Agnieszka26
Śmigam już bez trzymanki po forumku

03 lut 2011, 15:45

No mój jojczóś zasnął mogę cos popisac :ico_brawa_01: Bylismy dzisiaj na szczepieniu :ico_olaboga: Krzyk że masakra, pewnie wieczorem temperatura bedzie :ico_sorki: Oby nie. Waży 3960 :ico_szoking: Masakra jak leci nam z wagą nasz szkrab a ważył dopiero co 2 kg :-D A tak pozatym to mały fajniutki ale w dzien :-D Jak się zciemnia to mam mega stresa krzyk i lament nie wiedamo jak pomóc ale cóż się nosi i smok ach a miało nie byc :ico_olaboga: Zawsze moge się wytłumaczyc że zawdzięczam smoka kolkom :ico_oczko: :-D Dzisiaj lekarka dała mi jakis syrop dodatkowy do mleczka żeby podawac jak nie pomoże to zmieniamy mleko znowu :ico_noniewiem:
A własnie te które nie karmią lub dokarmiają jakim mleczkiem dokarmiacie? My mamy gerbera niby najlepsze ale chyba nie jednak a wczesniej miałam nan pro i też bez rewelacjii :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

03 lut 2011, 18:51

Agnieszka spróbujcie Enfamil.
Mi lekarka mówiła, że taki "mercedes" wśród mlek.
Ładnie na wadze Wiktorek przybiera, brawo.

A pisałąś o zielonych kupach, być może źle zrozumiałam, ale to oznacza kolkę? Może coś pomieszałam...

Nasz właśnie od wczoraj ma zielone. No i marudzi, o matko nie mówcie mi, że ma kolkę.

Noce straszne, a drugi dzień już i w dzień nie śpi, długo się męczy póki zaśnie, masakra.

[ Dodano: 2011-02-03, 19:05 ]
no i zdjątka :)
jakos mniej pstrykam niż z Wanesską...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agnieszka26

03 lut 2011, 20:41

A pisałąś o zielonych kupach, być może źle zrozumiałam, ale to oznacza kolkę? Może coś pomieszałam...
Mi tak powiedziała lekarka że oznacza albo kolke albo alergie jakąs dlatego najpierw próba zmiany mleka a jak nie pomoże to nutramigen, kolke to on ma w sumie od początku. Daj małemu Lakcid przez dwa do trzech dni a jak kupki się nie zmienią i nie przestanie bolec brzuszek to idz do lekarza, każde dziecko jest inne trudno cos powiedziec a na cycu jest?
Co do enfamila mi powiedziała lekarka że ma za dużo z kolei żelaza i może powodowac odwrotnosc czyli zaparcia... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Alineczq

03 lut 2011, 23:51

Agnieszka to mnie nastraszyłaś..
ale przed snem walnął musztardówkę, także może to chwilowe było :ico_olaboga:
A dziś 4 razy kupe robił, takie małe "pierdnięcia" w zasadzie, no ale znaczy , że coś nie tak, no nie?
Tomciu jest na cycu. Było dokarmiony raz w szpitalu i w ub. sobotę, bo mi z nerwów pokarm zanikł chwilowo...

Co do sztucznych mleczek, to Wanesska od urodzenia jadła Enfamil i dostawała cyca i nigdy przenigdy nie miała problemów z kupami ani uczuleń.
Dopiero potem się zaczęło. Także ja bym na Twoim miejscu spróbowała, to jedno z najlepszych mlek.
A lekarka może uprzedzona jest i tyle

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 lut 2011, 10:39

Współczuję kolek, u nas odpukać na razie nic się nie dzieje. Krzysio robi kupę po każdym karmieniu albo i częściej, także straszny z niego niszczyciel pamperów :ico_olaboga: Chyba taka uroda moich chłopaków albo mojego pokarmu, bo Bartek miał tak samo. My na razie nie mieliśmy potrzeby dokarmiania, ale za mały dostawał już mój pokarm z butelki żeby się przyzwyczaił do picia ze smoczka i nie jest to dla niego żaden problem.

A co do zielonych kupek, to od czasu do czasu to nic takiego. Jeżeli utrzymują się kilka dni to dopiero powód do niepokoju.

Mały śpi w nocy całkiem dobrze, ale niestety żarłok z niego i często budzi się na karmienie tak co dwie - dwie i pół godziny. Rzadko pośpi 3. Po karmieniu od razu zasypia. Chociaż czasami nad ranem materacyk zaczyna go kuć w plecki i muszę go wziąć do nas bo się co chwilę budzi.

A co do sztucznego mleka, to Bartkowi dawałam Bebilon do kaszek, ale to jak już miał skończone 4 miesiące, bo wcześniej też nie mieliśmy potrzeby dokarmiania. Nam pasowało to mleczko.

