Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sty 2009, 21:45

no teraz od nowego roku wydluzyli urlop do 5 m-cy, z tego, co sie orientuje... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

jesli Twoj urlop macierzynski zahaczylby o kawalek stycznia, to bylby juz dluzszy chyba... moj sie niestety skonczyl 17 grudnia...

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 sty 2009, 21:48

no a mój 16 grudnia :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

przynajmniej inne matki będą miały lepiej :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sty 2009, 21:49

przynajmniej inne matki będą miały lepiej
no dobre i dodatkowe 1,5 m-ca, ale to i tak ciagle malo...

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 sty 2009, 21:55

niestety nie ammy wpływu na prawo w Polsce :ico_zly:

kamilka21
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

26 sty 2009, 22:29

witam ja tylko na chwilke bo moj M jedzie jutro do wawy i chce pobyc troszke z nim bo ostatnio cos sie oddalilismy :(

shoo hubertowi tez teraz sie robia takie wypieki na twrzy i ma problemy z zasypianiem jest placz histeria zanim zasnie :( po chorobie zasypial normalnie a teraz tak mam juz od jakiegos tygodnia takie histerie ze szok :( :ico_szoking: wiec ida mu te zbki gorne z reszta widzialam zalazek zabka lewa gorna 1 mu idzie :(

[ Dodano: 2009-01-26, 21:31 ]
gie fajnie ze dzien w pracy sie udal a ja to bym chciala i nie chciala isc do pray naszczescie narazie nie musze sie martwic bo dopiero bede szukala pracy wiec jak powiem sobie ze chce isc do pracy to pojde i narazie bede z moim skarbem w domku przynajmniej do roczku :) moze dluzej zobaczy sie mam nadzieje ze wyjedziemy za granice :)

[ Dodano: 2009-01-26, 21:31 ]
odezwe sie jutro buziaki

dobranoc :) :ico_spanko: :ico_spanko: :ico_spanko: :ico_spanko: :ico_spanko:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 sty 2009, 22:53

hejka wieczorowo :-)

[ Dodano: 2009-01-26, 21:57 ]
Gie, super,że w pracy ok, a jak Zuzia po tylu godzinach niewidzenia mamy zareagowała? Wcześniej mamę miała cały czas w zasięgu wzroku.

[ Dodano: 2009-01-26, 22:04 ]
Zapomniałabym - :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: - dla Julii

A ja jutro po południu wyjeżdżam do mojej mamy, będziemy tam aż do piątku bo przychodzi do nas ekipa od usuwania pleśni. Paskudztwo wyszło nam nad oknami :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:, będą czyścić to i pryskać jakimś żrącym środkiem, po którym nie wolno przebywać w mieszkaniu minimum 48h, mieszkanie musi być intensywnie wietrzone.
Zajrzę do Was jeszcze do południa a później dopiero w piątek wieczorkiem.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 sty 2009, 09:17

Gie, fajnie, ze sie odezwalas :-) i ze dzien nie byl zbyt meczacy... przez 1 dzien Twojego niezagladania tutaj, spadlysmy 4 razy na 2 strone :ico_zly: ;-)

ja juz powoli tez mysle o pracy, ale dopiero bede mogla zaczac (jak cos), od kwietnia...bo wtedy znosza wizy na prace dla Polakow - w Gibraltarze.. tzn. moglabym pracowac i teraz, ale to jest o wiele wiecej zachodu i nie wszystkim firmom sie chce ubiegac sie o wize dla pracownika.. troche roboty i wysilku to wymaga :/
od kwietnia powinno byc lepiej...
orientowalam sie tez w sprawie zlobka w Gibie... moga tam "chodzic" dzieciaczki od 4-tego m-ca zycia :ico_szoking: osobiscie nie wyobrazam sobie, jak mozna poslac 4 miesieczne niemowle do zlobka i pozwolic obcym ludziom je wychowywac :/
chyba, ze juz naprawde nie ma innego wyjscia.... ale ja bym tak nie zrobila.

