szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

30 cze 2011, 11:33

szkieletorek, chudzinka jesteś, ale bardzo ładna :ico_oczko:
No dziękuję wam na komplementy. No jestem szczupła delikatnie mówiąc i dlatego też mój nick , ale powiedziałam że nie będę się tym przejmować zbytnio i chodzić wiecznie w golfach i wszystko zakrywać bo ludzie patrzą i obgadują.Co ja poradzę że taka jestem .
A ja sobie tak myślę,że my się tak szykujemy do ginków, a oni pewno nawet nic nie zauważają, bo tyle bab mają dziennie :-D Ale i tak jakoś głupio byłoby mi iść z chaszczami.

Ja nie dawno zrobiłam kolor, może jeszcze raz zrobie przed porodem, ale już u fryza, bo teraz sama głowę mi ciężko umyć nad wanną. No, a pod prysznic nie wejdę z taką głową.
hehe no ja zarośnięta też bym nie poszła chyba.Juz bardziej nie umalowana czy w brzydkich włosach hehe

A czemu nie umyjesz pod prysznicem ? U mnie mama i siostra farbują i pod prysznicem myją normalnie.
byłam w sklepie po chlebek i na spacerku z małą, kurde tylko ona znów nie ma apetytu, obiadu nie tknęła
A ty jej szykujesz i wybierasz co ma jeść czy sama ?
Moja na śniadanie wybiera sobie sama co chce, otwiera lodówkę i wyciąga na co ma ochotę. Czasem wychodzi straszny mix ale jak lubi to nie będę jej żałować. I wtedy faktycznie zje mi z apetytem , a czasami jak coś zaproponuje to nie dojada mi za bardzo. Lubi robić jak najwięcej sama po prostu. Tak samo jak jest obiad i jemy u mnie w domu , to my kładziemy każdemu talerze i na stół garnki , każdy nakłada sobie sam ile chce i jej się to bardzo podoba , nakłada czasem takie ilości że się złoszczę bo ja tyle zupy nie zjem a ona chce i o dziwo zjada.
Ja, tak jak szkieletorek, nie widzę różnicy między colą i pepsi, może dlatego, że piję sporadycznie, najczęściej zmieszane z czymś mocniejszym, a to nieco zmienia smak :ico_oczko:
No ja teraz to wcale prawie nie pije a przed ciąża zdarzało się ale tez rzadko bo tak ot po prostu nie kupowałam takich napojów do picia bo robię soki na cały rok.Drinków nie pijałam bo lubię czystą , po drinkach choruje :) A czystą nigdy nie przepijam gazowanym bo tez mi niedobrze było hehe tak że bardzo rzadko piłam takie napoje i może właśnie dlatego nie czuje różnicy.
jeszcze listę muszę zrobić co należy kupić, jakie kosmetyki:)
No właśnie a jakie kosmetyki kupujecie ?

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 cze 2011, 11:49

Witam z :ico_kawa:

Ja siedzę dziś u mamy, u nas nadal leje ale duchota straszna, nic poza spaniem mi się nie chce.

Awatar użytkownika
inia1985

30 cze 2011, 12:08

Chyba się już doczekać nie mogę bo co dzień coś dla maluszka szykuję, jeszcze listę muszę zrobić co należy kupić, jakie kosmetyki:)
a ja jeszcze nic nie przygotowałam...
.Co ja poradzę że taka jestem .
dokładnie, ja też w podstawówce byłam taka chuda, nie mogłam przytyć i tyle, ale oczywiście krytykowana byłam ciągle... :ico_puknij:
ja niewiele, do kąpieli Oilatum emulsję do kąpieli jakąś mega butlę, u Wiki się sprawdziła świetnie (pół roku używaliśmy), Bepanthen - do pupy, też sprawdzony na Wice, jakąś oliwkę i z nivea krem na każda pogodę (od razu dla Wiki będzie na okres jesienno-zimowy, też używaliśmy). To wszystko i jestem pewna, że to wystarczy. Przy Wice kupiłam tego mnóstwo, na wiele miała uczulenia :ico_noniewiem:

izabelllla123, u nas na razie nie pada, ale też jakoś tak się ściemniło

szkieletorek

30 cze 2011, 12:14

ja niewiele, do kąpieli Oilatum emulsję do kąpieli jakąś mega butlę, u Wiki się sprawdziła świetnie (pół roku używaliśmy), Bepanthen - do pupy, też sprawdzony na Wice, jakąś oliwkę i z nivea krem na każda pogodę (od razu dla Wiki będzie na okres jesienno-zimowy, też używaliśmy). To wszystko i jestem pewna, że to wystarczy. Przy Wice kupiłam tego mnóstwo, na wiele miała uczulenia :ico_noniewiem:
Ja planuję kupić szare mydło , ponoć jest bardzo dobre do kąpieli i do włosków.Oraz oliwę z czegoś tam dobrego do ciałka.

