@gniecha
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

13 sty 2011, 16:56

Witam i bardzo dziękuję za te wszystkie 100 lat !!!Dzięki Wam pewnie dożyję póżnej starości :-D

Co do dzidzi buzok to nie tak tragicznie dobrze ,że jest coraz lepiej o i to jest najważniejsze .Ja mego synka urodziłam to miał 5pkt potem dopiero dostał 7 i wkońcu 10 .ale to juz mam za sobą .

Dziś byłam u fizykoterapeuty i ona mi powiedziała ,że nie mam co się martwić skurczami i tym co mnie tam boli bo nic złego sie nie dzieje wszystkie te objawy są związane z tym ,że dzidziuś już się lekko obniżył w przygotowaniu do porodu i temu krocze mnie boli .Poradziła tylko bym pomyslała o wolnym w pracy .Kiedy jej powiedziałam ,że pracuję do końca stycznia powiedziała mi ,że to bardzo dobrze bo nie powinnam się przemęczać.W takim razie został mi jutrzejszy piątek i tylko 2 tyg pracy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Jakoś ulgę czuję z tego powodu .

Dziewczyny dbajcie o siebie i nie spadajcie z krzeseł !!B@siu ty to wiesz jak zapełnić wolne miejsce w pracy nieżle !!!! :-D :-D
A mi też dzisiaj głowa pękała ,ale przeszło uff
Alineczq ty masz tylko 7 dni do terminu więc ci się włączyło wicie gniazdka hahaaha

Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...

13 sty 2011, 20:08

cześć dziewczyny. Przepraszam, nie doczytam Was, dawno nie zaglądałam, o złapałam dołka, bardzo się rozchorowałam, brałam antybiotyk, Ola też, ech,
ale wczoraj byłam na usg u kogo innego i wszytsko jest w najlepszym porządku, trafiłam do mądrego lekarza :ico_brawa_01: mąż też był ze mną. No i okazało się, że będzie synek :ico_szoking: :-D ale mały niestety jeszcze się nie odwrócił :ico_olaboga: waży już ponad 2 kilogramy :ico_haha_02:

dziewczyny powiedzcie mi, jak to jest z cesarką, czy to wykonuje lekarz prowadzący, czy jak to jest???ja jestem trochę przerażona tą cesarką nie chciałąbym, żeby mi to robił mój lekarz prowadzący.

Awatar użytkownika
b@sia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

13 sty 2011, 20:51

Blanka z tego co ja wiem, to przychodzisz do szpitala na termin lub gdy dostajesz skórczy (pewnie ustalasz to z lekarzem prowadzącym i zależy trochę od ryzyka ciąży). Operację przeprowadza chirurg, który akurat jest na dyżurze. Możesz porozmawiać ze swoim lekarzem prowadzącym czy wykonuje takie umawiane cesarki w szpitalu. No bo jak wiadomo jest to różnie, w każdym szpitalu inaczej i pewnie u każdego lekarza inaczej.
Hmm a może synek jeszcze się przekręci, niby mało miejsca w brzuszku, ale czasem dzieci potrafią się przy samej końcówce odwrócić :ico_haha_02:

[ Dodano: 2011-01-13, 19:53 ]
Aha, źle zrozumiałam :ico_oczko: nie chciałabyś żeby to on robił. To wystarczy że wybierzesz szpital, gdzie Twoj lekarz nie pracuje, chyba ze zalezy Ci na danym szpitalu, to wtedy nie wiem co doradzic, bo jesli jest jeden chirurg na dyzurze, a Ty przyjdziesz z bolami na cesarke, to wtedy tnie ktory jest, a moze nie warto sie uprzedzac :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

14 sty 2011, 00:02

Pinko, najpierw ustaw prawidłowe marginesy, czcionke i odstępy między wierszami :ico_haha_01: chyba, że to masz już zrobione :ico_oczko:
to od razu zrobiłam :-D
nie mam co się martwić skurczami i tym co mnie tam boli bo nic złego sie nie dzieje
to najważniesze :-) Zaczynasz odliczanie do wolnego :-D
No i okazało się, że będzie synek :ico_szoking: :-D
super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: to imię wybierajcie :-)
Co do cesarki, to ja pytałam moją lekarkę i powiedziała, że da mi skierowanie do szpitala do cc i pójdę się umówić na termin, a potem przychodzę już na termin umowiony i mnie tną. Musisz się dowiedzieć, czy Twój lekarz prowadzący pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić... nie jest powiedziane, że on Cię bedzie ciął.

Spadam spać... do jutra mamcie.

[ Dodano: 2011-01-14, 10:04 ]
Hello kochane, stawiam dużżżżżooo :ico_kawa:
Siedziałam dzisiaj w nocy przy łóżku mojego dziecka od 3 do 4:40 jestem niewyspana :-(
Zaraz jedziemy do marketu po zakupy na urodziny Uli za tydzień.

