Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 mar 2008, 10:42

:ico_zly: znowu TT nawala,a ja napisałam takiego posta i go wcięło :ico_zly:
Witam po raz kolejny
Teraz już w skrócie
U nas pada i jest wstrętnie
Co do wyprawki,to ja z kosmetyków kupuję to,co u nas zalecają pediatrzy
-oliwka
-chusteczki do pupci
-pampersy
-patyczki do przemywania pępuszka
-spirytus
-w szpitalu kąpali mi Zuzę w płynie johnsona,więc pewnie zakupię,a jak nie to mydełko bambino
-laktator mi sie bardzo przydał,więc i teraz kupię
-nożyczki,szczoteczka do włosków,smoczek(na wszelki wypadek)
-oczywiście niezawodny sudocrem
-termometr do wanienki
-pieluszki tetrowe i flanelowe
I to chyba tyle,jak mi się coś przypomni,to dopiszę.
Szpilka, wyprawka super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
MONIKAB fr, czekam na kolejną bajkę Wiktorka :ico_haha_02:
emalia30, tradycyjnie życzę lekkiej pracy.A jak hemoroidy,jest jakaś poprawa?
Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-03-19, 10:10 ]
właśnie wyszło słonko :-D

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

19 mar 2008, 11:10

Hej Dziewczyny i ja juz chyba doszlam do sibie po chorobie ,choc jeszcze troche mnie gardziolko boli!
U nas snieg sypie i to na calego :ico_noniewiem: Cala zime nic nie bylo a teraz jak ma wiosna przyjsc to tu snieg!
Dziewczyny macie cos takiego??: Starsznie boli miedzy nogami szczegolnie po nocy i to tak jakby po jednej stronie nie umiem wtedy normalnie sie podniesc ani za bardzo chodzic do tego dochodzi potem dol brzucha juz sama nie wiem bo jak kiedys to zauwazylam i powiedzialam ginekolog to mi powiedziala ze to normalne :ico_noniewiem: ale to bardzo boli
Natomiast co do wyprawki to ciuszki juz chyba mam wszystkie musze je teraz wyprac i porasowac jedynie musze dokupic pampersy no i jakies tam dodatki pielegnacyjne :ico_haha_01: !
Milego dnia dziewczynki!

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 mar 2008, 11:42

Ewelina83, cieszę się,że już doszłaś do siebie :ico_haha_02: Ja też jeszcze nie mam skompletowanej wyprawki,ale myślę,że po świętach sobie pokupuję to,co potrzebne dla dzidzi i dla mnie.

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

19 mar 2008, 11:59

Ewelina83, jeżeli chodzi o te bóle rano, to ja też czasami mam coś takiego. U mnie to wynika z rozciągania się wszystkiego. Taki rodzaj "bólu" to jest.

Moje dwie koleżanki zostały wczoraj i przedwczoraj mami!!

Niedługo pora na nas dziewuszki :ico_oczko:

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

19 mar 2008, 12:08

i jeszcze ja pedze oglosic radosna nowine... moja kuzynka urodzila kilka dni temu dorodna(4200) dziewczynke przez cc...niestety wiecej informacji nie mam bo kuzynka mieszka w usa a wiadomosc dotarla do mnie poczta "pantoflowa" :ico_oczko:
a swoja droga to mam nadzieje ze moj dzieciaczek nie przekroczy 4 kg :ico_sorki: :-)

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

19 mar 2008, 14:53

Niedługo pora na nas dziewuszki :ico_oczko:
No wlasnie kochane nie dlugo my :ico_brawa_01: Ja juz nie moge sie doczekac bo teraz to ten czas okrutnie mi sie dluzy!!!
A co do tych boli to moze faktycznie dlatego ze sie rozciaga boli! Mam przynajmniej nadzieje ze pozadnie sie rozciagnie :ico_haha_01: zeby porod byl latwy

[ Dodano: 2008-03-19, 13:53 ]
A i gratuluje wszystkim mamusiom!!!!!!! :ico_prezent:

Awatar użytkownika
Szpilka
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

19 mar 2008, 15:12

MONIKAB fr, wymadrzaj sie.. kazda rada wskazana :)

wiecie co.. nie wiem dlaczego ale boje sie ze o czyms zapomne do tej wyprawki.. wiem ze pozniej jak cos maz kupi itp.. a poza tym tyle razy opiekowalam sie innymi dziecmi a teraz jakies zacmienie i nawet nie wiem jak sie dziecko przewija, kiedy oliwka kiedy kremikiem kiedy pudrem .. :ico_szoking: ø

Katka
Wodzu
Wodzu

19 mar 2008, 15:40

Dziewczyny, ale u Was milutkie temaciki sie przewijają :ico_haha_02: Trzymajcie sie MAJÓWECZKi cieplutenko :ico_haha_02: :ico_haha_02: :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

19 mar 2008, 23:36

witam was kochane
jakos wczesniej nie moglam sie zalogowac
ja do swojej wyprawki to musze dokupic srodki pielegnacyjne itd,jak i wozek i lozeczko-mam tylko ciuszki poprasowane i poprane

a co u mnie hm... nie najlepiej niestety
moje hemoroidy dzis zaczely mi krwawic a o pracy z nimi to juz nie wspomne,przy kazdym ruchu,schyleniu itd niesamowity bol :ico_placzek:

jutro ide do lekarza rodzinnego i tak sobie mysle,ze chyba wezme tydz zwolnienia,musze odpoczac a w pracy nie mam jak,ciagle cos do zrobienia,w koncu praca w hotelu nie nalezy do latwych ja codziennie wprawidze przy pomocy dziewczyny,ale robie z 30 lozek i poleruje wszystkie szafki w kolo plus myje lustra,po takim dniu mam dosc a wczesniej robilam lazienki,ale mycie podlog mi juz nie sluzy-oj oby do konca kawietnia

co do mojego maluszka to dzis zrobil sie jakis niemozliwy-wierci sie kreci,wypina,napina,normalnie szok hehehe :-D

[ Dodano: 2008-03-19, 22:39 ]
Kotecz@ko pamietasz jak sie umiawiałysmy??-czekam na 2 kreseczki nim sie rozdwoje-trzymam kciuki - uda sie :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-03-19, 22:47 ]
ewelinko ciesze sie,ze jestes z powrotem cala i zdrowa :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 mar 2008, 01:15

Witam i ja
Również nie mogłam wejść na forum,chociaż próbowałam pół dnia.Ale wreszcie mi się udało.
emalia30, przykro mi z powodu Twoich dolegliwości.Dobrze,że idziesz jutro do lekarza,może przepisze Ci coś co pomoże,a nie zaszkodzi dzidzi.A tydzień odpoczynku dobrze Ci zrobi.Trzymaj się kochana,na pewno wszystko będzie dobrze.
K@tk@, a co u Ciebie kochana?Jak samopoczucie?Mam nadzieję,że wszystko u Ciebie w porządku,wyniki dobre i z pozytywnym nastawieniem przystąpicie do starań o maluszka,bo maj już niedługo.Ja ze swej strony modlę się,żebyś za 9 miesięcy tuliła swego maluszka.
A wszystkim szczęśliwym mamusiom gratuluję dzieciaczków :ico_haha_02:
Obrazek

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”