Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lip 2011, 16:42

szkieletorek, pytałaś wcześniej o nakładki
ja miałam nakąłdki w szpitalu avent rozmiar na małe sutki
ale ich nie uzywałam bo Maja nie chciała przez nie cyca złapać
nawet jak miałam pogryzione cyce to ich nie używałam bo mi najzwyczajniej niewygodnie w nich było, nie sposób tego trzymać karmiac dziecko :ico_noniewiem: ogólnie bezużyteczne są, choć niektórym podobno pomagają
tyle ze połozne uważaja ze karmienie przez nakładke zaburza naturalny odruch ssania dziecka, tak samo jak smoczek-uspokajacz... choc to kwestia dziecka chyba jest,
w każdym razie nie znam osoby która by długo karmiła cycem przy stosowaniu nakładek

moim zdaniem jak chcesz karmić piersia to nastaw sie raczej na naturalne karmienie bez osłonek :ico_oczko: sutki musza sie przyzwyczaić, czasem jest to bardzo bolesne i nieprzyjemne ale mija :ico_oczko: ja miałam taki czas ze gryzłam pieluche tetrową z bólu bo sutki poranione były i kryzys przyszedł, ale przetrwałam :ico_sorki: bo chciałam poprostu :ico_oczko:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

07 lip 2011, 18:16

tak czytasz moje posty hehe ze nie doczytałaś ze liscie zbieram :ico_haha_01:
doczytałam,, tylko taka głupiutka jestem :ico_wstydzioch:

szkieletorek, ryż z jabłkami też uwielbiam, może jutro zrobię :ico_oczko: normalnie ten nasz wątek, to jedna wielka kulinarna inspiracja :-D co chwilę coś dobrego robicie :-D Ja dziś wielki gar lecza ugotowałam, miało być na 2 dni, poszło wszystko. No w szoku jestem, że nawet Ola zjadła 3 miski :ico_szoking: rano jej powiedziałam, że robię leczo, a ona, że nie lubi i jeść nie zamierza. Spróbowała i wcinała, aż się uszy trzęsły :-D
w każdym razie nie znam osoby która by długo karmiła cycem przy stosowaniu nakładek
święta prawda, uciążliwe i jeśli się ich w porę nie odstawi, to zwykle właśnie one są powodem zrezygnowania z karmienia

Pospałam chwilę, ale wystarczyło, by zregenerować siły :-D Dziewczyny w najlepsze szaleją na placu zabaw :-) Tuśka sama zjeżdża na zjeżdżalni, oczywiście to taka kontrolowana samodzielność :ico_oczko:

szkieletorek

07 lip 2011, 19:00

Ja zdrzemnęłam się 20 min bo niechcący mąż mnie obudził.
Wrócił z zakupów.Kupił mi suszone jagody, banany i jabłka.

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lip 2011, 22:51

Witam sie po dwoch niach nieobecnosci

nie mialam jak zagladnac, bo jakos czasu braklo, ladna pogoda choc pochmurno, ale tez i swieci slnce, ale cieplo wiec siedzimy teraz na podworku.
Dzis bylam na grupie z malym, szybk trzeba bylo do domu wracac, bo maz jechal po 14 do PL po towar, potem ogarnelam po obiedzie i na podwork z malym.

Tyle naklikalyscie, ze nie wiem, doczytalam, ale nie bardzo pamietam co, ktora pisala :ico_wstydzioch:

szkieletorek, Ty chyba pytalas sie wage.
Zapomnialam napisac z tego wszystkiego. Przez miesiac przytalam 2,9 kg bylam w szoku jak stanelam na wadze :ico_szoking: lacznie mam +4,5 kg, w sumie nie jest tak zle jeszcze

Co do tej mjej diagnozy przez gina to nie wiem czy jest pewna, otoz swierdzil na podstawie ogledzin, ze mam przepuchline pepkowa. NIe wiem od czego niby to mialby mi sie zrobic, ale czytalam o tym na necie, i ze sporo kobiet w ciazy ma.
Dzwnilam dzis do poloznej i rozmawialam z nia na ten temat i mowila, ze to jeszcze nie pewno, bo powinien mi zrobic USG a nie na podstawie "ogledzin" tak stwierdzil. Umowilam sie z nia na srode, ma do mnie przyjechac, zrobi mi masaze na krzyz i w ogole i luknie na ten pepek.

