Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2008, 18:40

Miszka :ico_brawa_01: boska foteczka :ico_brawa_01: widac ze Natalce policzki sie takie fajowe juz zrobily :ico_brawa_01:
Iga spi ze smoczkiem!!!!!!!!!prycha i sapie ale juz godzine mam spokoj :ico_oczko: -pierwszy ra zze smokiem :-) i tak zaraz sie obudzi ten glodomor bo pora karmienia :-D

Awatar użytkownika
miszka
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

20 paź 2008, 18:51

Iga spi ze smoczkiem!!!!!!!!!prycha i sapie ale juz godzine mam spokoj -pierwszy ra zze smokiem i tak zaraz sie obudzi ten glodomor bo pora karmienia
Natalka od poczatku ze smokiem,ale dzieki Bogu ssa piers prawidlowo,a przeciez jeszcze dokarmiam butelka :ico_olaboga: Jest tak zarloczna ze jej wszystko jedno :ico_haha_01: Moja mala wczoraj przespala mi ladnie od 10 do 2 w nocy,potem ja nakarmilam i spala do 5.30 no super noc-odpukac....Bo czasami jej sie zbiera tak kolo 4 na zabawe i musze ja godzine w srodku nocy usypiac :ico_noniewiem: Poliki ma jak tatus w jej wieku :ico_brawa_01: ale reszta chudziutka takie pyzate dziecko mam :-D

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 paź 2008, 18:54

eeee no miszka to masz dobrze moj sie zawsze z rykiem budzi :-D jak nie zdarze podejsc najpierw postekuje takie gardlowe dzwieki a potem sie drze :ico_noniewiem:
Iga spi ze smoczkiem!!!!!!!!!prycha i sapie ale juz godzine mam spokoj -pierwszy ra zze
moj juz od dawna ze smokiem zasypia jak widze ze mu z buźki wypadl to znaczy ze spi i ja tez moge :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
pati kochana trzymaj sie damy rade :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2008, 20:02

jutro moja mama przylatuje :-D i tesciowa :ico_zly:
ciekawe jak to przezyje :ico_noniewiem:
Kurde jak Marcin wraca z pracy to mala spi jak aniolek-a tak to nie chce i nic nie moge zrobic w domu

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

20 paź 2008, 20:14

jakbyscie mialy troszke czasu to dajcie wskazowke na ta fotke.JA kopiuje ten link z img.
Moj to tez zarloczek,ale cycki mam jak balony ,pokarmu multum wiec sie najada,anwet czasem za duzo bo wtedy mu sie uleje albo shaftuje czesc.

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2008, 20:16

sarenka oststni link wklejajasz cos tam direct ling to image-czy jakos tak :ico_oczko:
i tak jak robilas przed tym [img]a%20na%20koncu[/img] bez spacji!!!!

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 paź 2008, 22:06

jutro moja mama przylatuje i tesciowa
ciekawe jak to przezyje
bedzie fajnie pomoga ci odpoczniesz sobie :ico_sorki: :ico_brawa_01:
moj po godzinym marudzeniu w koncu zasnol :ico_sorki: a ja padam i tez ide spac na jakas godzinke bo moj skarbek sie obudzi

Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!

20 paź 2008, 22:43

Nicolasku-sto lat!!!! :ico_tort: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Co do krostek na buzi-nic się nie martw miszka. Alka totalnie wykrościło na drugi dzień po wyjściu ze szpitala, masakra. najgorzej wygladały jego powieki... :ico_olaboga: połozna skierowała nas do lekarza z podejrzeniem alergii. Ale okazało się że to tylko potówki, bo go pierwszego dnia przegrzalismy :ico_wstydzioch: kurcze, człowiek nie wie, jak takiego malucha ubrać,,,
w sumie to do dziś mu cos tam wyskakuje, ale sie ie martwię, bo lekarz powiedział że juz taka uroda małych bejbików...najgorsze s ponoc pierwsze 4 tygodnie. W każdym bądź razie, obecnie ma tylko z 1-2 rostki max, więc ok.

Co do jedzenia-ja jem wszystko. Tylko zrezygowałam ze swoich ukochanych ostrych przypraw, nie jjem cebuli, czosnku (w sumie, to nigdy za bardzo nie jadłam :ico_oczko: ) i orzechów. Mały produkuje kupsztala po każdym karmieniu,więc chyba jest ok.

