Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

02 lip 2011, 21:18

Pati85, szybciutko do nas wróciłaś :ico_brawa_01: Brawa dla Eryka za noce bez pieluszki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Gratulacje dla koleżanki i niech szybko do zdrowia wraca, teraz nawet nie może się w pełni cieszyć z Maluszka :ico_noniewiem: Ta pierwsza pościel jest prześliczna :ico_brawa_01:

izuś_85, trzymam kciuki za ogródek :ico_sorki:

elibell, może Wy wcale się niczym nie zatrułyście, tylko przechodzicie grypę żołądkową? Jak Elizka dziś się czuje?

Kocura Bura, to tylko się cieszyć, że waga pokazała dziś mniej :ico_sorki: na pewno nie oznacza to nic niepokojącego... czyli już mi nie dotrzymujesz towarzystwa w tyciu... ja mam najwięcej z Was na plusie :ico_noniewiem: Super nauczyłaś Zuzię z tym sprzątaniem :ico_sorki:

Co do pościeli, to ja mam po Wice 3 komplety, wszystkie w świetnym stanie, 2 w kolorze neutralnym i jeden różowy, więc jeden planuję kupić. Wprawdzie przy Wice się nie przydały 3 komplety, bo ona ani nie ulewała, ani nie wymiotowała, a pieluszka sporadycznie przepuszczała, więc zdążyłam spokojnie wyprać, ale nie wiadomo jak będzie teraz. Każde dziecko jest inne, lepiej niech będą 3 komplety, bo w różu mój Synuś spać nie będzie :ico_oczko: Prześcieradełka mam po Wice też w dobrym stanie, o dziwo :ico_oczko: Kupiłam je w Auchan za grosze, a są na prawdę dobrej jakości :ico_brawa_01:

elibell
4000 - letni staruszek

02 lip 2011, 21:20

Któraś pytała o sprzątanie- Zuzia już dłuuugo sprząta sama. Mamy taki rytuał cały,że sprząta przed kąpaniem i przed bajką, jak nie chce jej się to straszymy,że bajki nie będzie na dobranoc :ico_haha_01: - bardzo pedagogicznie, ale działa.
Wczoraj długo jej zeszło, ale posprzątała :ico_oczko:
u mnie to samo, Eli od małego sprząta swoje zabawki, oczywiście na początku było to tak, że ja sprzątałam, mówiąc, że pora do kąpania i spania i trzeba posprzątać swoje rzeczy, że ona malutka to mama pomaga, i z wiekiem sama zaczęła, nawet nie wiem kiedy. I jak czas na kąpiel to ogarnia pokój, chowa wszystko gdzie trzeba, czasem jej się nie chce to ja siadam i zbieram i proszę ja o pomoc to chętnie pomaga, później wyłącza tv i idzie pod bramkę na schody:) tak samo w jej pokoju, bo po drzemce popołudniowej też zawsze rozwalone wszystko, ja wlewam wodę do wanny a ona ogarnia zabawki.

A ja pościel też mam jedną co prawda ale u Elizy zdała egzamin jedna, no jak się zabrudzi to mam pralke i suszarkę w razie co:) więc nie dokupuję

Pati ta pierwsza jest fantastyczna, podoba mi się, oj taką bym wzięła jakby okazało się, że fifolek w brzuchu rządzi.

A ja mimo złego samopoczucia wyszłam z małą na park wodny, koleżanka z dziewczynami swoimi siedziała, to przynajmniej moja się pobawiła, pomoczyła, stwierdziłam, że skoro się źle czuję to co za różnica gdzie się źle czuję, a lepiej w towarzystwie w razie jakby coś miało mi się stać jak sama w domu.
Teraz mi troszkę lepiej, jak siedzę, ale definitywnie żołądek znów mi dokucza i głowa od tego boli:( No i nie powstrzymałam się by nie zjeść kurczaka jeszcze i żołądek pracuje czuję:)
idziemy niebawem do kąpieli, jeszcze z pół godzinki bajek. Moja coś nie ma apetytu znów na nic, ani jogurt mimo, że sama sobie wybiera, ani kanapka z serem, ani frytki, wszystko dziubnęła lekko i leży:) No ale zjadła banana wcześniej i kilka gum rozpuszczalnych, oczywiście jakieś chipsy z dziewczynkami, eh, też tak u was, czasem są dni, ze pochłania wszystko a czasem dziubie jak ptaszek

Awatar użytkownika
inia1985

02 lip 2011, 22:03

oczywiście na początku było to tak, że ja sprzątałam, mówiąc, że pora do kąpania i spania i trzeba posprzątać swoje rzeczy, że ona malutka to mama pomaga
całkiem rozsądnie, też tak zacznę mówić :ico_oczko: Wiki już coraz mądrzejsza, to chyba w końcu zrozumie :ico_oczko:

elibell, dzielna jesteś, że jednak poszłaś na basen...

elibell
4000 - letni staruszek

02 lip 2011, 22:12

czego się dla tych naszych szkrabów nie robi, a tak leżałabym na kanapie i wnerwiała, że mała na mnie włazi, ze coś chce, a miała koleżanki i zabawę dobrą chociaż:)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 lip 2011, 08:26

hej laski wpadłam tylko na chwilke z :ico_kawa:

elibell, już 30 tydzień Wam stuknoł :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 lip 2011, 10:01

Witam z ranka :-)

my dzis sbie pospalismy, ja do 9 a maly do 9.30 :ico_szoking: tylko, ze u nas w sypialni, bo nad ranem sie przebudzil, plakal wiec wzeilam go do siebie.

