Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 mar 2007, 16:54

Hej laseczki...

Fela ja tak własnie słyszałam, ze jak się widzi maleństwo to wtedy intuicyjnie daje mu się imie i że juz niejedna mama zmieniła imię dla dziecka jak je zobaczyła po porodzie...

Martucha oszczedzaj sie w pracy ile sie tylko da, za troske o dziecko zwolnić cię nie mogą :ico_nienie: A u mnie w pracy to własnie najbardziej dokuczały mi Polki i to one mi napsuły krwi pretensjami ze się obijam :ico_zly:

Madziorka jesli mozna wiedziec, to gdzie pracujesz? I kiedy planujesz iśc na urlop?

Gosia duzy chłopak z twojego Tomcia :ico_brawa: i jak dla mnie to bardzo podobny do taty...

Emilka oj, to az tydzien cie z nami nie będzie :ico_placzek: Zakładajcie jak najszybciej necik i wracaj do nas...

Delfina nie martw się :ico_pocieszyciel: na pewno Mayci szybko przejdzie i poczuje się lepiej... a z tymi lekami to moze i lepiej bo po co ją od razu szpikować skoro organizm wg lekarza na razie sam sobie radzi...

Felicity ja mam od połoznej z Pl taka fajną tabelke jaki rodzaj pokarmu kiedy wprowadzac do diety dziecka, więc jak chcesz to moge ja tutaj wkleić...

I....
GDZIE JEST Ilonka ???????? :ico_olaboga:

Bo Kasia i Julie to teraz zapracowane, Lucy chyba tez w pracy lub odpoczywa po, Edytka ogranicza neta ze względu na bóle głowy, a Jasnie Pani juz o nas zapomniała...

Awatar użytkownika
felicity001
Umiem skakać na skakance po całym forum

15 mar 2007, 18:03

kasi.k, jak masz chec - to chetnie sobie poczytam tabelke :ico_oczko:
madziorka hihi, martuchafrost, nie przepracowujcie sie, nasze ciezaroweczki! :ico_haha_02:
DELFINA, mam nadzieje,ze Maya ma sie lepiej - duzo zdrowka... :ico_buziaczki_big:
fela, co tam u was?

My wlasnie po spacerze...za butle sie bierzemy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 mar 2007, 18:21

Obrazek

[ Dodano: 2007-03-15 ]
Felicity jak klikniesz na fotke to wyświetli ci sie wieksza i w lepszej jakości...

Awatar użytkownika
felicity001

15 mar 2007, 18:45

kasi.k, dzieki..
Ja wlasnie sporo sie naczytalam i polskich, i angielskich poradnikow - i niestety sa duze roznice, a ja nie wiem czego sie trzymac :ico_noniewiem:
np. w polsce zalecaja jogurty od 10.miesiaca, tu nawet od 4.!
w polsce produkty glutenowe tez od 10.miesiaca, tu od 6.!
w polsce ryby od 12. a tu nawet w niektorych sloiczkach daja od 6.!
Naprawde nie wiem juz komu wierzyc i jak wprowadzac :ico_haha_02:

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

15 mar 2007, 19:19

czesc dziewczyny,po 16 wocilam z pracy,ale jutro mam wolne :ico_brawa_01: gosia twoj tomus to caly tatus :-D a wogole to sobie pomyslalam,ze nie bede jedza i skoro T tak bardzo chce tego olivera ,to niech sobie ma he he...juz sama nie wiem,ale w sumie ,co mi szkodzi...tym bardziej,ze moim kolezankom z pl sie podoba i naszej gosi tez :ico_haha_01:

fela
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

15 mar 2007, 20:22

hej mamuski i ciezarowki
no wlasnie ilony cos dawno nie bylo,ale jak wpadnie to pewnie znowu walnie posta na cala strone :ico_oczko: :-D :-D
delfina jak maycia??idz do lekarza i powiedz ze chcesz chociaz krople do nosa bo mala spac nie moze.ja kiedys bylam z konradem bo mial katar to nie bardzo nawet krople chcial dac bo mowil ze lepiej niech dziecko samo to zwalczy ale powiedzialam ze nie moze spac i jesc przez katar to dal i mowil zeby przed spaniem i karmieniem zapuscic po 1 kropli.
felicitypamietam jak ja zaczynalam wprowadzac noe jedzonko dla konrada i to doslownie byla czarna magia dla mnie.co mozna a czego nie.do pawla mowilam ze w szpitalu zapomnieli instrukcji obslugi doczepic do konradka bo to wszystko takie zakrecone.
Lucyolivier bardzo ladnie.daj chlopowi niech sie pocieszy i on wybierze to imie :ico_oczko: :-D :-D

lucy23

15 mar 2007, 20:36

fela dobre z ta instrukcja :ico_smiechbig: ja poprosze ,moze mi dadza :-D

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 mar 2007, 20:56

Lucy no to idźcie na kompromis - dajcie dziecku na imię Olivier Nataniel :-D

Felicity nie ma problemu.

Delfina jak tam Maycia?

lucy23

15 mar 2007, 21:27

kasik albo Oliver Alan :-D ale w sumie pierwsze imie najwazniejsze,bo kazdy bedzie nazywal go pierwszym ehhh....ale Oliver Nataniel chyba bardziej pasuje he he...nie wiedzialam,ze takie problemy sa z imionami,zwlaszcza jak sie rozne podobaja....aco dopiero jakbym miala brac pod uwage cala rodzine :ico_szoking: dziecko by mialo z 10 imion :ico_haha_02: najpierw sie pytalam,ale tera juz wiem,ze nie ma sensu,bo kazdy co innego mowi....a ty kasik masz juz chyba z glowy,co ? Alanek bedzie na 100%?dla mnie super :ico_brawa_01:

kaasiaa79

15 mar 2007, 22:35

witam, potrzeba godziny, zeby was przeczytac :ico_haha_01:
Lucy, Oliwier naprawde ładne imie, już nie męcz tak swojego męża :ico_oczko:
Fela lence wywaliło 4 zęby na raz :ico_szoking: mordka jej spuchła, mam nadzieje, ze reszta uzębienia już powoli jej wyjdzie. martwie sie brakiem sukcesów na nocniku :ico_noniewiem:
Kasiunia ale ci ten brucholek rośnie, a dokładnie na którego masz termin? nie pamiętam :ico_wstydzioch:
Emilka, remont mieszkania gdzieś w połowie, diś drzwi przywieźli, okno wymienione, kuchnia wjedzie jednak w poniedziałek dopiero, a my sie wprowadzimy pewnie za jakieś 3 tygodnie...przy dobrych wiatrach oczywiście :ico_oczko: ale nam kasy na to idzie :ico_olaboga: :ico_oczko: masakra...
Delfina a jakies syropki bez recepty mozna kupić? takie małe dzieciątko, osłabione po szczepieniach, strasznie męczy sie przy chorobie, może, kurcze, coś ci w aptece doradzą? bo skada Mayusi :ico_pocieszyciel:
Martucha ale ci sie trafiła dzielnica! mam nadieje, ze już tera będą was spotykałay same miłe rzeczy! :ico_oczko:
Edytka ja podawałam lence wszystko co było w słoiczkach zgodne z jej wiekiem, jak były rybki to miała rybki na obiad :ico_oczko: myśle, ze jak będziesz karmiła wszystkim po troszku i z umiarem to nic sie nie stanie :ico_oczko: a do tych różnic, to wam napisze, ze kolezanka rodziła w grecji i od razu kazali jej jeść same cytrusy przy karmieniu piersią, a ja zjadlam kawałek mandarynki pod okiem lekarza jak lenka miała ze 2 miesiące :-D wszystko zalezy od klimatu i kraju :ico_oczko:
Julie już lata?
Gosia Tomek jest po prostu identyczny jak twój mąż! co ustaliliście z tym domkiem? cały czas myśle o twojej depilacji rąk...ja bym wykitowała :-D

wszystkim zycze słodkich snów :ico_oczko: do jutra dziewczyny, pa!
ale sie ciesze, ze juz piątek sie zbliża!!!

Wróć do „Pozostałe”