Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 lip 2011, 10:22

ja już się nie mogę doczekać kiedy skończycie ten remont i pochwalisz się efektami
teraz najgorsze bo czekamy na meble na razie wszytsko w reklamówkach na ziemi w pokoju lezy nawet nie mam jak tego poukladać. ale myślę ze ze 3 tygodnie i wszytsko już b będzie gotowe

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

09 lip 2011, 10:41

I zjadłam dziś normalny obiad- mielone, ziemniaki i kapustka i niestety, cukier 144, przy maksie 120 :ico_olaboga: (glukometr podaje w innych jednostkach niż miałam krzywą).
Hmm no to chyba musisz jakąś dietkę zastosować. Spróbuj jakąś może nie od raz drastyczna ale lekka i zobaczysz czy są efekty.
Już nie dużo ci zostało więc jakoś dasz rade. A dzieciaczek najważniejszy i jego zdrówko.
a no chyba tak, jako jedyna pracuję i jeszcze miesiąc będę pracować, ale z córą też pracowałam długo i więcej, odeszłam 3 tyg przed urodzeniem:)
No to niezła jesteś. A ciężką masz prace ?

Ja to w sumie się nie liczę że pracuje jeszcze będę pracować bo tylko opiekuje się dzieckiem, więc nie jakąś ciężką .Jedynie co to że o 5:45 wstaje .
cos Oliwka ostatnio strasznie spokojna jest, w suwaczku pisze licz ruchy płodu a ja nawet nie mam czasu na tyłku siąść. czasem lekko mnie kopnie i tyle :ico_szoking:
Ja też jak cały dzień jestem na nogach i coś robię to małą mało czuje, ale jak tylko sie położę czy siądę to daje mi o sobie znać. Nie martw się, jeśli mała daje znaki kiedy odpoczywasz to myślę ze jest wszystko ok.
Ja sobie to tak tłumacze że jak chodzę i coś robię to mała jest jak by lulana i nie fika bo jej dobrze , a odzywa się kiedy ja bym chciała odpocząć a ja wtedy nie ma kto nosić;)

My z P byliśmy na 6:30 w kościele , była msza za teściowa z okazji rocznicy.
Mąż pojechał do pracy a ja do domku. Zjadłam śniadanko i sobie usnęłam. Spałam do 10 .heh Teraz 2 śniadanko wcinam i zaraz biorę się do pracy.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lip 2011, 11:07

hej dziewczyny :ico_oczko:

wpadłyśmy w wir pracy :ico_oczko: wczoraj polazłyśmy na zakupy do castoramy, i wziełyśmy sie za remont, Majke połozyłyśmy spac i w tym czasie pomalowałyśmy z Natalią jej pokój sufit i ściany :ico_brawa_01: ślicznie jest teraz, kolor fioletowy jak jaogody ze smietaną, ciemny, i do tego bedą doklejone pasy szarej tapety w srebrne kwiaty, nowe rolety i lampa zrobią urok :ico_brawa_01: jak tam teraz pieknie :ico_brawa_01: do tego szare donice z kwiatami :ico_oczko:

ja moge być dekoratorem wnętrz chyba :ico_haha_01: no jeszcze skończone nie jest a juz sie podoba wszystkim :-D zrobie foty jak przykleimy te pasy i ustawimy na nowo meble
popołudniu dziś jedziemy do Ikea :ico_brawa_01:

Pati współczuje ci kochana :ico_sorki: bądź silna :ico_sorki: i pamietaj ze robisz to wszytsko dla Eryczka, nie pozwól wchodzic sobie na głowe bo sie wykończysz z dwójeczka urwisów, wytrwasz na pewno :ico_oczko: trzymamy kciuki

któraś z was pytała ile łózeczko? 379zł z przesyłką wyjdzie mnie 405zł bo zamawiam z koleżanka :ico_oczko:

[ Dodano: 09-07-2011, 11:09 ]
Kocura juz niedługo :ico_oczko: dasz rade wytrzymać te kilka tygodni :ico_oczko:

