Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 sty 2009, 16:52

kamilka21, zobaczysz jak będzie, jak bedzie źle to te pedy do mamy polecisz i juz

[ Dodano: 2009-01-26, 16:08 ]
kurczę ciekawe jak Gie w pracy, miała coś naskrobać a tu cisza.

No szkoda że Jagna nie zagląda :ico_placzek:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 sty 2009, 18:19

kamilka21, pierwszy dzien zostan w domu i zobacz, jak sobie radzisz... jak Ci bedzie zle, to zawsze mozesz do mamy skoczyc (bo nie sadze, zebys chciala caly dzien spedzic z tesciowa) :ico_nienie:

no wlasnie.. co z Gie???

Jagna zajrzy, jak sie lepiej poczuje.. miejmy nadzieje, ze niedlugo

a my dzisiaj przedyskutowalismy sprawe chrztu Jasperka i A. jest za... :ico_brawa_01: planujemy go tak na kwiecien/maj, w Anglii... Jaspi bedzie ochrzczony w wierze anglikanskiej (moj A. jest z roznych powodow przeciwny wierze rzymsko-kat... a mnie zalezy tylko na tym, zeby byl ochrzczony, wiara to mniejszy problem.. jak dla mnie)

wlasnie napisalam do mamy A., zeby zaczela to organizowac... zobaczymy, co odpisze ;-)

[ Dodano: 2009-01-26, 18:05 ]
cos mi sie wydaje, ze mlody zaczyna zabkowac... chyba bedzie to dla niego nieprzyjemne przezycie..

dzisiaj doslownie caly dzien ryczy, zastanawialismy sie z A. skad u niego biora sie takie czerwone policzki (np. na zdjeciu w moim podpisie).. i znalazlam to:

"Wbrew utartym opiniom wysypka, utrata łaknienia, biegunka, gorączka, przeziębienie czy przykry zapach moczu nie są związane z ząbkowaniem.

Natomiast zaczerwienione dziąsła, rozdrażnienie, problemy ze spaniem, czerwone policzki - to typowe objawy."

dalam mu lyzeczke Calpolu (przeciwbolowy), zasnal na pol godzinki, ale pozniej sie obudzil i znowu ryk.. i tak jest do teraz (glowa zaraz mi eksploduje :ico_olaboga: )
non stop wypluwa smoka i pcha raczki do buzi... biedny ten moj synek

dobrze, ze chociaz apetytu nie stracil :ico_sorki:

cholerne zeby... awrrrrrrrrrrrr :ico_chory: :ico_zly:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sty 2009, 19:37

czesc dziewczyny ;)

mialam zajrzec z pracy, ale po pierwsze - dzisiaj mialam dzien lazenia po biurze i plotkowania (co gdzies szlam, to ktos mnie spotykal i zapraszal do siebie do pokoju na pogaduchy :ico_olaboga: ), opowiadanie o dziecku etc., a po drugie - przenioslam sie do innego pokoju, zeby byc "luźniejszą" (chociaz zostalam w tym samym wydziale), jestem teraz w pokoju ze stara kumpela, wiec nie jestem juz taka uwiazana na tylku, no i dopiero mi dzisiaj wstawili ogromne biurko, a nie mam jeszcze kompa, ani telefonu... nie mialam sie wiec jak do Was odezwac z pracy, bo nie chcialam siedziec na glowie tej mojej kolezance, poza tym - nie mialam czasu nawet zasiasc do kompa...

nie wiem kiedy zalatwia mi komputer, poki co - bede pisala z domu...

jakos dalam rade dzisiaj, nawet az tak bardzo nie tesknilam, jak sie spodziewalam, do Pana przyszla mama i razem sobie siedzieli z Zuzia, wzieli ja na spacer, wiec git... Pan mial byc na urlopie do przyszlej srody i mial siedziec z mala, a jak wracalam juz pociagiem do domu, to zadzwonil do mnie, ze jednak idzie do pracy i to juz dzisiaj na 18:00, bo ktos tam poszedl na zwolnienie i nie ma ludzi do pracy... :ico_placzek: :ico_placzek:

no wiec, ja jade jutro do pracy na 8:00, wiec zamiast wyjsc z domu tak jak dzisiaj o 5:00, wyjde dopiero o 6:30, a po 6:00 ma przyjechac tesciowka do malej... pan wroci do domku tez pewnie ok 6:30, wiec przekima sie kilka godzin i zastapi tesciowa... no i tak przez 3 dni, a potem znowu nie wiadomo jak z jego praca...

no jakos wszyscy dajemy rade...

generalnie fajnie dzisiaj bylo zobaczyc w pracy znajome twarze i zajac sie praca... fajna odmiana...

doczytalam Was, ale nie mam czasu odpisac, bo Su jakas marudna... wybaczcie...

nocka byla w miare, mala budzila sie ze 2 razy, a potem od 3:15 wstawalam do niej jeszcze ze 3 razy, wiec nie za bardzo sie wyspalam, bo moj budzik zadzwonil juz o 4:00... moze dzisiaj bedzie lepiej... ale od 4:00 spala juz mocno, wiec ja sie moglam spokojnie wyszykowac... obudzila sie potem o 6:30...

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 sty 2009, 20:03

Gie, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za udany dzień w pracy, ja przyznam szczerze że zazdroszczę ci i nie mogę sie doczekać kwietnia :-)

shoo, co do ząbkowania to każda z bas to przeżyje

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sty 2009, 20:04

Gie, za udany dzień w pracy, ja przyznam szczerze że zazdroszczę ci i nie mogę sie doczekać kwietnia
jak to?? myslalam, ze nie chcesz isc do pracy...???

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 sty 2009, 20:54

Gie, wiesz jak jest. chce i nie chcę, a teraz biorąc pod uwagę że P. straci pracę to bym poszła jak najszybciej.
Wiesz on będzie jakiś czas w domu więc opiekunka będzie nam nie potrzebna, odrazu pracy nie znajdzie, a w obecnej pracy nie ma na to czasu.

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sty 2009, 21:24

MARGARITA - no rozumiem... eehhh..., ciężkie jest życie młodych mam, a rząd nam niczego nie ułatwia... :ico_placzek: :ico_placzek: a miała być taka polityka prorodzinna... :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 sty 2009, 21:26

hahaha polityka prorodzinna to chyba tylko dla siebie zrobili.

Uważam że każda mama powinna miec płatny wychowawczy bez względu na wszystko do 3 r.. ż. dziecka.

W naszym kraju takich rzeczy nawet w erze nie ma :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sty 2009, 21:29

no, ja bym się cieszyła, gdyby wychowawczy byłby płatny nawet z 70% przynajmniej do 1 roku życia dziecka..., albo, żeby wydłużyli macierzyński... ja się już nie załapałam nawet na ten 5 m-czny... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 sty 2009, 21:41

ja się już nie załapałam nawet na ten 5 m-czny... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
na jakie 5 m-czny???
No ja też raczej sie nie załapałam

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”