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 cze 2011, 12:18

witam,

ja od rana znów na zakupach, byłam tez w aptece ale oczywiście zapomniałam o renni na zgagę :ico_placzek: i do jutra się pomęczę :ico_olaboga: obiadek zrobiła dziś zupka owocowa dla mnie i młodej a dla A od wczoraj wątróbka :ico_wstydzioch: nadal u mnie skwar ale coś tak jakby na padanie się zanosiło, po południu wpadnie kumpela z córką na ploty :ico_brawa_01:
No właśnie a jakie kosmetyki kupujecie
ja dla Julki miałm wszytsko z Bambino i jestem bardzo zadowlona a do pupci smarowania będę miał krem robiony w aptece....

a właśnie zaopatrujecie się może w Saab? są to niemieckie kropelki na kolki ja przy Julce miałam i zero kolek i tak się zastawiam czy teraz też kupić :ico_noniewiem:

szkieletorek

30 cze 2011, 12:28

a właśnie zaopatrujecie się może w Saab? są to niemieckie kropelki na kolki ja przy Julce miałam i zero kolek i tak się zastawiam czy teraz też kupić :ico_noniewiem:
No dobrze że mi przypomniałaś .Słyszałam o nim że jest dobry , choć to zależy na jakie dziecko trafi bo na jedno działa herbatka koperkowa a na inne nic .Ale tak ja mam w zamiarze się w to zaopatrzyć przed porodem.
U nas tego nie kupi tak ? Mam kuzynkę w Niemczech to ja poproszę.

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 cze 2011, 12:38

U nas tego nie kupi tak
u nas tego nie kupisz, może apteka na zamówienie sprowadzić bo to w Niemczech jest dostępne :ico_sorki: ja też muszę pomyśleć jak to kupić :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 cze 2011, 12:42

Cześć!

Ufff... wymęczona jestem tym siedzeniem na glukozie :ico_olaboga:
Ale wzięlam sobie kartę stałego klienta z tej analityki i mogę sprawdzać wyniki w necie :ico_brawa_01:
No i zanim odpaliłam to wyniczki już były :ico_brawa_01:
No błyskawicznie to robią :ico_szoking:
I mam troszke ponad normę niestety :ico_noniewiem:
rano 4,83 mmol/l- max jest 6,4
po 1 h 11,26- max jest 11,1, więc w sumie niedużo ponad normę
po 2 h 7,69 - max jest 7,8, więc gucio tu

No ciekawe co mi powie.
Mocz dobrze, morfologia też (na 24 parametry mam 3 za dużo i 2 za mało, ale tylko toszkę nie mieści się w normie, a może i dobre są, bo normy podają dla ludzi- nieciężarnych).
są to niemieckie kropelki na kolki
nie znam, nie znam :ico_noniewiem: Zu nie kolkowała, może to dziedziczne będzie :-D
A czemu nie umyjesz pod prysznicem ? U mnie mama i siostra farbują i pod prysznicem myją normalnie.
ale one wchodzą całe na golasa? Bo ja jakoś tego nie widzę :ico_noniewiem: A tak pochylić się czy klęknąć to nie daję rady.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 cze 2011, 12:59

A właśnie bo sobie zapomniałam, miałam napisac jak mi się spało na tej poduszce. A więc rewelacyjnie, po nocy nie boli mnie brzuszek od uciskania na niego i co najlepsze kręgosłup sobie odciążyłam i czuję się wypoczęta, jak dawno nie miałam.
Mocz dobrze, morfologia też (na 24 parametry mam 3 za dużo i 2 za mało, ale tylko toszkę nie mieści się w normie, a może i dobre są, bo normy podają dla ludzi- nieciężarnych).
u mnie podobnie mam 3 parametry niższe niż trzeba ale lekarz mówi że w ciąży to normalne, bo podają normy dla zwykłych ludzi nie w ciąży czy z jakimiś schorzeniami.
No ciekawe co mi powie
nie wiem czy to dobre czy złe wyniki, ja jeszcze nie miałam badania robionego.

elibell
4000 - letni staruszek

30 cze 2011, 13:02

przypomniało mi się, że któraś mnie pytała już jakiś czas temu, (chyba inia) w którym tyg. Eliza się urodziła, to odpowiadam póki pamietam:) że w 2 godzinie 39 tygodnia dokładnie:)
jeszcze nie wiem jakiej firmy, ale na pewno nie Jonhson&Jonhson bo np. oliwka tej firmy to i moją skórę wysusza. Olatium dobre ale jeżeli będą problemy ze skórą, na poczatek jakiś balsam do ciała, krem do pupki sudocrem za pewne, choć mam jeszcze Pantenol dla elizy. Jakiś szamponik, poszukam coś, mydło szare mam też, zapas niezły, jak mała miała największe problemy z egzemą to tylko szarym mydłem ją myłam.
ja już mam 2 butelki, nie wiem nawet czy taka to nazwa jest, bo schowałam do szafki i czekają:) Siostra mi przesłała, a w Niemczech to ponoć profilaktycznie dają w szpitalu, i ja chyba będę podawać Eliza miała kolki i to było straszne dla mnie, zwłaszcza, że łapało ją w godzinach kiedy byłam w domu samiuteńka.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”