leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 paź 2009, 10:15

witam w poniedzialek

za oknem slonko i juz tak nie wieje :ico_brawa_01:

ja mialam dzisiaj kiepska noc, zlapal mnie jakis skurcz(?) gdzies w okolicach biodra :ico_puknij: no i do tej pory prawie cala noga boli :ico_noniewiem:
i przywiezli mi zapas jogurtow na miesiac,rozne smaki,rozne rodzaje,ciesze sie jak dziecko-bo bardzo lubie jogurciki.Do tego jeszcze zapas sera i masla
no to super masz zapasy :ico_oczko:

lilo

05 paź 2009, 10:56

geheimnis, dobrze że zajrzałaś :ico_sorki: No i dobrze że mimo wszystko jest wszystko dobrze, oszczędzaj się, wszystko będzie OK :ico_sorki:
zlapal mnie jakis skurcz(?) gdzies w okolicach biodra :ico_puknij: no i do tej pory prawie cala noga boli :ico_noniewiem:
Mnie też tak łapie, wczoraj cały dzień mnie bolała noga po takim skurczu. A niby przecież łykam od miesiąca magnes+potas. To chyba przez te żylaki które mi się zrobiły na nodze... :ico_placzek: No cóż, trudno....

Byłam z rana na badaniach, miałam tą glukozę, straszne obrzydlistwo :ico_chory: Dobrze że już za mną :ico_sorki:

A czuje sie ciągle kiepsko, na dworzu zimno przejmujące :ico_chory:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 paź 2009, 11:03

A niby przecież łykam od miesiąca magnes+potas.
a ja wlasnie nic nie biore, a moze powinnam :ico_noniewiem:
miałam tą glukozę, straszne obrzydlistwo Dobrze że już za mną
mnie to czeka za 3 tyg :ico_chory:
lilo, po wypiciu tej glukozy tez musialas siedziec i czekac dwie godz??

lilo

05 paź 2009, 11:10

lilo, po wypiciu tej glukozy tez musialas siedziec i czekac dwie godz??
Godzinkę :ico_oczko:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 paź 2009, 11:18

ja bede musiala czekac dwie godz :ico_noniewiem:
no ale w tym czasie zalicze wizyte u poloznej takze jakos zleci :ico_oczko:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

05 paź 2009, 12:14

witam kochane,

Lilo mam nadzieję, że Ci i humor się poprawił i przeziębienie minęło :-) z maluszkiem na pewno jest dobrze i nie masz co się zadręczać.
geheimnis trzymam za Ciebie kciuki i za Twoją dzidzię!!

Rybka jak Ci się leży? masz jakiś patent na nie nudzenie się?

się porobiło :ico_olaboga:
ja też nie mam dobrych wieści :ico_noniewiem: ale po krótce...
w sobotę miałam koszmarny dzień...dół jak stąd do chin! ryczałam i ryczałam i nie mogłam przestać...koszmar taki spadek formy :ico_noniewiem:
w nocy bolał mnie brzuch i piekło i bolało przy oddawaniu moczu...
pojechałam do lekarza. Okazało się że mam jakieś zapalenie :ico_placzek: dostałam leki (globulki i krem) skierowanie na posiew na mocz i wymaz :ico_noniewiem:

doktor powiedział że bardzo dobrze, że tak szybko przyszłam bo to zagraża ciąży, może wywołać przedwczesny poród i szybko się rozwija :ico_placzek: Biorę 6 tabletek magnezu żeby zachamować ewentualne wczesne skurcze. Na szczęście szyjka zamknięta :ico_sorki:
właśnie wróciłam z badań czekam na wyniki, co to za bakterie...
od razu zrobiłam glukozę. Siedziałam 2 godziny...
noc miałam z głowy, każde wyjście do łazienki to koszmar...
Ostatnio zmieniony 05 paź 2009, 12:27 przez anusiek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 paź 2009, 12:16

