elibell
4000 - letni staruszek

03 lip 2011, 18:59

poszłyśmy na park wodny, mała poszalała sobie, a ja znów tabletki łyknęłam bo skurcze żołądka się nasilają, eh co za masakra, nigdy więcej ciąż - nie przeżyłabym takiej albo jeszcze gorszej.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 lip 2011, 19:57

Cześć!

elibell, oj to masz dziś super dzień, nie ma co :ico_olaboga:
Oby ku lepszemu szło :-)

Myśmy ruszyli na podbój zamku, chociaż jak wychodziliśmy o zaczęło padać. Połaziliśmy po zamku i też zaczęło padać :ico_olaboga:
Posiedzieliśmy na kawie w Maku.
Potem obiad już w Tarnowie, a potem podbój galerii, bo wyprzedaże :ico_haha_01: M. kupił wiatrówkę i buty, ja bluzkę i wróciliśmy do domu, bo Zuzia się nudziła.
Ale dzień zleciał. A pada cały czas.

U nas mamy jeden tv i stoi w salonie. Zuzia to róznie ogląda. Leci u nas MiniMini i np. umawiamy się na dwie bajki i jak sie kończą to sama wyłacza, bo wie którym, tylko jeden przycisk jest w innym kolorze na pilocie :ico_oczko:
Tak więc z nią nie ma problema :ico_oczko:

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

03 lip 2011, 21:10

Erys spi juz i w nocy bez pieluchy, zakladanie jej bylo bez sensu, bo p nocy byla sucha wiec kupilam podklad, wytlumaczylam, ze bedzie spal bez pieluszki i jak bedzie chcial siusiu to niech mnie wola, raz zawolal, a teraz to w nocy nie wstaje, jestem dumna z niego
No to brawa dla synka.Zuch chłopczyk :)
Moja znajoma wczoraj urodzila synka,15 dni przed terminem, druga cesarka. Wiecie, ze jej otowrzyla sie rana po pierwszej cesarce i stracila duzo krwi, lezy na ojomie
O rety .....
Wlasnie pobuszowalam po allegro i upatrzylam juz posciel, na razie tylko jedna zmiane, mam po Erysiu jeszcze dwie, ale na poczatek poscieli nie bede uzywala wiec jedna wystarczy, o taka
[url=http://img62.imageshack.us/img62/9066/posciel.jpg]Obrazek[/URL]

Tylko bez baldachimu

I taka tez mi sie podoba
[url=http://img842.imageshack.us/img842/2994/posciel2u.jpg]Obrazek[/URL]
Śliczna pościel.Mnie się pierwsza podoba .Proszę podaj mi nazwę gościa z allegro.
Mialam sie Was cos spytac, Wasze dzieciaki maja telewizor w swoim pkoju???
Ja bym nie dawała do dziecinnego pokoju tv. Tym bardziej jak mały lubi. Jeśli jeszcze nie umie sobie sam włączyć to niedługo nadejdzie czas ze sobie poradzi. Moja lubi i mogłaby siedzieć ciągle ale ja jej nie pozwalam.Na chwilkę można pooglądać ale nie by cały czas leciało, dziecko szybko się uzależnia.
:ico_tort: za 30 tydzień stawiam ale mi się zaczął ten tydzień, poranną wizytą w szpitalu,
Ojej dobrze że pojechałaś, lepiej to sprawdzić.
Zdrowiej nam :)
co do tv w dziecięcym pokoju, też jestem na NIE, ja nawet nie lubię w swojej sypialni TV, rozprasza i tyle
Ja też .Teraz kiedy mamy sypialni i salon to jestem zadowolona bo sypialnie mam od spania i się tam chce wyciszyć i odpocząć.
a dodam, że miałam badanie ginekologiczne, bleee współczuję wam że musicie to przechodzić co wizytę
Kwestia przyzwyczajenia.Mnie to nie przeszkadza.Tym bardziej że lekarz jest bardzo delikatny że nic nie czuje.

