Strona 243 z 858

: 03 sty 2011, 16:11
autor: Motylek22
Koroneczka, no właśnie staram się być bardziej aktywna i się tak nie oszczędzam jak w ciąży z Filipkiem, może dzięki temu łątwiej będzie mi urodzić :ico_oczko: :ico_sorki:

: 03 sty 2011, 16:34
autor: Murchinson
Markotka ja takie kotlety tez robię ale czasami zamiast pieczarek daję ananasa lub zamieniam kurczaka na schab. Ja dziś na obiad mam karkówkę z morelami. Uwielbiam ja szczególnie sos jaki powstaje-łatwo się robi więc często ostatnio gości na stole.
Ja siły i ochotę do pracy mam więc robię wszystko zanim się rozleniwię i nie będę miałą ani siły ani ochoty :ico_oczko:

: 03 sty 2011, 16:44
autor: markotka
Murchinson a Ty już po wizycie, czy przed? Ja jakoś ostatnio ospała się zrobiłam i nic mi się nie chce, wcześniej miałam więcej energi :ico_sorki:

: 03 sty 2011, 16:46
autor: Murchinson
Przed, wizyta dopiero na 21.

: 03 sty 2011, 16:49
autor: Motylek22
Murchinson, daj przepis na karkówkę :ico_sorki: My z mężem robimy na różne sposoby karkóweczkę :ico_haha_02:

Ja właśnie wstawiłąm zupkę i biorę się za piersi :-D

: 03 sty 2011, 16:52
autor: martaraz
Ja też majowa mama jestem ale rocznik 2001 :-)

: 03 sty 2011, 17:07
autor: Murchinson
Karkówka z morelami
Karkówkę natrzeć pieprzem, vegetą, majerankiem (można sypnąć sporo), czosnkiem (może być granulowany) i papryką (ja zawsze mieszam ostrą i słodką). Odstawić na 12 godz. do lodówki.
Następnie zalać sosem i odstawić na ok. 2 godz.
Sos:
1 słoik małego keczupu (jeśli papryka był ostra to keczup łagodny;próbowałam rożnych keczupów i mi najlepiej smakuje z tym z Włocławka),
taka sama ilość dżemu morelowego (najlepiej Łowicz niskosłodzony),
7 kropli tabasco,
3 łyżki sosu sojowego
można dodać jeszcze raz czosnek jeśli ktoś lubi go dużo-ja nie daję,
oliwa i woda w ilości 1:1 by rozcieńczyć sos (ja daję w sumie ok 1/2-3/4 szkl, zależy od gęstości keczupu).

Piec pod przykryciem w temp. 180-200 st. do miękkości mięsa.

: 03 sty 2011, 17:10
autor: aniawlkp86
Murchinson super przepis,trzeba będzie kiedyś go wykorzystać :-D

: 03 sty 2011, 17:13
autor: Murchinson
Aniu, jeśli tylko lubisz takie połączenia to polecam-nawet mój siostrzeniec (Tadek niejadek) wcina aż uszy mu się trzęsą.Pracy prawie wcale, samo się robi.

: 03 sty 2011, 17:18
autor: aniawlkp86
Murchinson ja uwielbiam takie przysmaki,mój mąż nie bardzo za nowościami on najlepiej by jadł pomidorową i naleśniki :ico_haha_01: ale jak zrobię to będzie musiał zjeść :-D