Za oknem niestety okropna pogoda, wieje, ze malo glowy nie urwie, pada i jest zimno.
Cala noc tak lalo, myslalam, ze maly sie obudzi :ico_olaboga:

Dziewczyny fajnie, ze Wam sie posciel podoba, mi tez ta pierwsza ladniejsza wiec ja zamowie, a potem najwyzej jeszcze domowie jak cos

elibel u nas tez Erys od samego poczatku sprzatal sam zabawki, tak go nauczylam, potem troche sie buntowal, bo mu sie nie chcialo wiec teraz przychodzi do mnie i prosi mnie, zebym mu pmogla wiec robimy to razem, zawsze przed spaniem i kapiela.
Pati85, a kiedy tej koleżance ta wcześniejsza rana pękła? :ico_szoking: :ico_olaboga:
z tego co slyszalam to jak skurczy dostala, chyba jeszcze w domu, zadzwnili po karetke i ja zabrala, sama sie zdziwilam, bo ona juz ma coreczke, nie jestem pewna, ale ta mala chyba teraz sknczy 4 latka niedlugo wiec sama bylam w szoku. Przeciez przez tyle lat to powinno sie wszystko zagoic, ja rozumiem gdyby to byl rok to faktycznie mze za wczesnie, ale prawie 4 lata, nie mam pojecia,dlaczego to jej puscilo :ico_olaboga:
jedyne co dokupię to prześcieradełko :-D
no tez musze dokupic, mam dwa po Erysku

Lecimy jesc sniadanko, na obiad dzis na szybkiego mielone i musze jeszcze pmyslec nas surowka

[ Dodano: 03-07-2011, 10:06 ]
elibell, już 30 tydzień Wam stuknoł :ico_brawa_01:
wow, juz nieduzo naprawde zostalo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A ja stawiam :ico_tort: za 25 tydzien, ale szybko leci :ico_szoking:

[ Dodano: 03-07-2011, 10:12 ]
Pati85, szybciutko do nas wróciłaś :ico_brawa_01:
a wiesz jak mi sie nudzilo bez WAS,dobrze, ze udal sie naprawic :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Brawa dla Eryka za noce bez pieluszki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
dziekujemy
dokladnie to samo chcialam napisac :-)

Mialam sie Was cos spytac, Wasze dzieciaki maja telewizor w swoim pkoju???
Nasz maly nie ma, glada bajki w duzym pokoju i zawsze tam sie bawi, czasami nie oglada ale TV musi grac co mnie strasznie denerwuje, ogolnie uwazam, ze za duzo bajek oglada.
Moj maz chce malemu kupic taki maly LCD, zeby mial w swoim pokoju to bedzie tam sie dzial ogladal i sie bawil, ale ja mysle, ze to nie dobry pomysl, za wczesnie, wtedy dopiero maly bedzie tylko bajki 24h na dobe ogladal i powiedzialam Przemkowi, ze nie bedziemy zadnego telewizora kupowac.
Co myslicie na ten temat

Awatar użytkownika
inia1985

03 lip 2011, 12:22

czego się dla tych naszych szkrabów nie robi, a tak leżałabym na kanapie i wnerwiała
racja :ico_oczko: na pewno Elizka nie dała by Ci spokojnie odpocząć

elibell, :ico_brawa_01: za 30 tc

Pati85, pospałaś sobie :ico_brawa_01: U nas też pada, jak wracaliśmy z kościoła to tak lunęło, że cali mokrzy do auta doszliśmy :ico_noniewiem:

Moja Wiki sprzątać nie chce, muszę ją jakoś tego nauczyć, bo inaczej zawsze to ja będę za nią zbierać wszystko...
Wasze dzieciaki maja telewizor w swoim pkoju???
Wiki ma, tyle że ona nie ogląda bajek, bo ją jeszcze nie interesują za bardzo. Nawet nie mamy podłączonej żadnej telewizji w jej pokoju (i nie planujemy), tylko DVD i rano puszczam jej na 30 min. teletubisie, to wszystko. Ale skoro Twój synuś tak lubi TV, to może faktycznie rozsądniej będzie gdy nie będzie miał swojego...