Tym razem pewnie przytalam i to sporo, bo cos apetyt mi dopisuje :ico_haha_01:
A kiedy masz wizytę?
Ja się zdziwiłam bo mam 5 kg na plusie.A dopiero wam pisałam ze mam 3,5kg. Kurde a apetyt ostatnio mam ogromny. Az się boję co to będzie.
a potem podbój galerii, bo wyprzedaże
O dobrze wiedzieć bo jutro właśnie się wybieramy.
A przebrane już wszystko jest bardzo ?
Leci u nas MiniMini
Słyszałam właśnie że tam maja ładne bajki.
Ja mam JimJam i to małej czasami włączam .Wydaja mi się względne.Często z nią oglądam i w miarę ładnie mówią .

[ Dodano: 03-07-2011, 21:16 ]
Ja wczoraj miałam wizytę.
Mała rozwija się prawidłowo.Długa a chudziutka jak na razie i lekarz mówi że po mamusi.
Kolejna wizyta za 3 tyg . Szyjka i to wszystko tez ładnie tak że gitara.

Po wizycie szybko do domu bo goście mieli być na imprezie. Zimno się udało ale siedzieliśmy w domu wiec ok. Fajnie było tylko że ja wiadome nie spożywam % więc jest inaczej. Ciągle chodziłam donosiłam , robiłam to czy tamto . Położyłam się po 2 spać bo musiałam wszystko pozmywać i posprzątać.Oczywiście mąż pomagał .

Pogoda u nas też brr brzydka , pada i zimno potworne.
Cały dzień w domciu. Najpierw śniadanko, do kościoła, obiadek , spanko 3 godzinne hehe co ja będę w nocy robić. I jak tylko się przebudziłam to jedzenie i jedzenie.
Wszamałam galaretkę wieprzową , potem pokroiłam brzoskwinki, śliwki ananasa i banana , podgrzałam czekoladę i bita śmietana.Tak sobie maczaliśmy mmm pyszne było tylko że ja dalej głodna jestem i myślę co by tu jeszcze zjeść.

A dziewczyny lecza mi zostało ogromną ilość i nie wiemy co z tym zrobimy tak więc zapraszamy..

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 lip 2011, 21:37

Witam wieczorkowo :-)

maly juz spi, wyszalal sie z synkiem sasiadki, bylismy u nich na kolacji i kawie, bo miala dzis urdzinki.
Posiedzielismy przynajmniej czas minal bo tak t szalu mozna dostac :ico_olaboga:
poszłyśmy na park wodny, mała poszalała sobie,
to fajnie, ze mala miala troche rozrywki
znów tabletki łyknęłam bo skurcze żołądka się nasilają
oj bidulko, Ty to sie nameczysz :ico_pocieszyciel:

Mnie tez czasami zoladek pobolewa, oj nie przyjemne to jest

Kocura Bura, fajnie, ze wypad udany, przynajmniej nie siedzieliscie w domu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
No to brawa dla synka.Zuch chłopczyk :)
dzieki,
Proszę podaj mi nazwę gościa z allegro.
prosze bardzo - posciele_alaias
Ja bym nie dawała do dziecinnego pokoju tv. Tym bardziej jak mały lubi. Jeśli jeszcze nie umie sobie sam włączyć to niedługo nadejdzie czas ze sobie poradzi. Moja lubi i mogłaby siedzieć ciągle ale ja jej nie pozwalam.Na chwilkę można pooglądać ale nie by cały czas leciało, dziecko szybko się uzależnia.
no wlasnie maly strasznie lubi i dlatego nie chce,juz mowilam Przemkowi, ze zadnego TV nie bedzie mial w pokoju, a sam wlaczyc juz dawno umie
A kiedy masz wizytę?
w ten wtorek i juz sie doczekac nie moge, noi ciekawi mnie ile mam na plusie
Ja wczoraj miałam wizytę.
Mała rozwija się prawidłowo.Długa a chudziutka jak na razie i lekarz mówi że po mamusi.
Kolejna wizyta za 3 tyg . Szyjka i to wszystko tez ładnie tak że gitara.
no to super, ze wszystko jest ok, to najwazniejsze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

szkieletorek, fajnie,, ze imprezka udana :ico_brawa_01:

[ Dodano: 03-07-2011, 21:48 ]
Ide chyba ogladne "Sage Zmierzch" kolejny raz, nie wiem ile juz ogladalam, ale uwielbiam ten film, juz nie moge sie doczekac czwartej czesci, juz w listopadzie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

elibell
4000 - letni staruszek

03 lip 2011, 22:19

Ide chyba ogladne "Sage Zmierzch" kolejny raz, nie wiem ile juz ogladalam, ale uwielbiam ten film, juz nie moge sie doczekac czwartej czesci, juz w listopadzie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ja jak raz obejrzałam to później dniami i nocami oglądałam, muzyke od razu ściągnęłam, później mąż kupił mi oryginalną płytę, a ja książki sobie kupiłam, uwielbiam i też nie mogę doczekać się kolejnej części i umówiłam się z mężem, że idę do kina na to, sama:)

a no mam się coś z tym żołądkiem, nic przyjemnego niestety, takich skurczy to ja chyba rodząc nie miałam, cały brzuch boli i nic nie można zrobić, eh ale jeszcze troszke trzeba pocierpieć, a już po urodzeniu muszę wziąć się za siebie i porobić badania żołądka

Dobranoc kobietki, wykąpałam się i padam na twarz, mała już dawno śpi, mąż z kolegą piwkują sobie na ogródku

Awatar użytkownika
inia1985

04 lip 2011, 08:11

Pati85, :ico_brawa_01: za 25 tc

izabelllla123, :ico_brawa_01: za siódme okienko :ico_brawa_01: i jak minęła wczorajsza wizyta rodzinki?

elibell, dobrze, że z dzidzią wszystko ok :-) ale strachu się pewnie najadłaś nie na żarty. Oby Ci szybko przeszły te dolegliwości żołądkowe :ico_sorki:

Kocura Bura, fajnie, że wycieczka mimo deszczu się udała, a Twoja Zuzia, to prawdziwy ideał dziecka :ico_brawa_01:

szkieletorek, super, że na wizycie wszystko ok :ico_brawa_01:

Wczorajsze zakupy udane, Wiki obkupiona. W dodatku jak szukałam nożyków do wyrzynarki, to znalazłam 500 zł :-D Przyda się :-) Schowałam je jakiś czas temu, pamiętam to, ale nie mam pojęcia na co... Miło takie coś znaleźć. Może jeszcze gdzieś upchałam kaskę?

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 lip 2011, 09:09

Pati85, za 25 tc :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
i jak minęła wczorajsza wizyta rodzinki?
tak jak sie spodziewałam, wieczne stękanie i narzekanie na cały świat i na nas że za wolno budowa domu idzie, chyba mnie kiedyś trafi, nie lubie swoich teściów a oni mnie bo zbuntowałam mojego M. i teraz się im potrafi postawić a zawsze grzecznie wszystko co kazali robił. poszli sobie dopiero po 23 a ja juz z nóg padałam i spanie mnie łamało.[/quote]

Witam tak wogóle z :ico_kawa: jeszcze nie miałam czasu was doczytać, dziś z M. jadę szukac rozkladanego narożnika do pokoju, chyba do Agaty wstapię, bo przed urodzeniem Oliwki chciałabym kupić. :ico_sorki: :ico_sorki:

W piatek M. bierze urlop i lecimy na zakupy, w końcu łóżeczko kupię i butelki, podkłady, pozamawiam pościele z allegro i większość drobiazgów. A innego dnia wycieczka do Ikei nas czeka może za 2 tyg. w piatek..... zobaczę jeszcze. :-D

Pogoda coraz bardziej daremna do czwartku ma być zimno w nocy tylko 6 stopni było. ale weekend ma byc słoneczny i ciepły, gdzieś mój M. chce mnie wziąć..... wycieczka niespodzianka powiedział że sie uciesze piekielnie i nie bede wiedziała gdzie mam pierwsze biec i mam wziąć aparat. :-D

Kurcze te tygodnie nam wszytskim uciekają u mnie 27 uderzey jutro :ico_szoking:

[ Dodano: 04-07-2011, 09:12 ]
Mam dziewczyny do was pytanie czy przy porodzie będą przy was mężowie?
Ostatnio zmieniony 04 lip 2011, 09:35 przez izabelllla123, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lip 2011, 09:19

witam,
ja przez weekend nie zaglądałam bo w sobotę jakoś tak zeszło bo A był w doku a wczoraj byliśmy u moich rodziców na cały dzień :ico_sorki: muszę wstawić pranko i powieszę w piwnicy bo na dworze co chwile pada :ico_zly:
ja mam straszny kaszel i smarkam jak oszalała, antybiotyku nie tykam :ico_sorki:
czy przy porodzie będą przy was mężowie
tak, o ile będzie taka możliwość bo przy Julce był A do momentu aż nie okazało się że będzie cc :ico_noniewiem:

co do telewizji w pokoju u dzieci również mówię NIE, Julka ma ograniczony czas wyznaczony na bajki, muszą być te o 19 :ico_sorki: my nawet w sypialni nie mamy tv bo oboje nie chcieliśmy :ico_sorki:

elibell, współczuję sensacji z żołądkiem :ico_sorki:

szkieletorek

04 lip 2011, 10:02

no wlasnie maly strasznie lubi i dlatego nie chce,juz mowilam Przemkowi, ze zadnego TV nie bedzie mial w pokoju, a sam wlaczyc juz dawno umie
Tym bardzej bym sie obawiała że będzie się awanturować że chce .

W dodatku jak szukałam nożyków do wyrzynarki, to znalazłam 500 zł :-D Przyda się :-) Schowałam je jakiś czas temu, pamiętam to, ale nie mam pojęcia na co... Miło takie coś znaleźć. Może jeszcze gdzieś upchałam kaskę?
Oj tak , jak sie znajdzie takie lewe pieniądze o których się zapomniało to tak jak by wygrana hehe
Ja bardzo bym chciała i mąż powiedział że jeśli chce to będzie , choć wolałabym by to mówił sam z siebie.Tylko ze u mnie jest duże prawdopodobieństwo ze będzie CC wiec nie będę mieć możliwości by był.

[ Dodano: 04-07-2011, 10:09 ]
izabella chyba ty sobie kupiłaś ostatnio ta poduszkę rogal do spania.
Napisz jak po kilku dniach ci sie spi.Daje to coś?Bo chce dziś zamówić tylko jakoś boje sie .

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lip 2011, 10:11

Witam

dzis nie wyspalam, maly co chwila poplakiwal, wolal mamusiu, nie wiem czy mu cos sie snilo, ale jak zaczal od 23 tak t skonczyl nad ranem, mialam juz dosc teg wstawania i wzielam go do nas, nie wyspalam sie nic a nic :ico_olaboga:

Jak na razie za oknem to samo, ale od dzis mial byc caly tydzien cieply wiec zobaczymy czy sie wypogodzi :ico_noniewiem:
muzyke od razu ściągnęłam,
tez musze sobie sciagnac, bo jeszcze nie mam, a bardzo mi sie podoba
a ja książki sobie kupiłam,
ja to samo, pojechalismy do PL i wydalam na nie prawie 200 zl, ale to nic, przeczytylam wszystkie w tydzien, nie bylo ze mna kntaktu, jak zahipnotyzowana :-)
Pati85, :ico_brawa_01: za 25 tc
dziekuje
znalazłam 500 zł :-D
o kurcze niezla sumka, tez bym tak chciala :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
oczywiscie, ze tak, maz byl przy pierwszym i przy tym tez bedzie, przecinal pepowine, a jak polozna polozyla mi Erysia na piersi to sie poplakal,, widok bezcenny

izabelllla123, no to wspolczuje takiej wizyty, tez nie mieli kiedy isc do domu, do tak pozna siedziec :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Musze dzis garnac troche chate, chcialabym pprasowac, bo znow sterty stoja, jejku znow obiecalam sobie , ze bede na biezaco, a wyszlo co innego :ico_olaboga:
mam straszny kaszel i smarkam jak oszalała, antybiotyku nie tykam :ico_sorki:
oj bidulko, kuruj sie spodobami domowymi, oby Ci przeszl :ico_sorki: :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”