ogóle bym pamiątki nie miała...
Spróbuję potem z tym fotosikiem. Teraz lecę do pracy na 2 lekcje.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”