elibelu nas tto samo z jedzeniem, bo jesc nie chce, a slodycze by wsuwal ilosciami. Tez pochowalam, ograniczylam. Dopoki nie zje, nagrody nie dostanie. Wczoraj to chyba z 15 minut tak beczal, ze chce loda, ale ja sie nie ugielam, pwiedzialam, ze jak zje zupke to dam mu loda, w koncu dal sie przeknac, zjadl i dostal loda.

Co do poscieli do wozka, butelek ii kcykow. Poscieli nie mialam i nie planuje kupowac, nie uwazam, ze ze jest konieczna. Kocyki mam, ale juz kupilam jeden fajny z Myszka Myki taki polarkowy. Pieluchy tetrowe mialam 20 sztuk i w zupelnosci mi wystarczyly, a stosowalam je dö tych samych celow co izus
Pieluchy flanelowe mialam 3 ale chyba jeszcze dokupie, mam takie fajne we wzorki to zawsze do lekarza bralam, kladlam na nie malego, to do wozka kladlam albo do lozeczka pod glowke.
Butelki juz sama nie wiem jakie, bo znalazlam na ebayu fajny zestaw Tommy Tippe i chyba go kupie wyprobuje te, bo mialam wczesniej z NUKA

inia, sliczny ten kcyk :ico_brawa_01:

Co do nakladek to ja w szpitalu mialam, bo mialam problem z karmieniem, nie dosc , ze pokaleczone brodawki to jeszcze moje sutki nie sa wystarczajace duze i odstajace i maly mial problem ze zlapaniem ich, ale czy byl lepiej nie wiem,jakos nie bylam z nich zadowolna, ale dopoki mialam poranione to je nakladalam.

Nic wiecej nie przychodzi mi do glowy.
Siedze i ogladam jakis film na TVN i wcinam chrupki smierdziuszki serowe, oj cos za czesto ostatnio, jak nie chipsy, cola to chrupki :ico_olaboga: ale co mam zrobic jak mnie na to ochota nachodzi :ico_placzek:

DOBRANOC, spokojnej nocki

Awatar użytkownika
inia1985

08 lip 2011, 07:19

Witam się piątkowo :ico_ciezarowka:

Pati85, no to na razie nie ma co się przejmować tą przepukliną, trzeba zrobić badania i tyle :ico_sorki: Fajnie, że pogoda i u Was się poprawiła, u nas do tego stopnia, że Wiki wczoraj nie chciała siedzieć na podwórku, bo taki ukrop, ona ma to po mnie :ico_oczko:

Na 10-tą jadę do położnej, Wiki bajkę ogląda, nie chce wyjść z łóżeczka, ona ostatnio wszystko na nie. Maluch tak buszował w nocy, że nie dał mi za bardzo pospać...

[ Dodano: 08-07-2011, 07:37 ]
:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: stawiam za 30 tc :ico_brawa_01: ostatnie 10 tyg. :-D Już się nie mogę doczekać kiedy zlecą :ico_sorki:

[ Dodano: 08-07-2011, 07:54 ]
na brzuszkach dodałam dzisiejsza fotkę :ico_oczko:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lip 2011, 08:40

hej laski

Pati85, zrób badanka i nie martw sie na zapas, niekiedy przepuklina umie sie wchłonać sama tak słyszałam, bandażuje sie wtedy brzuch albo jakimś specjalnym pasem ściaga, pewnie lekarz ci powie co i jak, warto iść z tym do chirurga na konsultacje :ico_oczko:

inia1985, :ico_brawa_01: kolejny tydzień za wami :ico_brawa_01:

ja sie zapisałam na usg prywatne na poniedziałek na godzine 16.40 a okazuje sie ze mąz nie pojedzie ze mną :/ ale najwyzej odwiedzimy koleżankę

kupiłam Majci łózeczko wczoraj :-D a nawet dwa bo koleżance od razu tez wziełam co by przesyłka nas wyszła taniej

