Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lip 2011, 10:23

witam ciężarówki :-D

przychodze a ten wariat pokupił ubranka, karuzele grajaca nad lózeczko, mate edukacyjna z pluszakami, grającą i kazdy pluszka jeszcze albo kwika, chrupie, grzechocze itd. koce antyalergiczne dla dzieci i cała masę rzeczy.
tylko pozazdrościć takiego męża :ico_oczko: :ico_brawa_01:
choc na razie nie pada.
u mnie leje od wczoraj wieczora :ico_sorki:
Stawiam za skończony 29
:ico_tort: :ico_tort:
Oby choróbsko Cię nie dopadło :ico_sorki:
i mam wirusa ale przy ciąży i do tego astmie nic nie dostałam :ico_noniewiem: mam w razie czego receptę na antybiotyk ale to już w ostateczności jak bym nie mogła oddychać :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 lip 2011, 10:46

tylko pozazdrościć takiego męża
wlasnie nie wiem co mu sie stało, rozpakowuje teraz wlasnie to wszystko na pokoju, i w końcu zrobiło mi się fajnie na sercu że kupił coś dla dziecka sam od siebie i faktycznie wybrał ładne rzeczy.
mam wirusa ale przy ciąży i do tego astmie nic nie dostałam mam w razie czego receptę na antybiotyk ale to już w ostateczności jak bym nie mogła oddychać
jejku strasznie Ci współczuję, ale się Ciebie chorubsko przyczepiło, dużo zdrówka życzę :ico_sorki:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lip 2011, 11:01

hej laseczki

wpadam i częstuję kawusią :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa:

laseczki ja tez słyszałam ze sab simplex cuda działa ale wiecie co hehe śmiac mi sie chce serio
Inia piszesz ze próbowałaś polskich odpowiedników i nie działały :ico_noniewiem:
sorry wiesz, ale w kroplach sab simplex substancją czynną jest simetykon (dokłądnie 69mg)
czyli DOKŁADNIE ta sama substancja co w Espumisanie, Infacolu i większości leków na kolkę
no chyba ze aromat waniliowy albo malinowy działa cuda :ico_haha_01:
albo aspartam :ico_haha_01:

przy stosowaniu tych leków wazne jest zeby uzywać ich przed KAŻDYM posiłkiem wtedy daja efekt i nie wazna jest nazwa na opakowaniu skoro lek i w tym i w tym jest ten sam

to jak paracetamol a apap albo jak ibuprom a ibum :ico_oczko: ta sama substancja produkowana przez dwóch innych producentów majaca różne nazwy
nie dajmy sie zwariować reklamom :ico_oczko:

boli mnie kręgosłup znów :/ pęka na pół normalnie :ico_placzek:

mamy już drzwi nowe do pokoju, za tydzień kuć bedziemy stare :ico_brawa_01:
pojedziemy od razu po kanapę i wyprowadzamy sie od Majki do naszego pokoju :ico_haha_01:

[ Dodano: 01-07-2011, 11:02 ]
i mam wirusa ale przy ciąży i do tego astmie nic nie dostałam :ico_noniewiem: mam w razie czego receptę na antybiotyk ale to już w ostateczności jak bym nie mogła oddychać :ico_noniewiem:
zdrowiej szybko :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
no ale antybiotyk na wirusa to też chyba jakaś pomyłka co?

[ Dodano: 01-07-2011, 11:05 ]
izabelllla123, super się mężuś wykazał :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lip 2011, 11:17

no ale antybiotyk na wirusa to też chyba jakaś pomyłka co?
dokładnie tylko ze mi wchodzi na oskrzela i antybiotyk jest właśnie w przypadku jak nie będę mogła oddychać, nie wiem jak to wytłumaczyć ale ja po tych moich przejściach wiem kiedy mam zapalenie oskrzeli :ico_wstydzioch: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

01 lip 2011, 11:41

elibell, mój nie ma za bardzo wyjścia z tym rowerem, bo on do pracy dojeżdża, a mi zostawia auto, tak sobie wymyślił, mimo że skuter mamy

izabelllla123, super się mąż zachował :ico_brawa_01: Zazdroszczę :ico_wstydzioch:

kwiatunio, obyś jednak nie musiała sięgać po ten antybiotyk :ico_sorki:

izuś_85, czyli z tego co piszesz to nawet nie ma się co fatygować po te krople, jak widać, nie na wszystkie dzieci to działa :ico_noniewiem: Pozostaje mieć nadzieję, że Piotruś nie odziedziczy tego po siostrze :ico_sorki:

Mąż próbuje uśpić Wikę, ciekawe czy mu się uda? Dałam mu wskazówki i działa :ico_oczko:

[ Dodano: 01-07-2011, 13:01 ]
Mężowi się nie udało Wiki ululać, ona wie, że może sobie przy nim więcej pozwolić... jak np. chce dyda, to też zawsze jego ciągnie, a jak gdzieś wychodzimy razem, to przy tacie Wiki nie chce chodzić za rękę, a ze mną zawsze, czasem oczywiście się wyrywa, ale wtedy mocniej łapię za jej rękę i nie ma szarpania, idziemy i koniec. A mąż ją puszcza i później goni, a ona ma radochę... położyłam ją przed chwilą, już chyba śpi :ico_sorki:

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

01 lip 2011, 13:54

U nas leje caly czas w doniczkach juz woda stoi.
U nas tak samo.Leje potwornie.
Mówi że wszedł do sklepu dzieciecego z głupoty i nie mógł się powstrzymac i wyszedł z całym koszem. Widze ze chyba w końcu do niego dociera to że będzie ojcem.
Ale fajnie... :)
Mojego tak nie bierze .

