Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 wrz 2010, 17:09

Rany aleście popisały :ico_szoking:

Co do fotelika to ja mam maxi cosi priori
http://www.bobowozki.com.pl/product_inf ... CosCsid%3E

jest tylko do 18kg, ale jest super. Dla nas ważne było to, żeby maksymalnie rozłożyć do spania bo nasze dzieci lubią spać w drodze, a te foteliki 9-25kg raczej się nie rozkładają. Adaś uwielbia w tym foteliku jeździć bo widzi wszystko, bo sam fotelik jest na podwyższeniu. A fotelik można jadąc jedną ręką rozłożyć jak dziecko zaśnie podczas jazdy. Tosie przesadzamy do fotelika:
http://www.bobowozki.com.pl/product_inf ... CosCsid%3E

A wybieraliśmy tak, że poszliśmy do entliczka tam jest taki fotel jek samochodowy, można sobie położyć dowolnie wybrany fotelik i sprawdzić jak się układa, zapina itp, wsadzić dziecko zapiąć. Ten Montecarlo też można rozłożyć troche do pół leżenia ale przed jazdą nie w trakcie, co jest dobra np na dalsze jazdy jak my nad morze.

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2010, 17:19

A fotelik można jadąc jedną ręką rozłożyć jak dziecko zaśnie podczas jazdy
tak samo jak ten, ktory sobie upatrzylam dla Kiary :-) on jest od 9 do 36kg, rozklada (powieksza) sie go stopniowo :ico_oczko:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 wrz 2010, 17:33

Pozazdrościć tego ogródka :-) może za jakieś 3 lata i my będziemy mieli :-)

my mamy bebe confort od 0 do 18 kg.
miał 3 w testach...o ile dobrze pamiętam a może 4...

właśnie brat zaproponował wyjazd na mazury...rozważam, fajnie by było się wyrwać z drugiej strony kasa... :ico_zly:

ehh przespaliśmy się trochę z Piotrusiem ....bosko

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 wrz 2010, 21:39

dziewczyny aleście zię rozpisały :ico_szoking: :ico_brawa_01:

Ja dziś znowu zmęczona, rano sprzątnęłam mieszkanie, zrobiłam obiad, bo zaprosiliśmy teściów, a po ich wizycie wyszliśmy z małą na spacer. Teraz Justynka już sobie smacznie śpi a ja nie mam ani siły, ani ochoty na nic.
Odebraliśmy wyniki TSH Niuni i jest wszystko ok, więc dalsze wizyty u endokrynologa nie są potrzebne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-D

anusiek, zdrówka dla Piotrusia :ico_sorki: :ico_sorki:

Pruedence, Helen, leona fajne te foteliki :-)

geheimnis
, super wieści. Jeszcze tylko trochę się pomęczycie i Natalka będzie wolna :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2010, 21:44

Kiara usnela, ja wykapaana, a teraz mi sie nudzi :ico_noniewiem: na czytanie jestem zbyt zmeczona, a na spanie za wczesnie...

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 wrz 2010, 22:42

shiva- super, że wyniki dobre.

Ja jestem zmęczona ale jako, że dzieci śpią tak jakoś szkoda mi czasu na sen.
Udanego weekendu!

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

03 wrz 2010, 22:50

Rany aleście popisały :ico_szoking:
no dokładnie :ico_szoking:

Wpadłam na chwilkę, ale chwilka nie starczy niestety na doczytanie co u Was... Może jutro się to uda :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2010, 23:14

jest wszystko ok, więc dalsze wizyty u endokrynologa nie są potrzebne
dopiero doczytalam, bardzo sie ciesze :ico_brawa_01:

inia1985, oj, cos ostatnio rzadko bywasz :ico_nienie: pewnie zaganiana jestes :-)

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

03 wrz 2010, 23:43

Jednak doczytałam :ico_oczko:
inia1985, oj, cos ostatnio rzadko bywasz :ico_nienie: pewnie zaganiana jestes :-)
Wika jest po prostu bardziej absorbująca, a jak śpi, to sprzątam i gotuję, a dziś spałam z nią, bo w nocy dała koncert. Myślę, że to ząbki, lada moment powinny się dwójki pojawić.

My fotelika jeszcze nie kupiliśmy, a te co Wy wybrałyście wyglądają na prawdę konkretnie.

geheimnis, super, że bioderka zdrowe :ico_brawa_01:

dorotaczekolada, super, że już Lenka raczkuje :ico_brawa_01:

Ja wstyd się przyznać, ale jeszcze ząbków Wice nie myłam :ico_wstydzioch: czas o tym pomyśleć.

Co do zabawek, to Wicia też uwielbia kable i sznureczki, metki też są fajne :ico_oczko:

Dziś moja bidulka miała wypadek... Trzymała w jednej rączce zabawkę, chciała drugą rączką wziąć inną, rozjechały jej się obie i upadła prosto na nosek. Płakała strasznie, a jak się uspokoiła, to pod noskiem miała krew :ico_placzek: Myślicie, że takie uracy z dzieciństwa mogą wpłynąć na późniejszy kształt nosa?

leona, super zdjęcia Marcelka, świetny jest :ico_brawa_01:

Helen, ale bombowo Kiara wygląda w tym chodziku. Ja nie kupuję chodzika głównie dlatego, że mieszkamy u mamy, a i bez tego co chwilę słyszę, że panele porysowałam :ico_oczko:

anusiek, zdrówka dla Piotrusia :ico_sorki:

Pruedence, z każdym dniem bardziej się Tosi będzie podobać w przedszkolu, jeszcze będzie tak, że wyjść nie będzie chciała.

Shiva, :ico_brawa_01: za 5 ząbka :-D dobrze, że wyniki Justynki są ok :ico_sorki:

Byłam dziś z mamą w szpitalu, bo wróciła z pracy z wielkim bólem dużego palca u nogi. Okazało się, ze ma dne moczanową :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2010, 23:47

Myślicie, że takie uracy z dzieciństwa mogą wpłynąć na późniejszy kształt nosa?
mysle, ze u dzieciaczkow wszystko jest jeszcze bardzo elastyczne i tak szybko sie nie "psuje" :ico_oczko: bo przeciez noska nie zlamala :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”