elibell
4000 - letni staruszek

06 lip 2011, 20:23

ja nakładek nie używałam wcale, ale np. jak wiesz, że masz problemowe sutki to kup, mogą się przydać:)

jak wam dzionek minął???

u nas ok, mała spała 4h nawet ja godzinkę się zdrzemnęłam, a później koleżanka z synkami przyszła, wypiłyśmy kawkę i poszłyśmy z dzieciaczkami na plac zabaw a później jeszcze do sklepu:) no i po 18 byłam w domku, teraz mała ma swój seans bajkowy, a ja chwile na kompa:)

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

06 lip 2011, 20:25

ja nakładek nie używałam wcale, ale np. jak wiesz, że masz problemowe sutki to kup, mogą się przydać:)
A co to znaczy że są problemowe? Bo nie wiem jak mam to rozpoznać.

A mnie minął szybko jak każdy jeden choc bardzo sennie.

elibell
4000 - letni staruszek

06 lip 2011, 21:21

np. są wklęsłe, malutkie, nie wystające to dzidzi może mieć problem by złapać sutka porządnie wtedy zaleca się takie nakładki właśnie

moja mała znów nic nie chciała jeść, powiedziałam, że jak nie zje kolacji idzie już spać i poszła na górę, umyłam ją, przeczytałam bajkę i już śpi. Nie wiem co robić z tym jej niejedzeniem, bo nie miałam takich problemów wcześniej, bywało, że nie jadła ale to albo zęby szły albo miała gorszy dzień ale na kolejny nadrabiała, a teraz już ponad tydz. jak tak źle z jedzeniem u niej.

szkieletorek

06 lip 2011, 21:41

np. są wklęsłe, malutkie, nie wystające to dzidzi może mieć problem by złapać sutka porządnie wtedy zaleca się takie nakładki właśnie
No to wklęsłe nie są wręcz przeciwnie. Ale nie jestem pewna czy wystarczająco.
moja mała znów nic nie chciała jeść
A powiedz mi czy ona je dużo słodkiego i takich przekąsek ?
Czy już kiedyś zrobiłaś jej tak jak dziś że skoro nie chce to niech nie je i idzie spać?

Awatar użytkownika
inia1985

06 lip 2011, 21:46

Ale nam szybciutko dzionek zleciał. R. przywiózł po pracy Olę (8-letnią siostrę), będzie u nas ok. tygodnia. Wiki oczywiście szczęśliwa, a i mnie będzie lżej, bo nie ciąga mnie tylko Olę wszędzie :ico_oczko:

szkieletorek te kocyki takie zamówiłam:
Obrazek
Dla Malucha żółty z zebrą i niebieski z kaczką (choć chciałam z pieskiem, ale już nie było), a dla Wiki ten brzoskwiniowy z Misiem. Zależy mi żeby ten kocyk też polubiła, bo z wypraniem tamtego jest meksyk...a niestety już w NICI ten kocyk jest niedostępny :ico_noniewiem:

kwiatunio, też Ci zazdroszczę tego wyjazdu :ico_wstydzioch:

elibell, czekamy na fotki łóżka :-) i jeszcze obiecaną już dawno sesyjkę z brzuszkiem :ico_oczko: Współczuję Ci tego problemu z jedzeniem Elizki :ico_noniewiem: Ja to się zawsze strasznie przejmuję jak Wiki mało je...

Z tą ceną mleka to macie rację :ico_noniewiem: Mam nadzieję, że nie będę go musiała kupować przynajmniej przez 4 miesiące :ico_sorki: a najlepiej pół roku, bo dłużej karmić piersią na dzień dzisiejszy nie chcę

szkieletorek, mnie się nakładki przydały, teraz też kupiłam, choć postaram się wytrzymać bez nich :ico_sorki:

elibell
4000 - letni staruszek

06 lip 2011, 21:49

A powiedz mi czy ona je dużo słodkiego i takich przekąsek ?
Czy już kiedyś zrobiłaś jej tak jak dziś że skoro nie chce to niech nie je i idzie spać?
przekąsek nie miała dużo, jedynie owoce czy warzywa, od niedawna jakieś ciasteczka i to odstawiliśmy jej na jakiś czas by nie przywykła za bardzo.

a ze spaniem kilka razy już tak zrobiłam, wstanie o 6 głodomorek i zje wszystko co dam:)

szkieletorek

06 lip 2011, 21:50

szkieletorek te kocyki takie zamówiłam:
Obrazek
Oo chyba nawet jeden gość z allegro ma je a będę za jakiś czas u niego robić duże zakupy .
A powiedz mi one są z mikrofibry czy polaru ? I ciekawa jestem jakie one będą po kilku praniach .Podobno z Drewexu są bardzo dobre jakościowo.

