Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

06 lip 2011, 12:43

ciekawe czy nie spadnę z łóżka w nocy hahahaha
z takiego dużego to będzie ciężko :ico_oczko: Super, że już je macie :ico_brawa_01:

szkieletorek

06 lip 2011, 12:47

łóżeczko już przyszło, mąż skręcił, ja pościel zaraz zmienię i luksus pełną parą w sypialni, po 3 latach spania na materacu hihihihihi, ciekawe czy nie spadnę z łóżka w nocy hahahaha
Wrzucaj fotki jak będzie gotowe.

Ja też nie chciałam nikogo urazić ze jest złym rodzicem.
Tym bardziej jeśli się wie co dziecko ogląda to tez jest bardzo ważne.Bo jak patrze na te kanały nie raz z bajkami jaka tam przemoc to dziękuje bardzo.
Moja kiedyś oglądała chyba coś z rodzicami , jakiś film i bili się tam czy zabijali bo ciągle mi o tym mówi że się boi takich rzeczy.Ja jej zawsze mówię gdybyś coś widziała kiedyś w tv brzydkiego to po prostu wołaj mnie lub wyłącz i tak robi. Choć jeśli już włączam jej bajkę to zazwyczaj z nią oglądam jakoś lubię hehe

[ Dodano: 06-07-2011, 12:51 ]
Aha mam pytanie do was.
Bo chciałam zamówić od gościa rożne rzeczy do wyprawki. I od razu jako jedna wysyłka zamówię co mi potrzebne.I tak butelki ok wiem co i jak ale smoczki do nich jakie rozmiary brać? Do jakiego wieku ?
I jest coś takiego jak Nosefrida (o ile nie przekręciłam) czy macie to ?Czy warta to coś , a może lepiej kupić zwykłą gruszkę do noska?
I ile pieluszek tetrowych ? Nie chodzi mi by były jako pampers ale do buzi czy czego się tam jeszcze używa. Właśnie do czego wy używacie pieluszek?A może nie używacie ?

Awatar użytkownika
inia1985

06 lip 2011, 13:04

ale smoczki do nich jakie rozmiary brać? Do jakiego wieku ?
ja zamówiłam z lovi 3 smoczki dodatkowe + do kaszki (bo też zamierzam butlą podawać) te smoczki to rozmiary +3, +6 i +9, bo +0 jest przy butelkach
Nosefrida
polecam, lepsze niż gruszki, choć i tego Wiki nie lubi

Tetrówek mam 20 sztuk, przydawały mi się w kąpieli (wkładałam na początku do wanienki z wodą, jak zaczęła siedzieć, to już nie), kładłam jej pod główkę, gdy spała, w razie ulania, albo na przewijaku rozkładałam. Mi się tylko w tych 3 przypadkach przydały, a i jeszcze przykrywałam Wikę pieluszką jak spała w lecie w wózeczku.

szkieletorek

06 lip 2011, 13:10

ale smoczki do nich jakie rozmiary brać? Do jakiego wieku ?
ja zamówiłam z lovi 3 smoczki dodatkowe + do kaszki (bo też zamierzam butlą podawać) te smoczki to rozmiary +3, +6 i +9, bo +0 jest przy butelkach
Aha czyli myślisz że lepiej jest kupić ich więcej na zaś ? Bo skoro płace wysyłkę jedna już.
Aha i właśnie ja planuje karmić piersią i co jeśli się okaże ze będę karmić nie wiem pól roku to te smoczki nie będą nic używane ? Czy używa się je czasem ? Kurcze dopiero Ola była mała a już wszystko zapomniałam.
Tetrówek mam 20 sztuk
I nie było to dla ciebie za dużo bądź za mało ?

Awatar użytkownika
inia1985

06 lip 2011, 13:44

Aha czyli myślisz że lepiej jest kupić ich więcej na zaś ? Bo skoro płace wysyłkę jedna ju
zobaczysz jak szybko ten czas zleci i już będziesz potrzebować tego +3, później +6... Mi właśnie przed chwilą paczka przyszła :-D

Smoczki użyjesz na pewno, choćby do podawania picia. Gorzej ze smoczkami do kaszki, jeśli nie zamierzasz dawać butlą, to nie ma sensu ich kupować
I nie było to dla ciebie za dużo bądź za mało ?
w sumie to nie

[ Dodano: 06-07-2011, 13:47 ]
Zamówiłam też kocyki 2 dla Piotrusia i jeden dla Wiki, ja jej daję, a ona, że go nie chce. Poszła po swój ukochany i zaczęła się do niego tulić :ico_noniewiem: Może jeszcze się przekona :ico_sorki:

szkieletorek

06 lip 2011, 13:59

Smoczki użyjesz na pewno, choćby do podawania picia. Gorzej ze smoczkami do kaszki, jeśli nie zamierzasz dawać butlą, to nie ma sensu ich kupować
No ja kaszkę Oli chciałam dać butelka ale mała nie chciała choć może dlatego że nie miała specjalnego smoczka tylko ten co do mleka. Ale wiece ja nie będę czyjemuś dziecku kupować smoczków .

No moja tez ma od urodzenia jeden kocyk i żaden nie będzie inny. A ma juz 3 latka skończone a w sumie już 3,5 będzie .
Jakie kocyki zamówiłaś?

