anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

19 lis 2009, 11:03

hej wstawie wam moje zdjecia, moze juz ostatnie :-D
to jest porównanie 29 tydz i 35

Obrazek

no i wczorajsze z wózkiem

Obrazek

Obrazek

a tak ogolnie skurczy nie mam ale kisielek jakby czop odchodzil, takie samo mailam po podszyciu ale teraz bezbarwne :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2009, 11:35

anetka607, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ślicznie brzusio Ci urósł :-D
No i wózeczek bardzo ładny, kolory też mi się podobają :ico_haha_01:

No i tyle z mojego pospania, taki głód mnie obudził, że o 10 czym prędzej wstawałam zrobić sobie 2 śniadanie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
inia1985

19 lis 2009, 11:45

iw_rybka, Shiva, my zdecydowanie mamy takie samo podejście do palenia w ciąży, Dzidziuś najważniejszy!

dorotaczekolada, daj znać koniecznie jak wyniki :-)

barbapuppa, mam nadzieję, że dzisiaj się już lepiej czujesz i że ból w boku minął

Shiva, ja chyba weszłam w jakiś nowy okres ciąży :ico_noniewiem: bo też mam problemy ze snem, mimo, że wcześniej było super. Coś mi się po tej obronie przestawiło :ico_oczko: Już drugą noc wstaję w nocy i nie mogę dłuuuugo zasnąć :ico_olaboga: A tak w ogóle nie wyglądasz na 28 lat :ico_haha_01:

anetka607, ślicznie wyglądasz, brzuszek pięknie rośnie :ico_brawa_01: No i wózek pierwsza klasa :-D

Miałam dzisiaj w nocy mały wypadek... stuknęłam małym palcem u nogi w stolik, oczywiście bolało, ale się nie przejęłam tym zbytnio. Rano wstaję, a na prześcieradle wielka plama krwi (aż nie wierzyłam, że z takiego małego paluszka taka kałuża) :ico_olaboga: Okazało się, że paznokieć mi częściowo odpadł...

[ Dodano: 2009-11-19, 10:49 ]
a dzisiaj mi pyknął 36 tydzień :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2009, 12:29

inia1985, ojej, biedna jesteś z tym palem. Przez kilka dni na pewno będzie bolał :ico_olaboga: Jakiś czas temu też sobie w nocy o łóżko obiłam, ale na szczęście paznokieć cały, tylko siniak utrzymywał się prawie 2 tygodnie :ico_szoking:
He he he - no wiem, ze nie wyglądam na swoje lata :ico_wstydzioch: Jeszcze na studiach nie chcieli mnie wpuszczać na dyskotekę, bez dowodu osobistego :ico_szoking: Potem, po ich skończeniu przez pewien czas pracowałam z dużą liczbą młodych ludzi. No i podrywali mnie koledzy z pracy w wieku 18, 19 lat :ico_wstydzioch: Bo byli pewni, ze jestem ich rówieśnicą :ico_olaboga: Teraz ta duża różnica się zatarła ;-)

:ico_brawa_01: za 36 tydzień :-D

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2009, 12:58

anetka- bardzoo ładne zdjęcia.

Przepraszam nie mam siły pisać, :ico_placzek: mam doła bo zostałam postawiona w sytuacji, ze alboz ostaiwe noworodka w domku albo zostanę bez pieniędzy , cała noc nie spałam, a rano dostałam jakiś skurczy, na szczęście przeszło jak się nafaszerowałam magnezem.

Awatar użytkownika
inia1985

19 lis 2009, 13:24

Pruedence, bardzo współczuję Ci tej sytuacji...Miejmy nadzieję, że znajdzie się jakieś rozsądne rozwiązanie :ico_sorki:

Shiva, taki młody wygląd wcześniej musiał być trochę uciążliwy, ale za to teraz (i później) same plusy :-D

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2009, 14:05

Pruedence, sytuacja jest rzeczywiście bardzo trudna :ico_olaboga: Bo wiadomo, że dziecka nie zostawisz - no i wydaje mi się, że dlatego postawiono Ci takie ultimatum :ico_zly: Mam nadzieję, że się mylę. Może mają kogoś znajomego na Twoje miejsce... Pytanie tylko, czy sposób w jaki postąpili jest zgodny z prawem :ico_noniewiem: Może dobrze byłoby podpytać się kogoś, kto się zajmuje takimi przypadkami. W niektórych miastach takie konsultacje są za darmo...
Wiem jak to zabrzmi :ico_wstydzioch: ale staraj się nie stresować za mocno, bo te skurcze to takie drobne ostrzeżenie :ico_olaboga: Musisz bardzo na siebie uważać...