Alineczq ja też teraz jakoś mniej zdjęć pstrykam, ale po prostu nie mam czasu, a jak jest czas to jakoś mi się nie chce. Poza tym nawet jeszcze z aparatu zdjęć ze szpitala nie zrzuciłam

Agnieszka26

04 lut 2011, 11:54

A dziś 4 razy kupe robił, takie małe "pierdnięcia" w zasadzie, no ale znaczy , że coś nie tak, no nie?
Całkiem normalnie nie stresuj się :ico_oczko: :-D Jak nazrazie to jeszcze tego gerbera pociągne a jeslijeszcze z tydzien tak bedzie to wtedy zmienie to mleko, nie można też tak ciągle zmieniac mleka
, brzuszek boli a matka wciska ciagle cos nowego :-D
gaga22, Super że u Ciebie w porządku z kolkami ja to bym mogła co godzinę do Wiktora wstawac aby go nic nie bolało. Nadal ubolewam nad stratą pokarmu :ico_placzek: Może nie miał by tak gdyby cyca ciągnął? :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2011-02-04, 13:44 ]
Alineczq, A co do trudnosci z zasypianiem prupowałas jakiejs bajeczki typu zasypianki? Albo muzykę poważną? Mojemu to pomaga takie wyciszenie troszkę w sumie to nie lubie ale czego się nie robi dla dziecka :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Alineczq

04 lut 2011, 15:16

Och zapomniałam napisać przez te niewyspanie... Buzok jest w szpitalu z maluszkiem, znowu krew w kupie :ico_placzek:

Gaga Tomuń też strasznie psuje papmki. hehe
Zmienie, po paru minutach napręży się i .. znowu do wymiany
A najlepszym jego zajęciem jest w dodoatku psucie podkładów do przewijania - jak tylko ściągam pieluchę do wymiany puszcza mi fontannę :-D w efekcie całe ciuchy i wszystko dookoła jest do przebrania hehe

Nasz Sorbecik też ma uczulenie na płaskie powierzchnie, zwłaszcza w nocy, ale dziś go przechytrzyłam - karmiłam na poduszce, on zasnął, więc z ta poduszką razem poożyłam do łóżeczka i śpi :ico_brawa_01:
No on jest cwany, a ja cwańsza :-D

Agnieszka co do muzyczki, to puszczam, ale kurde my w nocy mamy większy problem, a o 3 w nocy nie będę przecież puszczać Bacha :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
A jak nie chce usypiać na noc, to najlepszym pomocnikiem jest suszarka do włosów :-D

Dziewczyny zdjęcia wklejać!!!!!!!!!!!

Aga się nie meldowała , ale i smsa nie ma... Ciekawe co u niej.

Katka
Wodzu
Wodzu

04 lut 2011, 15:54

Alineczqo to zdjęcie , gdzie tulisz Tomcia (a jednak Tomasz;)) - jest cudne :ico_brawa_01:

Agnieszka26

04 lut 2011, 18:41

Aga się nie meldowała , ale i smsa nie ma... Ciekawe co u niej.
Obolała po porodzie? :ico_noniewiem: Pewnie już urodziła nasza słonica kochana :-D
Dziewczyny zdjęcia wklejać!!!!!!!!!!!
Jutro :ico_sorki: Nie chce mi się teraz :-D
A najlepszym jego zajęciem jest w dodoatku psucie podkładów do przewijania - jak tylko ściągam pieluchę do wymiany puszcza mi fontannę :-D w efekcie całe ciuchy i wszystko dookoła jest do przebrania hehe
Skąd ja to znam :-D Dzisiaj 5 razy Przebierałam a się darł złosnik jeden :-D

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lut 2011, 19:47

hej mamusie,ja już kompletnie nie w temacie :ico_placzek:
więc was tylko pozdrawiam! bardzo bardzo! i buziaki w stópki dla każdego maluszka z osobna :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

u nas dobrze tylko dni wypełnione po brzegi.W końcu dzieję się i dzieje i nie ma miejsca na nudę.Trochę noce niestety nie przespane.4 pobudki ,niby nie strasznie ale czasem godzina zanim mała zaśnie.W dzień jest dobrze.Wychodzimy o 8.30 z domu a wracamy nawet o 15.cyc na miejscu więc nie ma problemu.po południe leci w obowiązkach a wieczór taki już krótki...
pozdrawiam was i buziam!

[ Dodano: 2011-02-04, 20:07 ]
A Brodzikowa pytałaś o moje córki...o imiona... starsza to Zuzia.w sierpniu skończy 8 lat.Srednia to Gabrysia w czerwcu skończy 5 lat.No i Lilianna ma 4 tygodnie :-D
dziękuję ci bardzo :ico_sorki:

dzewczyny ja stronę pierwszą próbuje powoli zaktualizować ale nie mam eas wszystkich.napiszcie mi prosze na pw kto chce oczywiście na kidy miałyście termin,kidy urodziłyści i imiona dzieci żebym gafy nie walnęła.no niektóre już są wypisane w 1 poście. w wolnej chwili naprawię co źle...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”