[ Dodano: 09-07-2011, 11:11 ]
tyle ze w łózeczku jest materac piankowy 7cm
a ja chce kokosowy, i z tego co wiem w ikei można dokupić mate kokosową na materac :ico_oczko: wiec jak coś to dokupie mate a jak nie to materac kupie nowy, a ten co tu jest zostawie na wypadek zasikania czy czegoś tam :-D

szkieletorek

09 lip 2011, 11:12

izus no no zapowiada sie fajnie.W takim razie jak bedzie zrobione to prosimy foteczki :)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lip 2011, 12:52

wstawie fotki na pewno :ico_oczko:

Maja śpi, wstawie kurczaka do piekarnika i biore sie za ścianę, muszę jedna sciane pomalować drugi raz, bo wczoraj jeszcze mokra była :-D

[ Dodano: 09-07-2011, 12:54 ]
no i weszłam kupic Majci pościel do tego łóżeczka
właśnie zamawiam kołdre poduszke i poscielki 2 komplety :ico_brawa_01:
zaraz fotki wstawie :-D jeszcze prześcieradełka musze znaleźć w tym wymiarze :ico_noniewiem:

allegro opanowane :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

[ Dodano: 09-07-2011, 12:57 ]
Obrazek

i jeszcze jeden komplet, chyba ten

Obrazek

[ Dodano: 09-07-2011, 12:59 ]
albo ten
Obrazek

[ Dodano: 09-07-2011, 13:01 ]
tyle tego ze nie wiem którą wziac jeszcze ta mi sie podoba
Obrazek

elibell
4000 - letni staruszek

09 lip 2011, 13:36

izuś_85, ale cudowne pościele jakbym tylko miała jak zamówić na allegro tezbym wzieła, ale nie wiedziałabym jaką:) a jakie ceny takich poscieli są? poslij mi linka na priv, może siostre namówię by kupiła mi coś:)

izabelllla123, nie przejmuj się, jak jesteś w ciągłym ruchu to kołyszesz dziecko i ono śpi albo ma relaksik takie, że nawet jak lekko się rusza możesz nie czuć, ale pewno uaktywnia się jak ty masz chęć odpocząć, u mnie tak jest zwłaszcza wieczorami jak ja juz do łóżka się kładę to u mnie w brzuchu impreza się zaczyna, aż cały brzuch skacze, jedynie jak maż rękę połozy to maluch się uspokaja na troszkę, i stąd moje problemy ze snem niestety, ale z Elinią miałam to samo, nawet miałam koszulkę do spania z napisem "non stop party"
No to niezła jesteś. A ciężką masz prace ?
to zależy jak na to patrzeć, bo ja bukiety robię z kwiatów i czasem trzeba bardzo szybko rękoma machać, jest to praca stojąca, jak większość w fabrykach, ale jako ciężarna mogę usiąść jak mam chęć tyle, że niestety nie jest wygodnie siedzieć i pakować, albo układać bukiety gdzie ręce cały czas sa na wyciągnięciu nad stołem. Cężkich rzeczy nie mogę robić, nawet kartonika z odżywką nie mogę sama brać.
elibell, no to z Elizką też długo pracowałaś. Ja z Wiką jakoś w 6-tym miesiącu poszłam na L4, a teraz to już od kwietnia, no ale to inna sytuacja

no a tutaj trzeba pracować 26 tyg ciązy aby móc starać sie o macierzyński, więc chcąc nie chcąc się pracuje a zwolnienia sa tak niekorzystne finansowo, że nawet chorując ludzie wolą iśc do pracy jak na zwolnienie, bo zwolnienie dostaje sie po tygodniu lub nawet dwóch chorowania, i już 2 tygodniówki odpadają, bo płaca za przepracowane godziny tylko, a jak nie pracujesz nie ma nic.