Obrazek

od jutra remont rusza pełną parą :ico_sorki: i tak pewnie do końca wakacji stopniowo coś robić bedziemy :-D

jutro jedziemy po nasze łózko do Ikei

Obrazek

na reszcie juz sie doczekać nie mogłam :-D

[ Dodano: 08-07-2011, 09:06 ]
w ogóle dziewczyny ja coś chodze sotatnio rozklekotana jakaś, ogarnąć sie nie umie :/

miałam wam napisać ze Maja nasikała wreszcie do nocniczka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dwa razy na razie :-D ale to nasz mały sukces bo wcześniej tylko w tyłek nocnik parzył :ico_oczko: zauważyłam zę juz jej po nogach leci i szybko na nocnik posadziłam i zrobiła a troszke sie wystraszyła w pierwszym momencie no ale tak ja wychwaliłam ze w końcu sama sie cieszyła i wylała ze mna siuśki i papa im robiła :ico_oczko:
dałam jej spokój na czas biegunki ale dziś znów lata bez pampka ciekawe czy zawoła na razie sie jej pytam ale nie chce...

no i 4 lipca mielismy 2 rocznice ślubu :-D no mało hucznie bo akurat Majcia te biegunke miała biedna wiec nie w głowie nam było myśleć o niczym innym

moze ja mam tak zaawansowaną skleroze już? :ico_puknij:
dobrze ze pamietam o urodzinach męża :ico_oczko:

elibell
4000 - letni staruszek

08 lip 2011, 09:18

:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: stawiam za 30 tc :ico_brawa_01: ostatnie 10 tyg. :-D Już się nie mogę doczekać kiedy zlecą :ico_sorki:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: jeszcze tak 5 i już będzie oczekiwanie czy to już czy jeszcze miesiąc:)

Pati dokładnie nie przejmuj się na zapas, porobisz badania i dopiero zobaczysz co to dokładnie jest, a może maluszek tak się rozpycha ze pępek ciągnie, bo jak piszesz wiele nie przytyłaś a maluszek musi się gdzieś wiercić:):):)

oj ja też już kiepsko sypiam, bo tylko na boczkach można, a lewe biodro boli a ile można na prawym leżeć i co chwile się przebudzam.

Wstałam dziś z eLIZką a mąż sobie śpi do później, niebawem jakieś śniadanko małej zrobię, mam chęć wypróbować omlety czy by jadła, sama nie jadłam bardzo bardzo dawno:)
kupiłam Majci łózeczko wczoraj :-D a nawet dwa bo koleżance od razu tez wziełam co by przesyłka nas wyszła taniej
ale fantastyczne łóżeczko z Taddy Teddy:) Uwielbiam te misiaczki, już chyba z 10 ich swojej chrześnicy wysłałam:) A jak przechodzę koło sklepu w nimi nie mogę się oprzeć by nie wejść i nie pooglądać:)

izus brawa dla Majeczki i oby to już tylko do przodu nocnikowanie się ruszyło. Bo ja w tej kwesti już doła dostaje, moja znów się uwsteczniła, wczoraj na dywan robiła cały czas:( kilka dni ślicznie na nocnik siada a później znów na dywan siusia, mi już ręce opadają, ja nie wiem co ja źle robię:(

i Gratulacje z okazji rocznicy ślubu;) powiem, że my też nigdy jeszcze nie obchodziliśmy tego dnia świątecznie bo zawsze coś, zwłaszcza że to czas po świętach a przed sylwestrem jest.