z drugiej strony, chcialabym dluzej posiedziec z Jaspim ze wzgledu na jezyk... do 3 roku zycia, dzieciom jest obojetne,czy ucza sie jednego, czy 2 jezykow (a w zasadzie, one sie ich nie ucza, tylko je przyswajaja)... jak poslemy do zlobka, to Jasper bedzie otoczony anglojezycznymi dziecmi, w domu A. i ja mowimy po angielsku.. i nie wiem, kiedy mialabym czas "rozmawiac" z nim po polsku... a nie wchodzi w gre opcja, ze Jasper nie mowi po polsku :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:
chocbym miala na rzesach stanac i pomachac ogonem, to on bedzie znal jezyk polski (przynajmniej w mowie) !!!! :-)

Iwona H, od czego Wam sie ten grzyb zrobil? wilgoc?
ja pamietam, ze w starym domu w Polsce, tez nam non stop wylazil grzyb w lazience, ale tata go jakos zwalczal i nikt sie nigdy nie wyprowadzal przez niego :ico_noniewiem:

kamilka21, tez mi sie wydaje, ze u mnie (Jasperka) zeby ida na gorze, ale wlozylam mu wczoraj palec do buzi i nic ostrego tam nie bylo.. wiec my sie chyba jeszcze pomeczymy :ico_placzek:
aha, wspomnialas cos o pracy zagranica... gdzie chcecie wyjechac??

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

27 sty 2009, 09:41

Witam...!!!!!

:ico_kawa: MUSI BYĆ...i to juz poranny mój rytuał...także nie jesteś sama shoo,

Od czego by tu zacząć...?

Zdrowiejemy... :-D na szczęscie...

Emi jeszcze kaszle i ma katarek(do tego ropieją jej oczka :ico_placzek: )ale jakby szło ku lepszemu :ico_sorki:

Ja chyba dochodzę do siebie...(lekko siadła mi psycha).
Niestety i my odczuliśmy ten cholerny kryzys,mamy problemy finansowe...mąż nie ma zleceń...nie płacą mu od listopada :ico_szoking:
Musimy sprzedać auto...mąż jest załamany...on kocha TEN SAMOCHÓD... :ico_placzek:
No cóż,może jeszcze kiedyś bedzie miał chociaz podobnY...niestety rachunki trzeba opłacić...bo zaczynaja juz wydzwaniać... :ico_olaboga:

Szukam pracy...narazie bez skutecznie.

No i tak w skrócie wygląda moja sytuacja....

[ Dodano: 2009-01-27, 08:54 ]
Aha....dodam jeszcze,że mojej niuni parę razy udało sie powiedzieć ta-ta...pa-pa...ba-ba.... :ico_brawa_01:
I wychodza jej kolejne zęby,ale na dole...ma juz białe kreseczki...

shoo, no niestety ząbkowanie to ciężki okres dla nas i naszych dzieci...

[ Dodano: 2009-01-27, 08:56 ]
No i jeszcze.... :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: dla JUlki.... :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 sty 2009, 10:52

Jagna30, milo że wpadłaś.
Widzisz znowu możemy sobie podać ręce, mój p. straci pracę w przeciągu 2-3 m-cy i to jest już pewne. Jak zdąży to zwieje na zwolnienie a jak nie to nie wiem :ico_olaboga:
Ja do pracy dopiero od kwietnia, w marcu dostanę już wypłatę za urlop, bo jak na razie to nie mam swojej kasy. Jak P. pójdzie na zwolnienie to też musi czegoś szukać.
I kochana mi też zaczyna psycha siadać.

shoo, widzę że też myślisz o pracy, no proszę, wyjdzie na to że forum umrze :ico_placzek:
U nas nocka ok. Mała przebudziła się ok. 2 podałam jej picie i smoka i lulkała dalej. Obudziła się o 6,30 dostała butlę i wojarzyła z mamą na duzym łóżku- kurczę ona jest wtedy taka szczęśliwa, chyba zdaje sobie sprawę że zabieram ją do siebie. :ico_noniewiem:

aa no i dzisiaj zrobiła taką kupę że obłęd, normalnie jak stary, waliło strasznie, aż mi żołądek podskoczył do gardła

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

27 sty 2009, 12:25

margarita83, no to przykre...żle sie ten rok zaczyna :ico_placzek:
Nie wiem jak to będzie,ale musimy temu stawic czoła. :ico_placzek:

[ Dodano: 2009-01-27, 11:27 ]
Aha ...na 13-ta jesteśmy umówieni z potencjalnym klientem.
Oby się zdecydował :ico_sorki:
Pitzrebujemy tej kasy jak cholera...ale autka szkoda :ico_placzek: Coś za coś.....

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”