Mój promotor się do mnie nie odezwał i będę dzwonić do niego ok.12, może bedę mogła do niego podjechać.

Jak wasze samopoczucie?

Awatar użytkownika
Blanka26

14 sty 2011, 11:41

b@sia, no właśnie nie chciałabym, żeby mój lekarz prowadzący robił mi cesarkę, bo nie ufam mu kompletnie. Na każdym kroku straszy!szyjką całą ciążę mnie straszył, a okazuje się, że moja szyjka ma prawie 4 cm, raz wyższe ciśnienie i już od razu wizja zatrucia ciążowego, niski cukier, oznacza u niego hipoglikemię :ico_puknij: szkoda, że tak późno się zorientowałam, koniecznie muszę się dowiedzieć, czy on wykonuje cc. choć bardzo liczę, że synek się obróći, choć ma coraz mniej czasu i coraz mniej miejsca. A w poniedziałek poszłąm na wizytę do swojej byłej lekarki i zupełnie inna rozmowa, to kochana, serdeczna kobieta, lekarz który robił mi usg też.

Musisz się dowiedzieć, czy Twój lekarz prowadzący pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić... nie jest powiedziane, że on Cię bedzie ciął.
no właśnie pracuje, właściwie lekarza wybierałam pod kątem szpitala.jest ginekologiem położnikiem, czyli to musi być chirurg tak????ale jeden lekarz to robi??na pewno jest też anestezjolog i pewnie ginekolog też musi być, ale ten któy ma akurat dyżur, mam rację???

@gniecha
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

14 sty 2011, 12:33

Blanka26, trochę współczuję ,ale życzę by się synek odwrócił bo u mnie do fizykoterapeuty chodzi dziewczyna co ma termin na 25 styczeń i tydzień temu jej synek się odwrócił totalnie tylko ,że w drugą stronę no i ona będzie miała cesarkę .Pani fizykot. tłumaczyła ,że normalnie pod koniec dzidzia może się odwrócić bo głową do dołu ma więcej miejsca na poruszanie nogami i ciałem i to jest pozycja najwygodniejsza dla płodu .Także trzymam kciuki za poród naturalny. :-)

Ja dziś zajechałam do pracy i wróciłam do domu bo tak mi bolały w pachwinach kości ,albo ścięgna sama nie wiem,że nie umiałam chodzić aż pod kolano mi promieniowało.Juak mi nie przejdzie przez week end to chyba biorę wolne od poniedziałku a niech tam nie będę ryzykować własnego zdrowia a tym bardziej dzidziusia dla 2tyg pracy dłużej :ico_puknij: Alineczq albo dalej wije sobie gniazdko ,albo na porodówce bo coś ucichła! :-D

[ Dodano: 2011-01-14, 11:35 ]
Aha ja to mam nadzieję na poród bez komplikacji bo się strasznie cesarki boję mam nadzieję ,że nie będzie potrzebna !!Za pierwszym razem bym ją miała gdyby wcześniej sie zorientowali ,że synuś duży....

Tynusz1
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 sty 2011, 15:18

Hejka dziewczynki.. ja od rana w złym humorze :ico_zly:

Awatar użytkownika
anijka
maniakogadacz
maniakogadacz

14 sty 2011, 16:00

witam!!
dawno nie zagladałam ale u nas szpital w domu ja jeszcze praktyki kliniczne musiałam robić ze studiów i tak jakoś nie miałam czasu i nawet siły zajrzeć....
dla buziok ogromna grtulacje!!!!!!!!!ale ma fajnie ja tez już chce się rozpakować....nie mam siły chodzić już,oprócz tego noga moja po wypadku tak mnie boli że jak chodzę to wygladam jak kaczka..

byłam u gina we wtorek...mała ma już 3200 i jest głową w dół termin mam na 1 lutego ale mam nadzieję ze będzie szybciej....no i zrobił mi ostatnie zdjęcie bużki naszej małej pózniej wkleję jak zrobię zdjęcie aparatem.podobno podobna do mnie hahahah...

Tynusz1
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 sty 2011, 16:06

oprócz tego noga moja po wypadku tak mnie boli że jak chodzę to wygladam jak kaczka..
współczuję :ico_sorki: ale już nie długo urodzisz, a może akurat coś wcześniej się poród posunie

Awatar użytkownika
Blanka26

14 sty 2011, 16:07

Hejka dziewczynki.. ja od rana w złym humorze
co sie stało???

[ Dodano: 2011-01-14, 15:13 ]
.nie mam siły chodzić już,oprócz tego noga moja po wypadku tak mnie boli że jak chodzę to wygladam jak kaczka..
no to witaj w klubie, bo mnie tak boli w okolicach spojenia, że balkon by mi się przydał do chodzenia. tak mam od niedzieli, nogę ciągnę :ico_olaboga:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”