Nam mała pobudke o 6 zrobiła, jejuś nawet nie wiem czy juz to pisałam czy nie, hehehe, poszliśmy paczkę wysłać, mąż kupił sobie płyty, i malutkie zakupy jakieś bo zachciało mi się sernik robić to truskawki kupiłam a przy okazji oczywiście jeszcze coś norlanie jak sie do sklepu wchodzi.

Małą położyłam wcześniej dziś na drzemkę bo chciałabym iśc na festyn organizowany przez moje osiedle, więc mam nadzieję, że sie uda bo zaczyna się za pół godzinki, a ja jeszcze biszkopt piekę do sernika jako podstawę:) i już pizze zrobilismy sobie, ale się najadłam szok i teraz spac tylko mi się chce heheheheh.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lip 2011, 13:53

Cześć :-)

Piję małą kawką z małą ilością cukru, bo innej ne lubię :ico_olaboga:
Cukier wyższy niż norma przewiduje :ico_olaboga:
No, ale jak mierzę po 2 godzinach to jest ok, więc chyba nie będę się tak strasznie stresować.
Na czczo też był za wysoki, ale nawet mój M. miał jeszcze wyższy niż ja :ico_olaboga: Więc o co kaman????

izuś_85, pościelki piękne!
A pokój Natalii napewno super! Ja już Ci kiedyś pisałam,żę możesz zostać dekoratorką :ico_oczko:

elibell, hehe, no fakt po takim dniu pracy to możesz przegapić co nieco z naszego pisania. Dobrze,że masz dwa dni pracy, bo cały tydzień to chyba by Ci było ciężko bardzo żyć takim trybem.

Jezuuu, jak u nas gorąco :ico_olaboga:

Zostaliśmy bez dziecka. Teściowie ją zabrali do taty rodziny na jakiegoś grilla i potem ma u nich spać, jutro jedziemy po nią.
A planów na dzis nie mamy, bo jakaś kicha u nas w kinach.

elibell
4000 - letni staruszek

09 lip 2011, 14:02

elibell, hehe, no fakt po takim dniu pracy to możesz przegapić co nieco z naszego pisania. Dobrze,że masz dwa dni pracy, bo cały tydzień to chyba by Ci było ciężko bardzo żyć takim trybem.
dlatego już myślę co będzie po macierzyńskim i najprawdopodobniej pójdę do męża do hotelu, bo mają wybudować więcej pokoi i może uda się na tzw. pokojówkę, tyle, że to od rana do 14, ale może na jakiś part time, 2-3 dni w tyg, zobaczymy, a jak nie to wrócę tu gdzie robię, ale już będę sama jeździć autkiem bez konieczności czekania pod agencją, najgorsza ta droga, bo to ponad 30 mil, a mila ma 1,6 kilometra:( to męczy najbardziej. Zobaczymy jak to będzie, jeszcze język muszę podszkolić i mam nadzieję, że mi się to uda przez te miesiące co na macierzyńskim będę właśnie by prace na miejscu szukać na własną rękę. Zobaczymy!!!!

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lip 2011, 14:05

uda przez te miesiące co na macierzyńskim będę właśnie by prace na miejscu szukać na własną rękę.
i tego Ci życzę :-)
A ile u Ciebie macierzyński trwa?

Awatar użytkownika
inia1985

09 lip 2011, 15:52

Jedynie co to że o 5:45 wstaje .
czyli nie będziesz się musiała przyzwyczajać, gdy Ci się ranny ptaszek trafi :ico_oczko:

izuś_85, czekamy na fotki pokoju Natalki :-) He he, ja też właśnie się wzięłam za pościelowe zakupy dla Wiki, bo łóżko w środę będziemy mieć. Te pościele śliczne, D6 i D16 to moje typy, podoba mi się jeszcze:

Obrazek

a tą weźmiemy na pewno:

Obrazek
Więc o co kaman????
moze coś jest nie tak z glukometrem?

Moja Tuśka właśnie usnęła, dziś to już druga drzemka, to chyba przez ten upał ją tak muli, bo mi też się chce spać.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”