Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sty 2009, 19:08

margarita83, przykro mi z powodu P. i jego pracy...no i z powodu Twojej ciagnacej sie w nieskonczonosc choroby :/

jak sie wali, to wszystko naraz :ico_zly:

[ Dodano: 2009-01-23, 18:15 ]
wlasnie.. co u Jagny, dzisiaj sie nie odezwala :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sty 2009, 19:20

też się zastanowiłam co u Jagny, jak Emi :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

dziewczyny wybaczcie ale nie mam głowy do komentowania waszych wypowiedzi, napisałyście 5 stron :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sty 2009, 19:41

Gie, dziś robię Murzynka, właśnie się piecze :-) a jutro rano zrobię sałatkę z kapusty pekińskiej i zupek chińskich , jutro mam małą imprezkę.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sty 2009, 19:59

dziś robię Murzynka, właśnie się piecze :-) a jutro rano zrobię sałatkę z kapusty pekińskiej i zupek chińskich , jutro mam małą imprezkę.
widzialam, ze podawalyscie sobie przepis, jak mnie nie bylo (wtedy, jak pojechalam na wycieczke)... nie wiem, ktora z Was go podawala, ale moglybyscie go napisac jeszcze raz? przepis na tego murzynka... :ico_noniewiem:

a co to za salatka z zupek chinskich? zapodaj przepis Iwona :-) :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-01-23, 19:00 ]
margarita83, tu nie ma obowiazku komentowania :-) komentujesz, jak chcesz, jak nie chcesz, to nie komentujesz... takie luzne to forum :-D

[ Dodano: 2009-01-23, 19:01 ]
Iwona H, a z jakiej okazji imprezka? :-) czy tak z okazji bez okazji?

[ Dodano: 2009-01-23, 19:12 ]
ja na dzisiaj sie zegnam... A. pojechal do sklepu, zeby kupic mleko dla malego, bo znowu nie dopilnowalismy i zostalismy z prawie pusta puszka :ico_zly:

a pozniej kolacja i dzisiaj zamiast filmu obejrzymy sobie final MasterChef (program, w ktorym amatorzy-kucharze rywalizuja ze soba, kto jest najlepszy.. a takie dania gotuja, ze szok.. zdolniachy), a pozniej The Undercover Princes (to z kolei program o 3 ksieciach - jeden z Afryki, drugi ze Sri Lanki, a trzeci z Indii.. z jakichs rodow krolewskich, ktorzy przyjechali do UK i szukaja zony :-D pierwszy raz musza sie obyc bez sluzacych i naprawde sa przekomiczni... tacy rzuceni na gleboka wode... poza tym ten ksiaze z Indii jest gejem :-D a ten z Afryki jest homofobem, wiec mozecie sobie wyobrazic, co sie tam dzieje... genialny show :-D)

aa i to leci na BBC, a my to ogladamy na komputerze... bo co prawda nasz TV juz dziala, ale wiekszosc to hiszpanskie kanaly (..Disney Channel jest po angielsku :/)

takze.. do jutra, udanego wieczoru i dobrej nocki zycze :ico_haha_01:

[ Dodano: 2009-01-23, 19:15 ]
http://www.orange.co.uk/entertainment/t ... /22823.htm

tutaj jest o nich, ale po angielsku...

ten po lewej to ksiaze z Indii (gej), w srodku ksiaze Africa (tak ma na imie i jest z Afryki.. troche poplatane), a ten po prawej ze Sri Lanki..

moim ulubiencem jest ten z Indii :-D hehe, placze ze smiechu jak go slysze :-D
szkoda, ze tego programu nie ma w Polsce.. jest genialny :-D

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sty 2009, 20:18

Jutro mam urodzinki.
A przepis na sałatkę napisałabym później, jak dzieci zasną, może być? Na Murzynka podawała Gie

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sty 2009, 20:23

Iwona H, jasne, dzieki :ico_sorki:

aa to w takim razie zyczenia zloze Ci jutro :-)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sty 2009, 21:06

Iwona H, no właśnie co to za slaatka???

a ja dzisiaj jem lasagne, ale kupioną bo P. nie kazał mi robić no bo "żona jest chora" :-D :-D :-D
Wazeliniarz :ico_haha_01: ciekawe co chce :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sty 2009, 22:17

Sałatka z zupek chińskich

1 filet z kurczaka
2 papryki ( 2 różne kolory)
kukurydza
kapusta pekińska
2 zupki chińskie (rosół)
majonez

Filet pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Kapustę pokroić w paseczki, niezbyt drobno; paprykę w kosteczkę. Wszystko razem wymieszać, dodać kukurydzę i pokruszony makaron z zupek oraz przyprawy z zupek. Na koniec dodać majonez.

