Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lip 2011, 16:16

hejka sobotnio z kawą przydreptałam :ico_kawa:

co do butelek już pisałam ze tommee tippee fajne są jak sie chce długo cycem karmić bo "udaja" ze sa cyckiem :ico_haha_01:
ja póki karmic bede piersią to bede dawać tylko tommee tippee :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
bo nie zaburza naturlanego odruchu ssania :-D
aventu nie chce, u nas za darmo je rozdają na badaniach - dostajemy takie reklamówki gdzie jest gazeta, ulotki, próbki kremów, butelki, smoczki, i maszynka gilette dla tatusia :ico_haha_01: na każdy trymestr jest inna reklamówka :ico_oczko: w tej ostatniej jest butelka avent właśnie :ico_oczko: przy Majce oddałam komuś te butelke

[ Dodano: 02-07-2011, 16:19 ]
my dziś byliśmy sie dowiadywac o ogródek działkowy :ico_oczko: jutro ide sie zapisać na liste oczekujacych, potem na szkolenie i trzymajcie kciuki zeby sie udało znaleźć właściciela ogródka :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: moze zgodzi sie sprzedać :ico_sorki: znaleźlismy taki jeden niedaleko nas :ico_sorki: gdyby chciał sprzedać to problem z głowy a jak nie to musimy czekać w kolejce do ogródków "niczyich" :ico_noniewiem:

[ Dodano: 02-07-2011, 16:26 ]
Pati super ze komp działa :ico_brawa_01:

co do sterylizatora - ja nie kupowałam bo ja najzwyczajniej w świecie zmieniam smoczki co jakiś czas, jak kupie butelke to zaraz do niej dokupuje 6 szt smoczków :ico_haha_01: wiec jak sie zabrudza to poprostu zmieniam, chociaż powiem wam zę zaden smok u nas nie zagrzał tak długo zeby trzeba było go wymieniac z brudu :ico_haha_01: Maja ewidentnie przegryza strae smoczki i domaga sie wymiany na nowe :-D a butelki i smoki i tak gotuje w garnku przez 10 minut :ico_oczko:
czasem w szpitalu mozna wysterylizowac butelki w autoklawie chyba 6zł to kosztuje od sztuki
to w sumie smoczek lepiej kupić :ico_haha_01:

tommee tippee za dwa smoczki płaciłam 18zł, wiec nie najgorzej :ico_oczko:

[ Dodano: 02-07-2011, 16:28 ]
ps miałam napisac ze nie tylko smoczki ale i całe butelki wymieniam :-D
te z canpola do kaszki co mamy teraz to co pół roku nowe kupuje bo kosztują 7-9zł/szt
a smoczki 2 szt za 4zł są :-D

elibell
4000 - letni staruszek

02 lip 2011, 16:58

hejka po południowo, ja się coś podle czuję, chyba coś nie takiego zjadłam, bo wczoraj mała rozwolnienie a mnie dziś żołądek boli i głowa od tego i wymiotować mi się chce, myślałam, że przejdzie jak się prześpię ale niestety nie przeszło i kurde dziecko biedne musi w domu siedzieć, myślałam by do wodnego parku z nią iść no ale nie mam sił:( Rumianek sobie zaparzyłam może coś pomoże. Kurde, że ja z tych co nie potrafią wymiotować, tak by było mi lepiej.

A co do pieluch to ja nie przepadam za Pampersami czy Huggisami, bo moim zdaniem szybko przemakają, wiszą, wystarczy małe siusiu i już śmierdzi jakby nie wiadomo co w pieluszce było, ale za to sa fajne kształtem to im trzeba przyznać, i czasem kupuję jak sa w promocjach ale tylko czasem.

Butelki też TT miałam dla Elizi i teraz też takie chcę bo zadowolona jestem z nich i też smoki zmieniałam co jakiś czas zwłaszcza, że pod miesiące one są, no ale moja z butli długo nie piła, szybko na niekapki przeszłyśmy i karmienie łyżeczka.

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lip 2011, 17:15

miałam napisac ze nie tylko smoczki ale i całe butelki wymieniam :-D
ja tez wymienialam i butelki i smoczki, tu smoczki nie kosztuja duzo, po dwa pakowane a czasem i wiecej, nawet jeszcze po Erysiu mam nowe nie otwierane opakowanie, sie przyda :-)
szybko przemakają, wiszą, wystarczy małe siusiu i już śmierdzi jakby nie wiadomo co w pieluszce było
tu sie z Toba zgdodze, nie podobal mi sie jak u Erysia wlasnie wisialy, ale to dopiero pozniej jak by lwiekszy, bo u takiego malucha zmienia sie czesto wiec nie jest tak zle.
Jak Erys byl wiekszy to kupowalam inne pieluchy, ale od czasu do czasu Pampersy tez, z tym, ze maly duzo pil i po nocy byl mokry, bo przemakaly

Wlasnie pobuszowalam po allegro i upatrzylam juz posciel, na razie tylko jedna zmiane, mam po Erysiu jeszcze dwie, ale na poczatek poscieli nie bede uzywala wiec jedna wystarczy, o taka
Obrazek

Tylko bez baldachimu

I taka tez mi sie podoba
Obrazek

[ Dodano: 02-07-2011, 18:23 ]
Ale pustki, co prabiacie dziewczyny????