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lip 2011, 14:46

ja już powoli przygotowuje się na wyjazd w sobotę, dziś byłam na zakupach w biedronce, w piątek będę piekła placek i smażyła kotleciki i jeszcze pakowanko mnie czeka :ico_noniewiem: Julka biega na dworze, ja chatkę ogarnęłam jeszcze tylko obiadek dla A....

co do jedzenia, to moja młoda z tych co jedzą wszystko i w każdej postaci :ico_sorki: i oczywiście słodycze też by pochłaniała ale ma je ograniczone do minimum :ico_wstydzioch:

elibell
4000 - letni staruszek

06 lip 2011, 15:26

szkieletorek musiałam sprawdzić co to ta Nosefrida, to aspirator, u mnie zdał egzamin i zdaje go nadal co katarek, a i uważam, ze to lepsze jak gruszka, bo porządniej nosek dziecku się oczyszcza. Moja nie lubi tego zbytnio do czasu kiedy poczuje, że przynosi jej ulgę, wtedy sama się kładzie i każe sobie czyścić nosek:):)
Pieluszek tetrowych też mam tak około 20, bo dokładnie nie pamiętam i jest to tak w sam raz, ja tak jak inia do wycierania dziecka, do wanienki, czy na przewijak kładłam by zimno dziecku nie było, ale najwięcej to do wycierania buźki no i jak karmiłam to kładłam sobie np. na drugą pierś bo często jak z jednej jadła to z drugiej mleczko wyciekało:)
Smoki do butelek stopniowo kupowałam mimo, że też do pół roku karmiłam piersią (no ponad bo do końca 7 miesiąca) ale czy wodę podawałam do picia w upalne dni to z butelki i smoki dobierałam do wieku, do kaszek nie kupowałam karmiłam łyżeczką.

A ja już wszystko posprzątałam, łóżeczko sfotografuję może wieczorem, bo teraz odpoczywam sobie na nim, przyzwyczajam się do wielkości, bo jednak sam materac to inaczej bo niżej a z łóżkiem i z materacem to jak nogi opuszczę to kolana na równi z łóżkiem mam hihihi.

kwiatunio ale Ci zazdroszczę tego wypadu nad morze, fajnie, rodzinnie nad wodę, oczywiście życzę cudownej pogody, takiej odpowiedniej, nie za gorąco ale słonecznie:)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 lip 2011, 18:23

Cześć!

elibell, eee, to teraz macie wypas z taaakim łóziem!

My w maju zeszłego roku kupiliśmy łóżko i materac i powiem Wam,że pierwsza noc była kiepska, ale teraz to mmmm..... tylko spać :-D

szkieletorek, ja chodziłam do szkoły rodzenia w szpitalu, więc chyba tam nam powiedzieli, co trzeba do szpitala zabrać, generalnie wiele tego nie trzeba było.
Ale jak tam zajrzysz to chyba muszą Ci powiedzieć co i jak, bo kurde po tam też są, Babole.

A co do tetry to ja przy Zu chyba 20 miałam i dla mnie to było za dużo. Conajmniej 5 nowiutkich oddałam siostrze. A tak to jak Dziewczyny piszą, przy karmieniu się przydały na drugiego cyca, który tez chciał karmić, no i na ramię do odbeknięcia, do kąpieniu, a jak była większa to pod śliniaka podkładałam.

A jakie butelki zamawiasz?
Bo ja do Avent to przy butelce mam smoczek +0 do malusich butelek, i +1 m-c do większych. Dokupiłam takie +6 m-cy i trójprzepływowe, właśnie do rzadkich kaszek.
Tych +3 m-ce nie kupowałam, no bo jak Ty zamierzam karmić.

Chociaż powiem Wam,że jak czasem widzę, ile mleko kosztuje to normalnie lepiej byłoby karmić do drugiego roku :ico_olaboga: :ico_haha_01:
A pamiętam jak to idzie, karton był na 5 dni :ico_olaboga:

szkieletorek

06 lip 2011, 18:41

A jakie butelki zamawiasz?
Ja zamawiam bo widziałam fajny komplet Tommee Tippee.
A kuzynka mówiła ze fajna są wiec spróbuję.
Chociaż powiem Wam,że jak czasem widzę, ile mleko kosztuje to normalnie lepiej byłoby karmić do drugiego roku :ico_olaboga: :ico_haha_01:
Oj tak.Kurcze pamiętam jak Ole karmiłam sztucznym od 4 miesiąca to masakra ile tego szło a to takie drogie.
Ja najchętniej nie kupowałabym butelek tak na zaś ale boje się ze nie dam rady z karmieniem .Będę walczyć z całych sil ale zobaczymy.

Ale jednak nie będę robić w tym miesiącu tych zakupów butelkowych itp . Najpierw miałam kupować bo stwierdziliśmy ze nie wystarczy nam kasy na ławę ale okazało się ze damy rade wiec zamówimy ławę bo salon stoi bez a w następnym kupie Lilci rzeczy.Przecież nie zabraknie chyba tego.
Oczywiście wszystkie rady mile widziane bo tego nie zapomnę a część nawet notuje. Wiec mi się przydadzą.

Ja dziś porobiłam zakupy ale nie wysiliłam się bo wszystko przez neta.
Zamówiłam żelazko i maszynkę do ubrań. Deska do prasowania . Ława do salonu rozkładana. I chyba tyle bo limit mój się wyczerpał.
Aaa i zamówiłam kuriera na jutro by wziął mój odkurzacz na gwarancje.

[ Dodano: 06-07-2011, 19:37 ]
Kobiety a powiedzcie mi co o tym myślicie ? Czy przydaje się to ? Czy jest sens kupować tak na przód ?

Obrazek

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”