Hejka,
Witam się ja. Niestety jestem chora. W sobotę na uczelni strasznie wymarzłam i chociaż wczoraj cały dzień wczoraj przeleżałam w łóżku to i tak mam katar i kaszel. dziś na 17 idę do lekarza. mam nadzieję że da mi coś co mnie szybko postawi na nogi.
leona, oj, oby takich nocy jak najmniej.
lilo, no z glukozą okropieństwo, na szczęście już za Tobą :D Ja czekałam 2 godzinki.
geheimnis, trzymaj się kochana. trzymamy kciuki żeby wszystko było w porządku.
W sobotę byłam z mężem na zakupach i kupiliśmy komódkę na rzeczy dla Mańka i teraz jak tylko znajdę czas to mogę już układać jego rzeczy :) A dziś mąż ma wolne i pojechał kupić kanapę. Jestem bardzo szczęśliwa, mam nadzieję tylko że jak ją ustawią to nadal będzie mi się podobała hihi Teraz tylko pozostało mi wymalować mieszkanko i będę bardzo szczęśliwa. później już tylko rzeczy dola Mańka nam zostaną do kupienia. Mam nadzieję że pod koniec miesiąca kupimy wózek i jak zacznę wyszukiwać rzeczy po Krystku to zobaczę co jeszcze musimy dokupić, ale pewnie nie będzie tego za dużo.

[ Dodano: 2009-10-05, 12:18 ]
anusiek, oj, kochana trzymam kciuki żeby to cholerstwo przeszło szybko i przestało boleć. :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: Co to się dzieje z tymi styczniówkami???

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

05 paź 2009, 12:33

Co to się dzieje z tymi styczniówkami???
eh właśnie nie wiem :ico_noniewiem: do tej pory u mnie było super...

Patrycja.le, fajnie, że meblujesz :-) wiem ile to radości sprawia :-) też szukam komody dla malucha :-)

a co do wózka to mam dwa typy: http://www.x-lander.pl/xa
i http://allegro.pl/item751629866_fyn_4_d ... e_alu.html a stronka producenta http://www.jedo.pl/.
i sama nie wiem, chyba muszę je zobaczyć na żywo :)

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 paź 2009, 12:42

anusiek, ja na początku też bardzo chciałam tego x-landera, ale tam jest mała gondolka. A jako że rodzimy w styczniu to jednak myślę że dzieciątko w niej trochę posiedzi. Co do drugiego to nie mam pojęcia, bo nie znam.

lilo

05 paź 2009, 13:52

Weźcie mnie nie straszcie - czemu mi kazali przyjść po godzinie??? :ico_noniewiem: Ale w pierwszej ciąży też tak miałam, godzina odstępu :ico_noniewiem: Matko, dziwna ta służba zdrowia, czeski film... W dodatku na jednej ręce mi zrobił się taki krwiak że ręka boli do tej pory :ico_zly: Taka zdolna pielegniarka......
Mam nadzieję że badanie jest OK bo drugi raz nie zamierzam robić - ledwo to przeżyła, było mi na przemian słabo i niedobrze, modliłam się żeby nie zwrócić, w razie czego usiadłam przy WC :ico_oczko:
Ech, wiadomo, że jak by trzeba było to zrobiłabym drugi raz... Czego się nie robi dla tych małych łobuzów....
też bardzo chciałam tego x-landera, ale tam jest mała gondolka.
No - ten Mikołajek ma taką - ma 2 miesiące i się już ledwo mieści :ico_sorki:

anusiek, zdrówka :ico_sorki: Faktycznie jakaś plaga, ciągle coś się dzieje :ico_sorki:

Patrycja.le, i tobie też zdrówka, ja też ciągle przeziębiona, dziś dodatkowo wymarzłam w tej przychodni :ico_zly: No i oby remont spełnił twoje oczekiwania :ico_oczko:

Ja też zaczynam rozglądać się za wózkiem, ale u mnie na pewno będzie tradycyjny na 4 dużych, pompowanych kołach. Z Piotrusiem taki się sprawdził na moim osiedlu, mamy tu niedaleko las, nie każda uliczka jest utwardzona więc musi mi się przede wszystkim dobrze jeździć. A jak z Mikołajem pojechaliśmy na plac zabaw i wjechaliśmy w piach był już problem przez te mniejsze kółka.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”