Ja sie nusze i nie wiem co mam ze soba zrobic

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lip 2011, 19:36

Pati85, śliczna ta posciel :ico_brawa_01:

ja też sie nudze, Maja rysuje i baje ogląda
mąż dziś na noc poszedł do pracy, wróci dopiero o 6.00 rano :/

też sie rozglądam po allegro

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lip 2011, 19:42

Pati85, śliczna ta posciel :ico_brawa_01:
no wlasnie i nie wiem, na ktora sie zdecydowac, kopilabym dwie, ale nie wiem czy nie bedzie za duzo,jeszcze mam po synku dwie,tylko one nie byly zbytnio jaksciowe i sie pokosmacily :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lip 2011, 19:50

Pati85, jedną na pewno bym kupiła :ico_oczko: ja mam po Majci dwa komplety i oba sa w świetnym stanie :ico_sorki: jedyne co dokupię to prześcieradełko :-D
no chyba ze jednak sie okaże ze siusiak dynda hehe to wtedy kupie jeden komplet pościeli chłopiecej bo drugi mam nautralny zielony :ico_oczko:

[ Dodano: 02-07-2011, 19:51 ]
ta pierwsza ładniejsza

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lip 2011, 19:54

Hej!

U nas teściowie byli cały dzień, no tak od 11.30 do 17 w sumie :ico_oczko:
Ale spoko dzionek zleciał.
Po południu Zuzia ziewać zaczęla, więc poszłyśmy na spacerek. Teraz bajkę ogląda i spać idziemy.
Chcieliśmy jutro pojechać na zamek Odrzykoń, bo niedaleko, 85 km, ale pogodę obejrzeliśmy, no i boję się,żeby nas jakaś ulewa nie złapała.
Zobaczymy rano.

Kurde, ważyłam się rano, jako co sobotę :ico_oczko: i waże mniej niż tydzień temu :ico_szoking: Wtedy ważyłam się po weselnym obżarstwie, więc może mi zawyżyło wynik, dziś mam ciążowe plus 8 kilo.

Pati85, dla mnie pościel numer jeden to bezwzlędny typ- piękna jest :ico_brawa_01:
Ja mam po Zu, w sumie neutralne to nie kupuję ani jednej, bo mam trzy komplety nic a nic nie zniszczone.
Kurde, że ja z tych co nie potrafią wymiotować, tak by było mi lepiej.
znam ten ból, ja też z tych, czasem to wolałabym sobie rzy.... i mieć lżej na żoładku, a tu trza się męczyć.

Któraś pytała o sprzątanie- Zuzia już dłuuugo sprząta sama. Mamy taki rytuał cały,że sprząta przed kąpaniem i przed bajką, jak nie chce jej się to straszymy,że bajki nie będzie na dobranoc :ico_haha_01: - bardzo pedagogicznie, ale działa.
Wczoraj długo jej zeszło, ale posprzątała :ico_oczko:

[ Dodano: 02-07-2011, 19:55 ]
jedyne co dokupię to prześcieradełko
no ja właśnie dokupiłam dwa, bo po praniu to ta frotka taka zbita i już nie taka mięciutka.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lip 2011, 20:01

no ja właśnie dokupiłam dwa, bo po praniu to ta frotka taka zbita i już nie taka mięciutka.
moje jeszcze oki, ale jedno jest zafarbowane :/ i bedzie takie zapasowe :ico_oczko: w razie wypadku czyt: przesikania pozostałych dwóch :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lip 2011, 20:03

No właśnie, bo generalnie to ja prześcieradło zmieniałam częściej niż całą pościel.
Aaaa i mam mi zrobi podusię naleśnika z pierza, bo jej mówiłam,że muszę dokupić za jakiś czas, więc już mam z głowy.

[ Dodano: 02-07-2011, 20:04 ]
Pati85, a kiedy tej koleżance ta wcześniejsza rana pękła? :ico_szoking:
U mnie z zewnątrz to prawie nic nie widać, no chyba,że wewnątrz kiepsko trzyma. Więc zupełnie nie mieści mi się to w głowie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lip 2011, 20:09

No właśnie, bo generalnie to ja prześcieradło zmieniałam częściej niż całą pościel.
ja zazwyczaj też, bo sie szybciej brudzilo :ico_oczko:

ech lece bo Maja sie zaczyna nudzić, zaraz sie kapac idziemy i spać :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”