A ja dziś kupiłam skarpetki grzechotki.Nie mogłam się powstrzymać.

elibell
4000 - letni staruszek

01 lip 2011, 14:29

izabellla no to Ci mąż prezent zrobił świetny:) ale dobrze, widzieć jak facet się cieszy z potomka co??? Ja jak mojego obserwuję to też aż za serducho łapie:)

inia a to tak z dziećmi jest, przy każdym rodzicu zachowują się inaczej niestety, grunt, że mała śpi:)

kwiatunio obyś nie musiała tego antybiotyku jednak i szybko wracaj do zdrowia.

a co do kropli na kolki to szczerze nie mam pojęcia jakie co ma skłądniki, ja używałam z eliza infakol i co i nic a nic nie działał, do 3 miesiąca punkt 18 wrzask do 21 i tyle, przetrwałam i żyję, teraz mam ten saab simplex czy jak to się zowie, bo siostra mi przesłała a później z ciekawości sprawdzę składniki i porównam sobie z infakolem:)ale mam nadzieję, że tym razem nie będzie potrzeby stosowania takich leków:)

Byłam po receptę na żelazo i mam brać po 3 tabletki dziennie, a w między czasie przyszły wyniki i pismo o tym, że jak skończę tabletki mam powtórzyć badania krwi. No i chciałam zapisać się do lekarza, ale pani zapytała czy nie chciałabym by lekarz do mnie zadzwonił dziś i powiem o tych problemach z paznokciami, no i lekarz dzwoniła do mnie, powiedziałam co mi dolega no i niestety na rękę nic mi nie da (ale to wiedziałam) bo jestem w ciąży a musiałabym brać tabletki doustnie, więc w szpitalu po porodzie mam powiedzieć o co biega i mi od razu coś przepiszą, choć też nie jestem pewna, bo chcę karmić piersią, no zobaczymy, ale na nogi receptę mi wypisała i koleżanka ma mi odebrać bo idzie z córą do przychodni akurat dziś:)
No i byłyśmy jeszcze w przedszkolu zanieść papiery, i mam czekać na decyzję, poprosiłam by listem przysłali, że ciężko mi przez telefon się rozmawia po angielsku albo, że co czwartek jestem na play grupach to wtedy też mogę z Panią porozmawiać co się zajmuje decyzją Elizy:)
I jeszcze byłyśmy na dniu sportu w szkole u koleżanki córci, moja biedulka rozwolnienie dostała i cały wózek do prania, zaraz zabieram się za to, póki ciepło to wyschnie.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lip 2011, 15:14

Cześć :-)

My dziś z Zu urzędujemy. Od razu widać, że dziecko w domu, bo pół swojego pokoju przeniosła do salonu i za chwilę to nie będzie się gdzie ruszyć :ico_haha_01: No cóż będzie sprzątać cały wieczór :-D

elibell, no to trzymam kciuki za to przedszkole :-)

izabella to zaszalał mąż :ico_brawa_01: Super!
Mój to nawet się za takie zakupy nawet nie zabiera, wie dobrze,że ja sama lubię powybierać takie duperele dla Dzidzia :ico_oczko:

M. ma być o 16. Ciasto na pizzę rośnie- będzie uczta :ico_brawa_01:

kwiatunio, zdrówka dla Ciebie, Kochana!

izuś_85, ja to zupełnie mam pojęcia o kolkach, więc dobrze wiedzieć co nie co o kropelkach- na przyszłość.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 lip 2011, 16:13

no to Ci mąż prezent zrobił świetny:) ale dobrze, widzieć jak facet się cieszy z potomka co??? Ja jak mojego obserwuję to też aż za serducho łapie:)
dokładnie tym bardziej że zdarzyło się to mu pierwszy raz i stwierdził że czuł się wyjątkowo płacąc za rzeczy dla Oliwki.
Byłam po receptę na żelazo i mam brać po 3 tabletki dziennie
ja też biorę żelazo już z iesięc może półtora wyniki mi się nie poprawiły ale nie spadły więc gin zadowolony.

Teraz jeszcze te moczopędne wariactwa biorę i chyba świra dostanę z tym sikaniem.
Mój to nawet się za takie zakupy nawet nie zabiera, wie dobrze,że ja sama lubię powybierać takie duperele dla Dzidzia
my razem wybieramy się na zakupy za tydzień w piątek. Łóżeczko zamówię pokupię już inne potrzebne rzeczy które mogą postać do urodzenia Oliwki.

Ostatnio mój M. mnie zaskakuje i wyjątkowo naewt nie denerwuje. :ico_brawa_01:

elibell
4000 - letni staruszek

01 lip 2011, 17:02

Ostatnio mój M. mnie zaskakuje i wyjątkowo naewt nie denerwuje. :ico_brawa_01:
nie zachwalaj nie zachwalaj hihihi, ja jak mojego zaczynam chwalić od razu się kłócimy i mnie czymś potwornie wnerwi, hihihi, ale Tobie życzę by już tak było cały czas:)

Dzis koleżanka mi na swojego męża się pożaliła, biedna, dom, dzieci, pies na głowie, wszystko, rachunki, wszystko dosłownie wszystko, a mąż wnerwił się, bo wzięła więcej godzin pracy w jeden dzień i on biedny nie mógł sobie pospać po południu. I jeszcze jej wypomniał, że kasa szasta hahahahaha, a ona skromna, tyle co rachunki i na dzieci potrzeba, sobie odmawia nawet bo dzieci ważniejsze. No faceci poszaleli coś.

Jejus jak mi oczy lecą, ale bym pospała ale nie ma jak, mała na nogach, rozwolnienie ma dalej, dałam jej smekte i kisiel na obiad, niestety tylko tyle dziś w jej diecie będzie.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”