tak jak pisałam wcześniej Malinka termin z OM miała na czerwiec i już przenosiła swoją córę o tydzień, dlatego jej wywołują. Bo ten termin 7lipiec, który nam podawała na forum to był termin z usg, a lekarze sugerują się terminem z OM a nie usg chybaa wlasciwie czemu ona juz szla rodzic, bo niedoczytalam bo dzis ma termin? to i tak na wywolywanie chyba szybko
a dlaczego dopiero po porodzie dostaniesz ten antybiotyk? U mnie jest inaczej. Gdyby znaleźli mi jakieś bakterie to lekarz dałby teraz antybiotyk lub globulki żeby teraz już się przeleczyć, bo przecież podczas porodu można zarazić dziecko.mi jakies bakterie paciorkowca i w szpitalu musza wcześńiej wiedzieć, żeby maluch sie nie zaraził a ja mam dostac zaraz antybiotyk po urodzeniu.
w mojej klinice też nie, bo gdyby się praktykowało termin z miesiączki i z usg to bym miała przynajmniej 4terminy. Bo z OM wychodzi mi 1sierpień. Z pierwszego usg wyszło 8sierpień, z drugiego 16sierpień, z trzeciego 2sierpień, a z ostatniego dodatkowego 31lipiec, więc zgłupieć by można byłou mnie sie w ogóle nie praktykuje 2 terminów!
no ja sie nad tym samym zastannawiałam cała drogę do domu, ale wyciągnełam wynik i tam jest taka nota z labolatorium. I tam właśnie jest napisane: (postaram się własnymi słowami Ci wyjaśnic) nie jest wskazane leczenie wczesniejesze, chyba , ze odeszłyby wody przed ukończeniem 37 tyg. i miałab by wszystko trwac dłużej niz 18h.... Antybiotyk podaje się przy pierwszych skurczach dopiero, dlatego, ze bakterie sie nadal rozwijaja i tak czy siak matka musi byc poddana antybiotykoterapii zaraz po urodzeniu.beti napisał/a:
mi jakies bakterie paciorkowca i w szpitalu musza wcześńiej wiedzieć, żeby maluch sie nie zaraził a ja mam dostac zaraz antybiotyk po urodzeniu.
a dlaczego dopiero po porodzie dostaniesz ten antybiotyk? U mnie jest inaczej. Gdyby znaleźli mi jakieś bakterie to lekarz dałby teraz antybiotyk lub globulki żeby teraz już się przeleczyć, bo przecież podczas porodu można zarazić dziecko.
hm róznie to bywa, bo tak jak pisze Beti - najpierw w OM a potem sprawdzają na usg wielkośc dziecka czy sie mniej więcej zgadza i np ja na karcie ciąży mam napisane dwa terminy ten z OM i z USG.a lekarze sugerują się terminem z OM a nie usg chyba
A u nas w ogole nie patrza na termin z OM wczesniej mialam 13.07 ale przy pierwszym skanie stwierdzili ze po wymiarach maly jest na 28.07 (15 dni roznicy ) i od tamtej pory w ogole na OM nie patrza ale wolalabym urodzic 13 lipca :Pnina0226 napisał/a:
a lekarze sugerują się terminem z OM a nie usg chyba
az musze napisac, że zazdroszcze!! Ja nadal zdechła, upał daje popalić. Mam tylko nadzieje, że mnie skieruje na wywołanie 23 lipca, a nie bedzie mi pzredłużać. Z ta moja ginka to też nigdy nie wiadomo.A i dzisiaj Beti kochana czuję się już prawie calkiem normalnie bo i pogoda u nas lepsza , wyszło słonko i pewnie ciśnienie wzrosło i u mnie dziś da się oddychac, nawet obiad dzis zrobiłam i po sklepach pochodziłam
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość