Awatar użytkownika
megi5566
Trzy tysiące lat minęło...

21 lis 2009, 16:42

Dobry :-D
Przyszlam z "dobrymi radami", nie no, zartuje ale podczytuje Was i trzymam kciuki, zebyscie jak najszybciej doszly do siebie :ico_haha_01:
bigottka, co do tej zoltaczki. Moj Kuba tez mial i tez to sie ciagnelo w nieskonczonosc ale moja pediatra powiedziala,ze w najgorszym wypadku dopiero odstawimy piers. A kazala mi podawac duzo plynow, wlasnie po to aby dzidzius wysikal ta bilirubine.
Glukoze o ile dobrze pamietam jedna plaska lyzeczke na 100ml, kazala dawac i herbatki. Sproboj.

A co do tych dobrych rad, to u mnie tez moj zareagowal.
Jak Kuba mial 3-4 tygodnie, i zaczal miec straszne kolki,to dobrym radom nie bylo konca. :ico_zly: Co, jak sie domyslacie,doprowadzalo mnie do furii...
I pewnego dnia,moj zamowil sobie pizze, a tesciowa do niego : "czy Malgosia jadla pizze", na co moj A jej odpowiedzial " Mamo,nie rob z mojej zony idiotki" i sie zamknela :ico_brawa_01:
Od tego czasu mam spokoj ale powiem Wam,ze jak tylko cos mi sie chce wtracic,to juz nie jestem w stanie byc mila :ico_sorki:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

21 lis 2009, 18:00

bigottka, ta glukoza to tylko do smaku,zeby zachecic do picia mala,wiec sypnij na oko np.tak jak dziewczyny pisz plaska lyzeczke na 100 ml i zobacz czy jej zaskamuje :ico_oczko:

A co do Twojego pytania ile powinno jesc dzieciatko,to roznie bywa,bo moj nie wypil nigdy 150 na raz,ale tez nie mial przerwy dluzszej niz 2,5 godziny :-D
Wiec jedne dzieci jedza zadziej ale duzo,a inne malo ale czesto,a po wadze Wiki widac,ze dobrze ja karmisz,bo przybrala pieknie :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Sabcia

21 lis 2009, 18:23

Wtam dzewczynk!!!
Moja mała ma wysypke co dziwne taka jak ja :ico_noniewiem: takie plamki z ropka na kacach a po jednym dniu robia sie chrostki uffff juz sama nie wiem co to moze od tych antybotykow co biore w kazdym razie dzis odciagam pokarm i wylewam i do jutra jade na modyfikowanym i zobacze co bedzie rano - goraczki na szczescie nie ma :-)

Awatar użytkownika
bigottka

21 lis 2009, 19:17

iw_rybka, chyba zrezygnuje z tej glukozy może samą wodę będę jej dawać ale jak nie poskutkuje to dam jej glukozę do smaku. Bo teraz dawałam jej do picia przed mleczkiem glukozę ale chyba za mało bo jej nie smakowało ale trochę wypiła tego i potem wciągnęła jeszcze 90 ml mleczka gotowanego i trochę dopiła tej glukozy widocznie się nie dojadła a teraz smacznie śpi ;-)
megi5566, staram się jak najwięcej jej podać płynów i zobaczymy jaki będzie tego skutek bo w poniedziałek mam znowu z małą iść na pobranie krewki i znowu będzie tak dużo płaczu i serce będzie mi się znowu krajać :-/

Awatar użytkownika
megi5566

21 lis 2009, 20:48

bigottka, ja jak z moim chodzilam na pobranie, to ja beczalam glosniej od niego. Jak juz wychodzilismy, to Kubus spal a ja beczalam :ico_puknij: :ico_puknij: Potem pielegniarki nie chcialy mnie brac :-P zebym dziecka nie denerwowala :ico_sorki: :ico_sorki: ale jak tu nie plakac :ico_placzek: :ico_placzek:

Trzymam kciuki, zeby bilirubina spadala :ico_sorki:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

21 lis 2009, 21:46

Sabcia, a gdzie ta wysypka? Bo moze to potówki?

Awatar użytkownika
bigottka

21 lis 2009, 22:36

Trzymam kciuki, zeby bilirubina spadala :ico_sorki:
niebędę dziękować aby nie zapeszyć bo bardzo chciałabym aby spadło.
My już po kąpieli i o dziwo dałam jej 100 ml wody i 100 ml mleka mojego gotowanego i co wytrąbiła obie butelki jestem w szoku a teraz śpi w najlepsze. Mam nadzieję że obudzi się za 3 godziny a jak nie to zrobię jej pobudkę ;-)

Awatar użytkownika
Beata_Tychy
Wodzu
Wodzu

21 lis 2009, 22:45

ale ta nasza żółtaczka to nie daje mi spokoju
mi polozna kazala podawac przez 5 dni Krzysiowi 2 razy w ciagu dnia wode z glukoza na wyplukanie bili....blablabla
bo tez zółtaczke miał
i w domu jeszcze 2 tyg był zółciutkiiiiiii naprawde bardzo i przeszlo wszystko jak nie schodzi zółtaczka tylko jest w tym samym miiejscu to sie nie przejmuj
u nas na brzuszku sie zatrzymala to i tak daleko
na nozkach jakby byla to kazali do szpitala wracac....cycowalismy caly czas

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

21 lis 2009, 23:00

i znowu będzie tak dużo płaczu i serce będzie mi się znowu krajać :-/
- wyslij P.ja na wszystkie pobrania krwi czy szcepienia szlam z mezem,on trzymala malego,a ja bralam juz po fakcie i tulilam.

Awatar użytkownika
Beata_Tychy
Wodzu
Wodzu

21 lis 2009, 23:05

iw_rybka, uleczka chyba rodziiiiii

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”