My już po obiedzie :ico_szoking: Szybko się z tym uwinęłam, ale to też przez to, że szybko dzień zaczęliśmy (o 6-tej). Lecę się przespać, jak Mała wstanie, to jedziemy wydawać pieniądze :-D

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 lip 2011, 13:18

Witam dziewczyny

ja tylko szybko melduję że żyję czekam na teściów bo wprosili sie do nas z dziadkami i rodzeństwem mojego M. jakby mógł to szlag by mnie trafil taka jestem radosna.

Rano mnie coś potwornie mdliło i głowa mnie boli jak nie wiem, znów pogoda sie popsuła pewnie dlatego.

I stawiam ciacho za 7 okienko Okiwki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

potem postaram się was doczytać..... całuski

elibell
4000 - letni staruszek

03 lip 2011, 15:31

Doberek

:ico_tort: za 30 tydzień stawiam ale mi się zaczął ten tydzień, poranną wizytą w szpitalu, całą noc mnie żołądek tak strasznie bolał, miałam takie straszne skurcze, wzięłam paracetamol i dwie nospy i nie pomogło więc rano obudziłam męża i pojechaliśmy do szpitala, bo po nieprzespanej nocy nie byłam już wcale pewna czy to żołądek czy z dzieckiem wszystko ok. I po wszelkich badaniach okazuje się, że dzidzi zdrowiuteńkie, nie ma oznak zbliżającego się porodu, wynik moczu i wymazu super, serducho przez prawie godzinę słuchałam, no i szyjka macicy całkowicie zamknięta, więc to mój żołądek. Mam zmienić dietę na bardzo lekkostrawną i wysokobłonnikową z racji moich wiecznych zaparć, jogurty, płatki, kisielki, owoce itp.
No to ja od razu spokojniejsza ale i tak chora, zasnęłam wraz z małą, trzeba było odespać lekko nockę a teraz kisiel z bananem wcinam by lekko żołądek do działania ruszyć.
A ja stawiam :ico_tort: za 25 tydzien, ale szybko leci :ico_szoking:
:ico_brawa_01:

co do tv w dziecięcym pokoju, też jestem na NIE, ja nawet nie lubię w swojej sypialni TV, rozprasza i tyle, moja uwielbia bajki ale ogląda tylko w salonie i czasem w naszej sypialni przed położeniem się spać. Tylko staram się puszczać takie rozwijające programy i dlatego uwielbiam CBeebies angielski. Eliza zakochana jeszcze w "Dobranocnym ogrodzie" oraz mamy zestaw płyt "Ucz się razem z rodzicami"

I jak niedziela wam leci, bo ja jem kisielek i nie wiem czy mam iść dziś gdzieś z młodą, bo szkoda mi jej by w domu siedziała, słonko co prawda zaszło, kurde chyba dziś się już nie poświęcę, nie mam sił jak myślę, że miałabym za nią biegać po placu zabaw.

No i jutro do pracy nie jadę niestety, nie wiem jak we wtorek, zobaczę jutro jak się będę czuła. Szkoda bo to ostatnie moje tyg. pracy, a jak się nie pracuje kaski nie ma, no ale zdrowie ważniejsze od kasy:)

Jednak idę z młodą do wodnego parku bo koleżanka ze swoimi dziećmi idzie to mi się Elizką zajmą:)
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 03-07-2011, 15:32 ]
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ale te tygodnie nam wszystkim uciekają;)

a dodam, że miałam badanie ginekologiczne, bleee współczuję wam że musicie to przechodzić co wizytę, byłam szczęśliwa normalnie, że to tylko jak coś się dzieje sprawdzają u nas:)

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 lip 2011, 16:00

My juz po obiadku, ale sie najadlam i do tego mialam nie dosyt i poszlam po wafelki orzechowe, ale pychotka, wsunelam kilka i jest gicio :-)
Tym razem pewnie przytalam i to sporo, bo cos apetyt mi dopisuje :ico_haha_01:
uwielbiam CBeebies
Erys oglada Baby TV, bardzo lubi, glada tez Timmy i Przyjaciele i Myszke Miki, innych bajek tych takich beznadziejnych mu nie wlaczam. Ale u nas przewaznie leci Baby TV, maly uwielbia

Widze, ze mamy takie sam zdanie co do telewizji w pokoju u dzieci, tez jestem na nie.
I jak niedziela wam leci
a daj spokoj, nudy takie, ze glowa mala, moj Przemek w garazu,pakuje na jutro paczki do wysylki, pogoda beznadziejna i siedzimy w domu.
zaraz ma przyjsc Przemek i bedziemy ogladac Akademie Policyjna to przynajmniej sie posmiejemy :ico_oczko:

Cos mi literka O nie laczy w laptopie :ico_noniewiem: musze pokazac mezowi niech luknie
jakby mógł to szlag by mnie trafil taka jestem radosna.
domyslam sie, moze nie bede dlugo siedziec :ico_oczko:
no to :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”