A tu przepis na Murzynka
[ Dodano: 2009-01-23, 21:22 ]
5 calych jajek
1,5 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
1,5 szkl. mąki pszennej
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (ja dosypuję proszek do mąki, wtedy nie robią się grudki)
niepełna szklanka oliwy
niepełna szklanka wody (ja najczęściej dodaje gazowaną, wtedy ciasto jest puszyste i wilgotne, ale zwykła przegotowana woda też może być)
możesz dodać jakiś zapach (ja nie używam, bo ciasto samo w sobie ma ładny zapach, ale jeśli już - to najlepszy do murzynka jest arakowy)
ok. 5-6 łyżek kakao (w zależności od tego jak ciemny ma być myrzynek-jak kto lubi)

wlac do prodiża, czy jakiejs blachy (najlepiej okrągłej ze środkiem) wysmarowanego masłem i posypanym bułką tartą i piec w temp. 180 st. ok. 45 min - ja ustawiam piekarnik z dołu i z góry, bez termoobiegu...

no i robię do murzynka polewę :)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sty 2009, 22:31

Witam i ja :)

MARGARITA - przepraszam, nie chcialam Cie, ani nikogo urazic swoja wypowiedzia nt. studiow... ja bardzo podziwiam wszystkich, ktorzy skonczyli studia, bo ja, jak juz pisalam - raz sprobowalam i nie dalam rady (chociaz troche ze wzgledow finansowych), wiec ja nie mam nawet licencjata :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: takze bardzo Ci gratuluje i pewnie, ze masz prawo byc z siebie dumna... ja jednak nadal uwazam, ze jesli studia, to tylko pełne, czyli 5-letnie... mgr...
Przykro mi z powodu pracy P. - moze jej nie straci jednak... moze sie jeszcze jakos ulozy...? moj Pan teraz w zwiazku z tym kryzysem tez ma prawie 2 tyg. wolnego... :ico_olaboga: ciekawe co bedzie dalej... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: z jednej strony, to dobrze, bo ja wracam do pracy, wiec tesciowa na razie nie bedzie musiala przychodzic, ale z drugiej...
3mam kciuki za szybkie wyzdrowienie... juz za dlugo Cie to meczy...

SHOO - juz Ci pisze przepis na Murzyna:

5 calych jajek
1,5 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
1,5 szkl mąki pszennej
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
niepełna szklanka oliwy
niepełna szklanka wody (najlepiej gaz., bo wtedy ciasto jest puszyste i wilgotne, ale moze byc tez zwykla przegotowana)
ok. 5-6 łyżek kakao (możesz dać więcj lub mniej - w zaleznosci jak ciemne ma byc ciasto)
i zapach arakowy (ja nie dodaje w ogole zapachu, bo ciasto i tak samo w sobie pieknie pachnie - IWONA potwierdzi)

ciasto wylac do blachy wysmarowanej masłem (smalcem) i posypanej bulka tarta (najlepiej jak blacha jest okragla ze srodkiem, ale moze byc tez prostokatna), nastawic piekarnik na 180 st. (ja wlaczam grzanie z gory i z dolu bez termoobiegu) i piec ok. 45 min.

do murzynka robie jeszcze polewe z masla, kakao i cukru, palce lizać...

IWONA - dzieki za przepis na salatke - brzmi ciekawie... jak sie skoncze odchudzac kiedys, to moze zrobie... na razie od tygodnia ograniczam jedzenie i schudlam juz prawie 3 kg :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: jeszcze z 7 i bedzie gites...

a ze masz jutro urodzinki - dostalam niezapominajke na N-K :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

JAGNA - co z Toba...????

aaaa, zaraz zaczyna sie "Forest Gump" w tv - jeden z moich ulubionych filmow... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-01-23, 21:32 ]
MARGARITA - mialam nadzieje, ze jednak sama zrobisz lasagne... :ico_placzek: :ico_placzek: noo, nastepnym razem - jak wyzdrowiejesz...

[ Dodano: 2009-01-23, 21:33 ]
IWONA - ooo nonono... niepotrzebnie pisalam od nowa... :-D :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sty 2009, 22:37

IWONA - dzieki za przepis na salatke
I naprawdę jest pyszna, polecam.
i schudlam juz prawie 3 kg :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Brawo, a nic wcześniej nie pisałaś a może coś przeoczyłam. A tak w ogóle to z czego Ty się odchudzasz???
niezapominajke na N-K
Wysyłają niezapominajki? Nie wiedziałam.

[ Dodano: 2009-01-23, 21:39 ]
IWONA - ooo nonono... niepotrzebnie pisalam od nowa... :-D :-D :-D :-D
Pozwoliłam sobie zacytować :-D

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”