barbapuppa, co do przedszkola to ja mysle ze u nas nie ma az takich problemow z dostaniem sie, w malym miasteczku w ktorym jestem jest okolo 20 przedszkoli jak nie wiecej, ja zlozylam do takiego najlblizej domu gdzie najletawiej bedzie mi prowadzac syna bo bede musiala jeszcze 2 mlodszych ze soba zabierac, ale jesli sie tu nie dostanie to na pewno dostanie sie do przedszkola katolickiego, bo jako katolik ( a tu malo takich ) ma pierszenstwo, wiec mam nadzieje ze bedzie ok.
Z reszta tu fajnie bo na 1 pania czy pana max do 10 dzieci przysuguje,
No jak tylko dostane odpowiedz dam znac
matukasia moj starszy syn w podobnym wieku do twojego i ja ponad polowe cizy przechodzilam w polce przez NFZ , i za nic nie musialam placic, za zadne badania ani nic w tym stylu, normalnie az mnie zszokowalas ze u was tylko wizyty bezplatne przez NFZ
A prywatnie wizyta sama kosztuje kolo 50zl , z usg drozej ale nie powiem ile bo dawno sie nie orientowalam
kilolek, wspolczuje samopoczucia
no ale mowia co ciaza to inna , ja przy 1 strasznie strasznie zle sie czulam i wymiotowalam, przy drugiej wszystko bylo ok bezobjawowo, a teraz przy 3 pomieszanie jest.
Co do szyjki macicy to nie pomoge, bo tu nie zagladaja w krocze cala ciaze, wiec nawet jesli mi sie cos skarcalo przy ktorejs ciazy to nic mi o tym nie bylo wiadomo.
uleczka170, to moja 3 ciaza , i krwiaka zadnego nie mialam wiec nie pomoge
Ale mam nadzieje ze jak juz nie ma tego krwiaka to wszystko bedzie ok