szkieletorek

08 lip 2011, 09:58

szkieletorek, Ty chyba pytalas sie wage.
Zapomnialam napisac z tego wszystkiego. Przez miesiac przytalam 2,9 kg bylam w szoku jak stanelam na wadze :ico_szoking: lacznie mam +4,5 kg, w sumie nie jest tak zle jeszcze
No to tak samo jak ja. Ja przez ostatni miesiąc tez przytyłam prawie 3 kg.
Ale teraz jak stanęłam na wagę przez ta biegunkę to waga bardzo spadła, mam nadzieje że małej to nie zaszkodzi. Oczywiście pije bardzo dużo by się nie odwodnić.
Wczoraj to chyba z 15 minut tak beczal, ze chce loda, ale ja sie nie ugielam, pwiedzialam, ze jak zje zupke to dam mu loda, w koncu dal sie przeknac, zjadl i dostal loda.
:ico_brawa_01: zuch mamusia
Siedze i ogladam jakis film na TVN i wcinam chrupki smierdziuszki serowe, oj cos za czesto ostatnio, jak nie chipsy, cola to chrupki :ico_olaboga: ale co mam zrobic jak mnie na to ochota nachodzi :ico_placzek:
A ja nawet kurcze nie mam na takie rzeczy smaku . Za to na owoce , sery żółte i takie cuda to mmm jadłaby i jadła.Wczoraj mama zerwała z ogródka marchew. Wcinałyśmy z Olą jak małe króliczki.Strasznie dobre było.

Pati i ta przepuklina na razie może nie przejmuj się. Skoro położna powiedziała że na podstawie samych oględzin nie można tak określić. Tylko szkoda że gin tak nastraszył.
Bardzo ładne. A drogie takie coś?

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lip 2011, 10:21

witam :ico_ciezarowka:

u mnie skwar :ico_noniewiem: posprzątałam, teraz czekam za kumpelą bo ma wpaść na kawusię a później muszę jeszcze usmażyć kotlety na nasz wyjazd :ico_sorki: bo placek zrobiłam już wczoraj i na wieczór zostanie pakowanie :ico_brawa_01:

co do pościeli do wózka to ja nie miałam i nie zamierzam kupić, Julka miała kocyki :ico_sorki: nakładki na piersi nie używałam choć nie powiem miałam pokrwawione brodawki ale smarowała jak się nie mylę kremem BEPANTHEN i teraz też zamierzam go kupić :ico_sorki:

izuś_85, zakupy pierwsza klasa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lip 2011, 10:27

Dzien doberek

ale dzis sie wyspalam, cale loze dla siebie mialam, maly spal ladnie cala noc, ale nad ranem poplakiwal i wzielam go do siebie.

Za knem bylo pchmurno, ale cs sie przajsnia, ma tez byc dzis cieplo, ale na razie jest chlodno.

My juz po sniadanku, wstalismy o 8.30 a na sniadanko robilam chelebk w jajeczku, bo jakos mi sie tak zachcialo :-)
Pati85, no to na razie nie ma co się przejmować tą przepukliną, trzeba zrobić badania i tyle :ico_sorki:
Pati85, zrób badanka i nie martw sie na zapas,
Pati dokładnie nie przejmuj się na zapas, porobisz badania i dopiero zobaczysz co to dokładnie jest
Pati i ta przepuklina na razie może nie przejmuj się.
no juz tak sie nie przejmuje, jak na razie i tak nie da sie nic zrobic, bo jestemw ciazy wiec nie wiem czy pojde do innego lekarza
:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: stawiam za 30 tc :ico_brawa_01:
jejku ale czas leci, juz niedlugo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
warto iść z tym do chirurga na konsultacje :ico_oczko:
no wlasnie polozna mowila, zeby z chirurgiem sie skontaktowac jak cos, a nie z ginem

izuś_85, lozeczko jest cudne, noi brawa dla Majki za siusiu i Wam wszystkiego najlepszeg z okazji rocznicy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
A ja nawet kurcze nie mam na takie rzeczy smaku
oj to dobrze, ja musze przystopowac, bo nie chce karmic malego tym swinstwem

na obiadek spaghetti, maz wrci dopiero w nocy wiec zrobie tylko dla nas jedzonko, posprzatane mam, tylk podlogi pomyje i poprasuje po trochu, bo masakra :ico_olaboga:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”