barbapuppa
Trzy tysiące lat minęło...

01 gru 2009, 10:17

shiva no ty to kochana uważaj na siebie bo już na ostatnich nóżkach jesteś
pruedence trzymam kciuki

Monika 25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

01 gru 2009, 10:52

Witam w grudniu :ico_haha_01:

Shiva miłych zakupów , i uważaj na siebie :-)

patisiaaa zapraszamy do Nas :ico_haha_02:

barbapuppa super opis , no i poród chyba też nie najgorszy :ico_brawa_01: i oczywiście czekamy na zdjęcia córeczki :-D

Pruedence , tez trzymam kciuki zeby wszystko poszło z umową OK :-)

A ja dzisiaj na KTG na 14-30 to pozniej zdam relacje co i jak bo czuje ze moja Oliwka urodzi się wcześniej , brzuszek poszedł trochę do dołu no ale zobaczymy

Awatar użytkownika
matikasia

01 gru 2009, 11:37

Trzymam kciuki za WAS grudnióweczki:)

barbapuppa

01 gru 2009, 12:20

oto moja córunia i jej rodzeństwo
Obrazek Obrazek Obrazek

anetka607

01 gru 2009, 12:33

hej, ja juz w domku, nie chcieli mnie trzymac abym nie zarazala :-D szew mi zdjeli wczoraj i przez pol nocy mialam skurcze nawet co 7 min, ale przeszlo, a juz myslalam ze urodze :ico_wstydzioch: rano na ktg linia prosta, zbadali mnie i lekarz powiedzial ze moge do domu jechac i przyjechac jak wody odejda :ico_szoking: palcem juz wyczul główke i pow ze daje mi tydzien, zobaczymy, w czwartek mam wizyte u mojej lekarki, no i sie dowiedzialam ze teraz mi sie moze mazac takie uplawy z krwia i dodatkowo jakiegos polipa wypatrzyli :ico_noniewiem: w czwartek sie lekarki zapytam o co z tym chodzi, dzisiaj chcialam tylko wyjsc, bo jeszcze by sie rozmyslili

o rodzinnym porodzie u nas nie ma mowy, o odwiedzinach tez, nie wspomne ze zamykaja nam na klucz i ja tez nie moglam nawet do sklepiku wyjsc w szpitalu, normalnie jak wiezienie :ico_szoking:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 gru 2009, 12:36

barbapuppa, jaka slodka panienka :ico_brawa_01: :ico_tort: dla ciebie i Uli!
anetka607, dobrze ze juz w domu :ico_sorki:
ja sie staram ostatnio nie myslec o porodzie..jakos odsuwam to w daleka przyszlosc. na razie stanowczo za duzo innych rzeczy na glowie :ico_noniewiem:

barbapuppa

01 gru 2009, 13:04

anetko dobrze, że nie zostałaś w szpitalu, bo bez sensu siedzieć i się stresować jak nic się nie dzieje
dziwi mnie to zamykanie szpitali, u nas było ogłoszenie o ograniczeniu odwiedzin, ale nic poza tym i poród rodzinny był jak najbardziej dozwolony
dorotaczekolada dziękuję
na razie masz mnóstwo na głowie, no ale jak twoja kruszynka pojawi się na świecie, to wszystko pewnie się ułoży

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

01 gru 2009, 13:22

barbapuppa, Ty to masz talent,czytalam opis i sie smialam,jakos tak napisalas,ze nie boje sie porodu,przynajmniej w dniu dzisiejszym.Super opisik :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Czekamy na fotke Uleczki :ico_sorki:

patisiaa - witaj,zapraszamy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
podpisać tą umowę:)
- kciukasy trzymam :ico_sorki:
Dlatego piszę, byście się o mnie nie martwiły :ico_wstydzioch:
- i dobrze,powodzenia u lekarza :ico_sorki:
to pozniej zdam relacje
- czekamy :ico_sorki:

matikasia, dzieki :ico_brawa_01:

barbapuppa, sliczne masz dzieci,a Ulcia jaki pulpecik slodki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

anetka607, jeju kochana jak ja ci zazdroszcze,ja tez chce uslyszec,ze za tydzien urodze!!!!Trzymam za was kciuki.A co do szpitala,to powiem ci,za ja tak wole,jak nie ma odwiedzin.Moze dziwak jestem ale jakos nie lubie,zeby na sale wchodzili obcy ludzie.W Gdansku bylo tak,ze my moglysmy pokazac malenstwo przez szybe,zostawic je tam i wyjsc do rodziny,na specjalna sale i obserwowac malego prze szybe :ico_oczko: A tu w Koszalinie tez jest tak,ze kazdy moze wejsc na sale poporodowa :ico_zly: jak zrobia zakaz,a poki co wiem,ze jest - to bede sie cieszyc :ico_oczko:

Niedawno wstalam,tzn juz drugi raz dzisiaj,najpierw o 9 Andrzejek chcial jesc i pic i ogladac bajki,polozyl sie do mnie do lozka,mezus spi w drugim pokoju,po nocy,to ja jeszcze sie kimnelam dwie godzinki :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
Ale mam usprawiedliwienie,bo w nocy zasnacnie moglam :ico_oczko:

Monika 25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

01 gru 2009, 13:27

barbapuppa , jaką masz śliczną córeczkę , cudowna , i jaką śniadą cerę ma :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: już sie nie mogę doczekać kiedy swoją kruszynkę zobaczę :-)

anetka , dobrze że już w domciu zawsze przyjemniej u siebie , a z tym zamykaniem to chyba troszkę przesadzają , ja później zapytam się swojej położnej czy nic się nie zmieniło i nadal są porody rodzinne , bo mój mąż nastawiony i gotowy , zobaczymy jak to będzie w praktyce :-)

Dobra lecę się szykować , bo w końcu do lekarza się nie wyrobię :ico_oczko:

Awatar użytkownika
inia1985

01 gru 2009, 14:18

Dzień dobry :ico_ciezarowka: 1-ego GRUDNIA :-D

barbapuppa , twoja Ulcia jest przecudna! A przy opisie porodu nieźle się uśmiałam, masz talent dziewczyno, pozwolisz, że dam mężowi przeczytać (zwłaszcza ten fragment o tym zestresowanym tatusiu ;-) ).

margolcia, matikasia, dzięki za kciuki :-)

patisiaaa, witaj :-D

Pruedence, powodzenia w pracy :-) Zdaj nam relację jak było :-)

Shiva , dobrze, że dałaś znać, że trochę Cię nie będzie i miłych zakupów :ico_brawa_01:

Monika 25, daj znać koniecznie jak będziesz już po badaniu

anetka607 , dobrze, że już w domku :ico_brawa_01: No i fajnie, że lekarz Ci powiedział, że poród to kwestia kilku dni, ja coś czuję, że przenoszę... A co do tego zamykania w szpitalu, to jakaś masakra :ico_olaboga:

Dziś byłam załatwić z mężem formalności w związku z porodem rodzinnym. Miało to kosztować 100 zł, a okazało się, że 200 zł :ico_zly: No ale cóż, miejmy nadzieję tylko, że sala będzie wolna :-) No i dobrze, że poszliśmy dzisiaj, bo może jeszcze zdążę zrobić brakujące 2 badania, jutro się wybiorę do przychodni. A upominałam się o nie u mojego lekarza, a ten stwierdził, że nie są konieczne :ico_puknij:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”