Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 sty 2009, 09:44

Gie gratuluję Su :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla zębolka.
Kurczę tak się cieszę :ico_brawa_01: :-)
gie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Zus no i dlatego tez byla taka marudna i dlatego ten kaszelek miala bo przy zabkach dziecko moze miec kaszel i katar :) to jak pierwszy jej sie przebije to drugi po kilku dniach wychodzi :) to dla babci sukienke trzeba kupic lub material na sukienke bo ona znalazla :)
dlaczego trzeba kupić sukienkę lub materiał??? :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-01-22, 08:46 ]
aha, miłego dnia kochane babeczki :-)

Maja dzisiaj sie obudziła o 6,30 a ja o 6 i myślałam że kaszel mnie udusi :ico_olaboga:
dzisiaj na 15,30 idę do laryngologa :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 sty 2009, 10:29

dzien dobry :ico_kawa:

:ico_brawa_01: dla Zuzi !!

to mamy remis teraz: Hubert, Emi i Zuzia maja juz zebolki, a :ico_brawa_01: Maja, Jula i Jasper jeszcze nie... ;-)
zobaczymy, kto bedzie nastepny (u nas sie nie zanosi poki co)

tak sobie czytam o tych Waszych problemach (kaszle, katary, goraczki, zastrzyki, witaminy itp.) i w sumie do konca nie wiem, o czym piszecie.. tzn. ja tego nie doswiadczylam (a raczej Jasper...), mial katar, ale przeszedl mu po kilku dniach i nie byl placzliwy, troche tez kaszlal, ale tak samo - w ciagu 3 dni zniknal... temperatury nie mial jeszcze (odpukac) :ico_sorki:
wpolczuje Wam, ze musicie przez to przechodzic..

[ Dodano: 2009-01-22, 09:29 ]
wlasnie kamilka, co to za przesad z ta sukienka?? ciekawa jestem

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 sty 2009, 11:16

wlasnie kamilka, co to za przesad z ta sukienka?? ciekawa jestem
pewnie jakiś zabobon no ale chcialabym wiedziec.

Shoo i ciesz się kochana że Jaspi chowa się tak zdrowo, tylko pozazdrościć.

Ja powiem wam jak Maja znosi zastrzyki.
Mianowicie przychodzi pielęgniarka, Maja ja bacznie obserwuje.
Zastrzyk gotowy. Biorę córcię na ręce i ściągam dół (czy to śpioszki czy spodenki) no i w tym momencie Maja już wie o co chodzi zaczyna płakać. Odpinam papmersa i już jest ryk, więc szybko przez kolano, pielęgniarka kuje, a mi serce pęka, no i po zastrzyku. Maja płacze jeszcze 10 sekund i po wszystkiemu.
Jest taka dzielna ta moja maja że szok. A ja mam serce popekane mówię wam - obłędu można dostać. Na szczęście jeszcze tylko dwa i KONIEC :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 sty 2009, 11:25

to mamy remis teraz: Hubert, Emi i Zuzia maja juz zebolki, a :ico_brawa_01: Maja, Jula i Jasper jeszcze nie... ;-)
Kochana, remisu to u nas nigdy nie będzie bo zapomniałaś o mojej Paulince, u nas ząbka jeszcze nie ma.

[ Dodano: 2009-01-22, 10:28 ]
Maja to dzielna dziewczynka. Szybko zapomni,że ktoś jej krzywdę robił. Niby krzywda a jaka pomocna.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 sty 2009, 11:28

Kochana, remisu to u nas nigdy nie będzie bo zapomniałaś o mojej Paulince, u nas ząbka jeszcze nie ma.
aaa faktycznie! wybacz :ico_sorki: wiedzialam, ze o kims zapomnialam...

czyli poki co jest przewaga bezzebolkow :-D

margarita83, szczerze Ci wspolczuje tych zastrzykow i tego przez co przechodzisz, jestes bardzo dzielna :-)

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 sty 2009, 11:32

aaa faktycznie! wybacz :ico_sorki: wiedzialam, ze o kims zapomnialam...
Tym razem wybaczam :-D :-D :-D

[ Dodano: 2009-01-22, 10:33 ]
Suwaczki mi zżarło :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: i widzę,że tylko mi :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 sty 2009, 11:39

margarita83, szczerze Ci wspolczuje tych zastrzykow i tego przez co przechodzisz, jestes bardzo dzielna :-)
Maja to dzielna dziewczynka. Szybko zapomni,że ktoś jej krzywdę robił. Niby krzywda a jaka pomocna.
dziekuję dziewczyny. Mojej babiszonki zawsze mnie pocieszą :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 sty 2009, 13:20

Witam :-D

najpierw wklejam kilka fotek z wczoraj-bylismy u teściowej, a potem u mojej mamy na obiadku i cieście...

tu Zu u tesciowej z dzieciaczkami z rodziny Pana

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tu z tesciowa

Obrazek

Obrazek

z mama

Obrazek

Obrazek

tutaj juz u mojej mamy - nasza "Kaliszanka" wrecza prezent :-D

Obrazek

z panem

Obrazek

ja z Su i z Kaliszanka (moja chrzesnica)

Obrazek

Moja mama z Zuzia

Obrazek

tutaj babcia stuka lyzeczka :ico_brawa_01:

Obrazek

Tata tez sprawdza

Obrazek

i ZuS sama sprawdza

Obrazek

wszystkim się bardzo podobały kartki, a moja mama się oczywiście popłakała jak przeczytała zyczenia i zobaczyla odbita raczke Zuzi :)

z tym ząbkiem, to niezły czad... mama trzymala Zu na kolanach, ta cos kombinowala z dlonia mamy i nagle krzyk Babci - aaauuaaa!!! ugryzla mnie!! jak bolało, ona ma już zęby!!! Ja się popatrzyłam i myślę... :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: przecież samruję jej te dziąsełka codziennie i nie czuję, żeby miała... Pan się zerwał do "macania", moja siostra pobiegła do kuchni po łyżeczkę - no i co?? Oczywiście stuka o zabek, ktorego jeszcze nie widac... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: jak sie przejedzie palcem,to tez czuc takie twarde i ostre... ciekawe kiedy sie pojawi tak na dobre... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: ale się wszyscy cieszyli wczoraj, normalnie jak głupi... taki prezent na dzień Babci :)

jeśli chodzi o nocke, to była koszmarna... Znowu nakramiłam Zuzie prawie na spiocha, zjadla 150 ml, zasnela w lozeczku, my z Panem troszke zaszalelismy :ico_wstydzioch: , zasnelismy ok. 23:00, a moja Zuzia zaczela marudzic ok. 2:00, wiec wstawalam do niej chyba ze dwa razy, a o 3:00 obudzila sie na dobre, gadala do siebie, cos pokrzykiwala, no i koniec spania... :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: Pan szedł do pracy, mial wstac o 4:40... nie wiedzialam co mam robic, zrobilam mleko, myslalam, ze mala zje i usnie, ale gdzie tam... zjadla 90 ml, dalam jej Panadol w syropie, bo on jest tez na zabkowanie, przewinelam, dorobilam 60 ml mleka-zjadla wszystko, no i wlozylam ja do lozeczka... po chwili zasnela... bylo po 4:00. Spala do 6:30, wiec wzielam ja znowu do siebie z nadzieja, ze jeszcze przysnie i ja sobie odespie, ale niestety... To wsadzilam ja do bujaczka i postawilam bujaczek przy lozku... ona się bawila, a ja tak lekko przycinalam komarka... No i w koncu i ona zasnela (ona uwielbia spac w tym lezaczku, Wasze tez?? SHOO - jak u Ciebie??), a obudzilysmy się przed 8:00. Troszkę jestem niewyspana...

dzisiaj Pan jest caly dzien w pracy, wiec chyba ja sama bede musiala isc do mojego taty... tylko nie wiem gdzie ja tam wózek zostawie, a nie chce mi sie go taszczyc na 3 pietro - tata mi na pewno pomoze, ale jego tez bym nie chciala przemeczac... no i sama musze dzisiaj odbic stopke Zuzi... ciekawe jak sobie z tym poradze... no, ale ze stopka bedzie chyba latwiej, niz z dlonia - I hope...

rano nie mialam dlugo pradu, dlatego zagladam tak pozno...

JAGNA - bardzo mi przykro z powodu wynikow Emi - czyli jednak potwierdzily sie Twoje przypuszczenia... :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: Ja to sie nie znam na tym przyswajaniu zelaza, ale moze dziewczyny maja racje... moze trzeba zmienic jego postac... no nie wiem... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

MARGARITA - jak tam wizyta tesciowki?? Byla grzeczna...??? Czy znowu przyszykowala jakis podstep??? :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:

SHOO - fajne macie tam słoiczki, ja nie widzialam nigdzie sloiczka z fasolka... ale moze gdzies jest... ja wczoraj usilowalam dac malej puree warzywne z indykiem i byl niezly ryk... dzisiaj sprobujemy znowu... moze to przez konsystencje, bo to cholerstwo jest naprawde geste!!! Jak puree ziemniaczane...

dziekuje wszystkim za gratki z okazji tego ząbka - jeśli się już wyrżnie, to wstawie Wam foty :)

KAMILKO - jak zobaczylam ten filmik z Hubertem, jak siedzi sam i wcina z lyzeczki, to malo zawalu nie dostalam... juz mi brak slow, zeby wyrazic swoj podziw odnosnie jego roznych wyczynow... :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 sty 2009, 13:43

witam

Gie Twoja Zuzia jest niesamowita, na kazdym zdjeciu tak slicznie sie smieje, az oka nacieszyc nie moge :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: normalnie Ci zazdroszcze, bo moj Erik to taki powazny.
Piekna kobietka z Ciebie kochana :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 sty 2009, 13:48

MARGARITA - jak tam wizyta tesciowki?? Byla grzeczna...??? Czy znowu przyszykowala jakis podstep??? :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:
tak była grzecna i nawet zamieniła ze mna kilka slów, a jak wzięła małą na ręce to ta sie rozwyła :ico_noniewiem: :-D
jak zwykle Gie super fotki :ico_brawa_01: no i co do zabka to juz gratulowałam :ico_brawa_01:

dzisiaj idę znowu do lekarza, czuje się tak fatalnie że obłęd. Głowa mnie boli, jestem oczywiście niedospana, mdli mnie i w ogóle mam wrażenie że szlag mnie zaraz trafi.

Na dodatek jeszcze wczoraj pokłóciłam się z P. przez telefon :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
standardowo gnojek teraz milczy :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

[ Dodano: 2009-01-22, 12:50 ]
Gie, ta "kaliszanka" to teraz super dziewczynka, wcale nie jest już kaliszanką :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”