inia1985, masz rację, teraz są tego same plusy ;-)

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

19 lis 2009, 14:18

witam :-)
Pruedence będę trzymać kciuki za rozmowę, żeby Cię jednak zatrudnili...szkoda jednak że Cię wcześniej nie poinformowali :ico_zly: jaką masz umowę??

inia1985 też się dziwię kobietom palącym w ciąży. Ja przed ciążą paliłam, próbowałam rzucić różnie wychodziło ale jak zaczęłam podejrzewać że mogę być w ciąży to za każdym razem odstawiałam papierosy czy alkochol (jak się okazywało czasem bez przyczyny ale lepiej dmuchać na zimne)
Nieraz mnie ciągnęło przez te miesiące, zwłaszcza jak miałam stresy jakieś ale nigy nie zapaliłam, wyrzuty sumienia by mnie zrzarły :ico_olaboga:
ps. zazdroszczę że masz siły na sprzątanie, ja nie mam ostatnio sił na nic :ico_olaboga:
barbapuppa, też się pod koniec wszystko czepia :ico_noniewiem: trzymam kciuki za Was.
anetka607, wyglądasz ślicznie :-) jakie Wy wszystkie szczupłe dziewczyny, tylko brzuchy Wam urosły a u mnie to wszystko!!!
ja melduję że waże już 76 kg :ico_wstydzioch: czyli więcej niż mój własny, osobisty mąż! :ico_olaboga: :ico_szoking:
Okazało się, że paznokieć mi częściowo odpadł...
o kuuuurcze !!! :ico_szoking: żeby CIę teraz tylko nie zaczęło boleć :ico_sorki:
a dzisiaj mi pyknął 36 tydzień
:ico_urodzinki: super! :-)

idę w odwiedziny do mojej koleżanki ze szkoły rodzenia obejrzeć jej maluszka :-)

Awatar użytkownika
inia1985

19 lis 2009, 15:51

anusiek, czyli jesteś żywym dowodem na to, że jak się chce, to można rzucić/odstawić papierosy :ico_brawa_01: Wystarczy tylko nie myśleć o sobie, a o rosnącym w brzuszku Dzidziusiu :-)
czyli więcej niż mój własny, osobisty mąż! :ico_olaboga:
Ale 76 to i tak nie tak dużo :-) mojego męża trudno byłoby dogonić z wagą (123kg :ico_oczko: )

Co do palca, to nie boli tak strasznie, o dziwo, widocznie nie uderzyłam się tak mocno, tylko niefortunnie :ico_noniewiem: chodzić mogę :ico_haha_01:
idę w odwiedziny do mojej koleżanki ze szkoły rodzenia obejrzeć jej maluszka :-)
super :-D miłej wizyty :-)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

19 lis 2009, 16:35

barba - no ja tez mam nadzieje wrocic do szpitala na porod i juz go nie ogladac :ico_nienie:

shiva - to tylko rok starsza ode mnie,a wygladasz na 20 :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

no wlasnie tak sie te durne matki tlumacza,ze palili wczesniej i dzieci zdrowe,a ta jedna,z tatuazami,co ma juz dziecko,opowiadala,ze jak malutka miala miesiac,to podczas karmienia piersia nagle oczy wywrocila do gory i przestala oddychac :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: Cale szczescie wszystko dobrze sie skonczylo,ale wedlug mnie to efekt jej palenia w ciazy :ico_nienie:

A ta druga mama palaca,co pali "tylko" trzy papierosy dziennie ma cukrzyce tak jak Ty,a do szpitala trfila,bo od 2 miesiecy nie brala insuliny :ico_olaboga:
anetka - brzusio fajny i niewiele urosl :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

I wozek bardzo ladny :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

inia - jeju,to musialas zdrowo walnac tym palcem :ico_szoking:

No i brawa za skonczenie 36 tygodnia,zaczelas 37,wiec Twoja dzidzia jest juz donoszona i w pelni wyksztalcona :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Preudence - ja na Twoim miejscu zrobilabym jak oni,czyli wziela prace,obiecala,ze po macierzynskim wrocisz a potem sie zobaczy,mozesz isc na L4,wazne,zeby umowa byla,a co za tym idzie -kasa :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

anusiek - nie martw sie waga,zgubisz wszystko,zobaczysz :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Ja mam sie dzis lepiej,tylko macica jakas aktywna,biore magnez i jest ok,zaczyna mi sie to podobac - sniadanko do lozka,obiadek do lozka,tylko Andrzejek przynosi mi misie,autka i inne zabawki do lozka :ico_olaboga: Maz ma wolne do srody :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”