Ale te nasze dzieci do siebie podobne :-D Alex również podnosi się na raczkach i nawet długo potrafi tak wytrzymać :ico_brawa_01: zwłaszcza jak leży u mnie lub u Pio na klacie. Swoja drogą, leżenie na mamie lub tacie, to ulubione zajecie kropka...
A noce...cóż...jakpisałam wczesniej, pojawił się u nas kryzys środkowonocny....zaczyna się ok 3 i trwa ok 4 godzin....niby wszystkie potrzey zaspokojone-jedzenie, pielucha, odbeknicie itp....zero znaków bolącego brzucha...a jednak...Alex po prostu nie chce spać w swoim koszyku i juz....więc chcąc, niechcąc-skranie wyczerpana, pozwalam mu w końcu usnąć "brzuchem do brzucha"...
bo każde odkładanie do koszyka kończy się szerokim otwarciem oczu, kwękaniem po minucie i rykiem po 3 minutach..... :ico_olaboga:
dziwne...bo tak generalnie, Aluś spi w swoim koszyku bez zastrzeżeń....

w tym tygodniu Kropek kończy 2 tygodnie, więc biore sie powoli za wydłużanie mu snu w nocy wg przepisu z "jezyka niemowląt". Od wczoraj nie pale już lampki tam gdzie spi (wczesniej miałam non stop zapalona, bo miałabym problemy z przewijaniem i dostawieniem do cycka). Światło pali sie w przedpokoju, więc jest praktycznie ciemno. Wystarczy zeby nie upaplać się w kupie :ico_oczko: musze kupić takie "glow light"...
Poza tym mam zasadę że w nocy praktycznie nie mówie do Alka, a jeśli juz to szeptem. W dzień nie zciszamy głosu i zyjemy normalnie.
W tworzeniu wieczornej rutyny pomoże na pewno kapiel, zwłaszcza ze bedzie to nowość dla naszego Synka. Wczesniej myłam go partiami, sama wodą, wg wskazań położnych. Wczoraj odpadła mu pepowina węc zaczynamy prawdziwe kapiele :ico_oczko:

acha-dziewczynki, pamietam jak zawsze zastanawiałam się jak to mozliwe że Heidi klum (modelka) wróciła na wybieg 2 tygodnie po urodzeniu dziecka. Myslałam że to jakiś szwindel,że sobie liposukcję i wycinanie skóry zafundowała...teraz widzę, że jest to mozliwe, zwłaszcza jeśli ma sie sztab specjalistów, masarzystów itp pod ręką.
Ja nie miałam brzucha praktycznie na sali porodowej :ico_oczko: babki które przyszły pomóc mi sie ogarnąć pytały, czy oby na pewno to ja rodziłam :ico_oczko:
Na dziś dzień jedyną róznicą w wygladzie mojego brzucha, porównując z brzuchem przedciążowym, jest brak widocznego "kaloryferka" i ciemna linia :-D
bez problem wchodzę w ciuchy przedciązowe, bo mam tylko 2 kg na plusie.
W szoku jestem.... :ico_szoking:

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 paź 2008, 10:38

dzien dobry witam wszystkich kacperek ma dzis 4 tygodnie :ico_brawa_01: :ico_tort: ,a za dwa dni caly miesiac konczy :ico_szoking: :ico_szoking: , jak ten czas leci a wydaje mi sie ze dopiero ze szpitala wrocilam :ico_szoking:
zirca, widze ze stosujesz rady z tego poradnika ja w koncu przeczytalam do konca i wiem jedno ze najwazniejsza jest konsekwencja :ico_sorki: wiec ja za kazdym razem klade malego do jego lozeczka gdy zaczyna plakac biore go na raczki i poklepuje jak sie uspokaja to znow do wyrka nawet z piec razy ale w koncu zasypia u siebie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ,dzis musialm mu dac znow infacol bo go brzuszek bolal :ico_noniewiem: , wczoraj najadlam sie troche czarnych oliwek z makaronem :ico_wstydzioch: i pewnie mu zaszkodzilo.
a i wczoraj moj klusek zrobil mi niespodzianke polozylam go na brzuszku obrocilam sie na chwile a on myk i na plecki :ico_brawa_01: pewnie przypadek ale jak sie z Piotrkiem cieszylismy :-D
Milego dnia dla was i bobaskow i torciki dla was :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: bo tu widze ze maluchy tez koncza pelne tygodnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
zirca

21 paź 2008, 11:17

adia26, pijemy zdrowie Kacperka :ico_zdrowko: Boże, a dopiero co wysłałaś mi jego fotkę za szpitala.... :ico_olaboga:

Wróć do „Przedszkolaczki”