Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

11 paź 2009, 14:01

Miłej niedzieli :-) Mimo wszystko :ico_sorki:
- mimo wszystko nawet jest mila :ico_oczko: Obejrzelismy sobie we trojke...no w czworke w sumie + kot "Epoke lodowcowa 3,Era dinozaura" i bylo fajnie,potem malego polozylismy spac,przygotowalismy do obiadu co trzeba i przyszla moja sasiadka z pysznym goracym bigosem :-D

[ Dodano: 2009-10-11, 14:02 ]
a tak wogole,to sie zastanawiam co moja corcia kombinuje,bo caly brzuch mi faluje - doslownie,bardzo mile uczucie :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 paź 2009, 15:45

witam sie niedzielnie :-)
wczoraj nie zagladalam, bo szwagier przyjechal z zona i ich 4-miesieczna coreczka i tak sie zasiedzielismy, ze u nas nocowali :-)
nam niedziela uplywa spokojnie, pogoda jesienna, szaro, liscie leca w coraz wiekszych ilosciach z drzew, zaraz wybierzemy sie chyba na kolejny spacerek z psina, a na przyszly tydzien zrobilam juz kilka planow - jutro sie pobyczymy z mezem, moze poprasuje zaleglosci, we wtorek mam dentyste, a na 19:00 wybieramy sie na porodowke na wieczor informacyjny :ico_oczko: , w srode przyjezdza moja polozna, w koncu maz bedzie mogl ja poznac, w czwartek moze wybierzemy sie do parku dzikich zwierzat, bo ponoc pogoda ma byc o.k., a przy okazji zajechalibysmy do szwagrow, bo oni juz niedaleko stamtad mieszkaja... a w piatek pewnie znow sie pobyczymy po tygodniu pelnym wrazen :ico_oczko:
moja dzidzia sie rozleniwila, od kilku dni porusza sie tylko troszke co kilka godzin... ale podobno od tego tygodnia dzieciaczki spia przez 90% czasu, wiec niech sobie chrapie i nabiera sil :-) a ja wieczorami juz tylko czekam, az sie poloze spac, bo wtedy niunia daje znac o sobie i uspokaja mamusie :ico_oczko:
aly brzuch mi faluje - doslownie
niesamowite to falowanie, nie da sie opisac :-) ja jak pierwszy raz to u siebie zauwazylam, to zamiast uczyc sie na sprawdzian, obserwowalam brzusio :-D

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

11 paź 2009, 16:08

Helen, jejku,kochana Ty mialas odpoczac a grafik napiety,ze szok :ico_nienie:

Jedyne co bym w nim zostawila to wieczorek informacyjny,spotkanie z polozna i wycieczka do zwierzatek,ewentualnie wizyta u szwagra ale to i tak za duzo :ico_nienie:

Milego wypoczynku :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-10-11, 16:09 ]
niesamowite to falowanie, nie da sie opisac
- no wlasnie,moja sie wiercila,wiercila i teraz spi,ona jak kotek najpierw miesce sobie robila,zajela wygodna pozycje i odpoczywa :-D

Moj synus spi juz ponad dwie godzinki,a ja czekam na niego z obiadkiem,juz mi w brzuchu burczy :ico_wstydzioch:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 paź 2009, 19:10

hejka

u nas dzisiaj jesien na calego, i to taka beznadziejna bo non stop pada :ico_noniewiem:

po obiedzie przejechalismy sie do Malmo, bo wynalazlam jeden sklep z artylulami dzieciecymi :ico_brawa_01: normalnie zawrotu glowy mozna tam dostac :ico_olaboga:
no ale przynajmniej wylukalam ze maja butelki i odciagacz taki jak chce :ico_brawa_01: :ico_oczko:

iw_rybka, zdrowka dla wszystkich :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
my dzisiaj popijamy herbatke z cytrynka bo cos czuje ze tez mnie chce jakies chorobsko chwycic :ico_noniewiem:

tak wogole od jutra zaczyna sie tutaj akcja szczepien przeciwko swinskiej grypie i nie wiem co robic :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
pierwszenstwo maja dzieci, pracownicy sluzby zdrowia i kobiety w ciazy :ico_ciezarowka: :ico_noniewiem:
a ja im wiecej czytam roznych opini tym bardziej nie wiem czy sie szczepic :ico_noniewiem: :ico_puknij:

Helen, niezle masz tydzien zaplanowany :ico_olaboga: :ico_oczko:
moja dzidzia sie rozleniwila, od kilku dni porusza sie tylko troszke co kilka godzin... ale podobno od tego tygodnia dzieciaczki spia przez 90% czasu
moj maluch ma rozne dni, przedwczoraj przez wiekszosc dnia poruszal sie pare razy a dzisiaj np szaleje caly dzien, nie wazne czy chodze czy leze :ico_oczko:

a te falowania brzucha sa super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ja moge siedziec i non stop sie wpatrywac :-D

ja stawiam za skonczony 27tc :ico_brawa_01: :ico_tort: :ico_ciezarowka:
a to moj dzisiejszy brzuszek, maly chcial chyba zeby bylo go widac bo jak pstrykalam fotke to takie kopniaki dostawalam ze szok :ico_haha_01: :ico_oczko:
Obrazek

lilo

11 paź 2009, 19:38

leona, ale fajny brzusio :ico_sorki: :ico_brawa_01:
Właśnie sobie pomyślałam że tu na forum w lipcu urodziła się w 27. tyg. ta maleńka Ida - kurcze nie wyobrażam sobie jeszcze rodzić mimo wszystko :ico_sorki: Niech maluszek podrośnie jeszcze. Zastanawiam się ile moze teraz ważyć. Idka ważyła chyba 1200 ale nie wiem czy moje już tyle by miało... Niech siedzi w brzuchu :ico_sorki:
ale podobno od tego tygodnia dzieciaczki spia przez 90% czasu,
Dobrze wiedzieć bo moje też jakby spokojniejsze. Ale jak się rozszaleje to i zaboleć może :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

11 paź 2009, 20:51

a ja im wiecej czytam roznych opini tym bardziej nie wiem czy sie szczepic :ico_noniewiem: :ico_puknij:
- chyba nie zaszkodzi,a moze pomoze :ico_olaboga:
Sama nie wiem co ci poradzic :ico_wstydzioch:

leona, sliczny i zgrabniutki brzusio,moj to beben w porownaniu do Twojego :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Zastanawiam się ile moze teraz ważyć.
- 2650 aktualnie ma,sledze ich watek,bo tam moja Baska jest :ico_oczko:

A ja musialam wieczorem ciasto piec,bo moj przeziebiony mezus dostal ochote na mojego "murzynka" a ja mu nie umiem odmowic,zwlaszcza jak chory :ico_olaboga: Moze sie skusicie :-D

Obrazek

Wogole to moje dziecko mnie dzis rozbraja na kazdym kroku,mowie do niego,ze za bardzo rozrabia a on do mnie "Pipakam mama" ( pipakam=przepraszam) i tak caly dzien za cos mnie przeprasza albo dziekuje.Normalnie kurtuazja na maksa :ico_szoking:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 paź 2009, 22:07

moj to beben w porownaniu do Twojego
oj nie wydaje mi sie :ico_noniewiem: moj robi sie wielki :ico_olaboga:
lilo napisał/a:
Zastanawiam się ile moze teraz ważyć.
- 2650 aktualnie ma,sledze ich watek,bo tam moja Baska jest
lilo chyba bardziej chodzilo o to ile jej dzidzia teraz wazy :ico_noniewiem:
wg mojej madrej ksiazki dziecko w 27tc wazy srednio ok 1100 :ico_oczko:

iw_rybka, ja sie z checia skusze na takie ciacho :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

ja ugotowalam warzywa bo zachcialo mi sie salatki :ico_olaboga: jutro z rana bede kroic :ico_oczko:

mezu poszedl spac a ja ogladam Teraz albo nigdy
a maly dalej szaleje :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

11 paź 2009, 22:28

lilo chyba bardziej chodzilo o to ile jej dzidzia teraz wazy :ico_noniewiem:
wg mojej madrej ksiazki dziecko w 27tc wazy srednio ok 1100 :ico_oczko:
- no wlasnie Lilo pisala,ze ona jak sie urodzila to wazyla 1200 gram i ciekawe ile ma teraz,wiec napisalam,ze teraz wazy 2650 i ma juz prawie 3 miesiace :ico_sorki:

Bo Edulita urodzila Idke bedac z nia w ciazy na poczatku 7 miesiaca :ico_olaboga:
moj robi sie wielki :ico_olaboga:
- a moj juz jest wielki :ico_oczko:
mezu poszedl spac a ja ogladam Teraz albo nigdy
- ja tez,ja tez :ico_sorki:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 paź 2009, 08:24

witam poniedzialkowo :ico_oczko:

dzionek zapowiada sie sloneczny :ico_oczko:

ja musialam wstac bo taka glodna bylam ze szok :ico_haha_01:

zaraz musze sie ubrac i przejsc do sklepu :ico_oczko:

milego dnia :ico_oczko:

Katka
Wodzu
Wodzu

12 paź 2009, 08:32

leonko wpadłam podejrzec Ciebie i Twojego syneczka. Cudny masz bebzonik, bardzo zgrabny. :ico_brawa_01: :ico_haha_02: Ja dopiero co urodzilam, a juz mi sie marzy drugi dzieć :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: Ściskam mocno :ico_haha_02:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”