[ Dodano: 06-07-2011, 21:52 ]
a ze spaniem kilka razy już tak zrobiłam, wstanie o 6 głodomorek i zje wszystko co dam:)
Czyli że wieczorem nie ma zbytnio smaku ?
A co dziś za cały dzień zjadła.Jak masz czas to napisz bo czasami nam rodzicom się wydaje ze mało ale jak się zsumuje to wychodzi nie mało.
Moja tez miała kiedyś etap że popołudniu i wieczorem nie miała zbytnio smaku do jedzenia tak dzióbała tylko coś .

[ Dodano: 06-07-2011, 21:58 ]
Dobra ja ide cos zjesc. Mam smak na serek wiejski.
Do jutra kobietki :)

Awatar użytkownika
inia1985

06 lip 2011, 22:03

wstanie o 6 głodomorek i zje wszystko co dam:)
he he, na pewno :-D
A powiedz mi one są z mikrofibry czy polaru ? I ciekawa jestem jakie one będą po kilku praniach
z mikrofibry, też właśnie się zastanawiam jak po praniu będą wyglądały. Ten co ma Wiki jest super, też z mikrofibry, tylko zdecydowanie droższy był. Te są po niecałe 23 zł

[ Dodano: 07-07-2011, 06:32 ]
Witam się z rana :-D

Chyba wszyscy jeszcze śpią :ico_oczko: Wiki już szaleje z Olą, jak tylko zobaczyła, że śpi na kanapie nie odpuściła :ico_oczko: Olka się tu na pewno nie wyśpi :-D

Miłego dzionka Wam życzę

[ Dodano: 07-07-2011, 08:52 ]
O kurcze, a tu dalej cisza :ico_szoking:

Ja już ogarnęłam mieszkanie, zrobiłam leczo i mam teraz czas na spokojną herbatkę :-D Chyba adoptujemy Olę :-D Pięknie się dziewczyny bawią z pokoju Wiki :-D

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lip 2011, 09:50

hej wpadam z kawą ale tylko na chwilunie, pogoda sie zrobiła wiec lecimy na plac zabaw :ico_oczko:

byłam wczoraj z Majką na spotkaniu mamusiek z naszego forumka :ico_oczko: dzieciaczki sie wyszalały w Ciuciubabce :-D Maja padła jak muszka, taka była zmeczona :ico_haha_01:

nam Nosefrida sie bardzo przydała, wyciąga glutki jak odkurzacz :ico_brawa_01: gruszka słuzy Majce do zabaw w wannie :ico_haha_01:
a pieluszek tetrowych mam 20szt i tyle jest oki, mam też kilka flanelkowych, jak Maja ulewała kładłam na podusi zeby sie nie zabrudziła zbyt szybko bo wtedy mogłaby sie szybko sprać :-D a i do wózka tez dawałam na dno pod głowe z tego samego powodu-ulewanie

ogólnie do wózka poscieli nie miałam i teraz tez nie zamierzam kupować, wystarczy kocyk na lato i pielucha flanelkowa
a na zime i tak spiworki i kombinezony sie zakłada :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lip 2011, 11:26

Cześć!

Aaaa, no właśnie nam się też Nosefrida przydała :ico_sorki: Nazwaliśmy ja Nosferatu :ico_haha_01: Gruszka to do wyciągania pojedynczych kóz :ico_oczko: a na katar to odciągacz. Teraz hitem jest odciągacz odkurzaczowy, siostra kupiła i powiem Wam,że leciutko ciągnie, bo ja miałam wyobrażenie,że to glutki razem z mózgiem wyciąga :ico_olaboga: :ico_szoking:

inia1985, korzystaj, korzystaj z Oli :ico_brawa_01:

Ale miałam nockę :ico_olaboga:
Wstałam o 4.30 na siku i nie spałam do 5.30, wstałam, zrobiłam kawkę,z jadłam płatki :ico_oczko: , poczytałam i o 6.30 się położyłam. Zu przyszła po 7, ale ona też śpiąca i spałyśmy do 9.15 :ico_brawa_01:
Więc mimo tej przerwy jest ok.

szkieletorek, ja nie kupuje tych nakładek. Używałam ich kilka dni, ale tylko po to,żeby mi się zagoiły brodawy po pierwszych próbach karmienia Zu :ico_noniewiem:
I wtedy to M. mi je kupił i przyniósł do szpitala.
Mam nadzieję,że teraz się obejdzie bez nich, bo straszna papranina z nimi- mycie, wyparzanie, bo pokarm jest tłusty, więc trzeba to domyć :ico_olaboga:

U nas wreszcie pogoda.
Powieszę pranie i jedziemy na zakupki spożywcze.

inia1985, piękne te kocyki :-)
Zuzia do tej pory ma swój ulubiony, ten sam od urodzenia, taki rudy, kupiony w Biedronce :-D
Strasznie była zaskoczona jak jej pokazałam zdjęcia z tym kocem jak ją ze szpitala przywieźliśmy :ico_haha_01:
No i ma swój ulubiony róg w kocu, który służył jej do miziania pod noskiem jak była malusia. Teraz się go wstydzi i udaje,że woli "nowy" róg :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”