kurcze ijescze ta moja wrdena niby byla praca....chcialabym zeby mnie juz wolnili i wyplacili odprawe bo dopoki nie mam tych pieneidzy w reku to sie denerwuje ze jeszcze cos wykombinuja....
chcociaz w najgorszym wypadku wezma mnie spowrotem do pracy....
tylko ze wtdey to bym sie chyba sama zwolinila bo bsobie tego nie wyobrazam ...chcoiaz gdyby mi zaproponowal np 3 dni za ta sam pensje (a chyba prawnie wynagrodzenie musi byc takie samo jak przed pojsciem na macierzynski)tylko nie wiem czy nie musialy by to byc 5 dni....to moze...ale pewnie nie bo z nim ocipiec mozna bylo...
wolalbymm byc juz zwolniona i miec te piniazki a nie czekac np do 12 lutego bo wtedy (a naewt 2 tygodnie wczesniej)sytuacja sie bedzie musiala wyklarowac bo to koniec mojego macierzynskiego
[ Dodano: 26-10-2011, 10:24 ]
ale jak tylko przysla te payslipy to wysle im list wlasnie taki z zapytanie m czy i kiedy mnie zwalniaja...tak jak mi tu doradzilo biuro prawne...zsobaczymy bo to czekanie i zastanawianie sie mnie dobija...
[ Dodano: 26-10-2011, 10:28 ]
a wogole cieplo w mieszkaniu nie jest i do tego mamy narozne
my tez za cieplo nie mamy...zwlaszcza niestety Szymka pokoj bo jest wlasnie narozny..ale na razie i tak spinu nas w sypialni ..a za rok mam nadziej wymienimy okna bo u nas od okien cholernie ciagnie...
a licznik gazowy mamy jakis porabany ...nawet oni sie dziwili Ci od gazu ze takie duze rachunki mamy ...bo np .latem kiedy wogole nie uzywamy ogrzewania to £20 a teraz kiedy juz jednak ciut grzalam to £25
nie rozumiem tego i oni tez nawet zasuigerowli z ektos jest pod nas podlaczony ale sprawdzalismy i nam sie nie wydaje...
dlatego zmienilam dostawce zobaczymy od nastepnych rachunkow