julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

07 cze 2010, 09:50

Dzień doberek - u nas wbrew prognozom super słoneczko i jest cieplutko :-D

Martalka, trzymam kciuki za tą drugą opcje, że główka jest w kanale, a nózni mają więcej miejsca do kopania! :ico_sorki:

Samanta, powodzenia w ZUSie - ja też nie cierpię tych klimatów. Zwłaszcza kolejek :ico_olaboga: Co ciekawe zauważyłam bedąc w ciaży - na uczelni w megadługoich kolejkach do dziekanatu czy sekretariatu studenci zawsze mnie przepuszczali sami proponując żebym wchodziła przed nimi. Ale nigdy baby starsze albo w wieku średnim gdzieś w aptece czy w sklepie :ico_zly:

Martalka, a ja już bym chciała rodzić :ico_haha_01: Doskwierają mnie bóle w posladkach i udach - reszta ok :-) Ale czuję, że jeszcze pochodzę w ciąży conajmnej ze 2 tyg.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

07 cze 2010, 10:40

Ale nigdy baby starsze albo w wieku średnim gdzieś w aptece czy w sklepie :ico_zly:
niestety się zgodzę. i do tego jeszcze patrzą na ciebie TYM wzrokiem... Szkoda na nie słów... :ico_puknij:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2010, 10:48

Julchik, ciągle badam sobie brzuch i obserwuję. Chyba jednak główka jest w kanale :ico_brawa_01: bo czuję dzisiaj już mega ucisk! Aż na zewnątrz promieniuje!
I chodzę delikatnie i się nie przeciążam :) haha obym wytrzymała do czwartku- koleżanka ze studiów jest w Kołobrzegu i ma do mnie zajechać :ico_haha_01: No, ale ostatecznie zajedzie już jak urodzę :ico_haha_01:

Z bólami w pupsku ja już z miesiąc się męczę, plus prawa strona od uda do łopatki!

Co do babsk w kolejkach, to też się zgadzam! :ico_noniewiem:

julchik22

07 cze 2010, 12:59

Martalka, a ja na odwrót. Polazłam dzisiaj na bazar po owoce i warzywa (w tajemnicy przed mężem, bo nie pozwala mi dźwigac) no i oczywiście potzrebowałam wszystkiego. Nie tam żeby siatki były nie wiem jak cieżkie - jeszcze całkiem mi nie odbiło - ale już się nie oszczedzam tak, jak wówczas gdy miałam zagrozoną ciążę. Planuje jeszcze dzisiaj zrobić remament w kuchennych szafkach - czyli wszystko co nie ejst używne idzie do piwnicy. Zebrała mi się jeszcze cała masa jakichś leków w wiekszosci też pewnie przeterminowanych - muszę zrobić z nimi porządek. Uwielbiam wyrzucać i się odgracać :ico_haha_01: Nie wiem jakąś dziwną satysfakcje przy tym zawsze odczuwam :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 cze 2010, 13:06

Ja też to lubię. Ostatnio coraz bardziej.. bo lata lecą a człowiek obrasta jakimiś gratami! ;)

Mnie babcia moja goni: "idź się połóż", albo "gdzie wy znowu jeździcie, powinnaś się teraz oszczędzać" :ico_haha_01: No teraz to nic nie powinnam poza rodzeniem tak naprawdę, ale dobry relaksik nie jest zły. Dlatego trochę sprzątania mam, ale jakoś mi nie idzie :)

NICOLA_1985

07 cze 2010, 23:26

hej dziewuszki :-)
wpadam zobaczyc co u Was ja mam pelne rece roboty dlatego tak rzadko zagladam, ide zaraz spac bo juz polnoc mnie zaraz zastanie.....
w piatek lub sobote wpadne na dłuzej bo bede miec prawdopodobnie tylko Krystiana a Karolina pojedzie do babci..
mały sie troche meczy bo upalnie i duszno... przy cycku pół dnia spedził wiec ja w zasadzie mało co dzisiaj zrobiłam...
mógłby jeszcze sie obudzic zaraz na cyca bo mnie juz zaczynają sie przepełniac

z niecierpliwoscia czekam az sie rozpakuje nastepna czerwcowka :-D Martalka teraz chyba juz twoja kolej? :ico_oczko: :-D

julchik22

08 cze 2010, 10:27

Martalka, :ico_brawa_01: za 39 tydzień! No właśnie - chyba Twoja kolej :ico_oczko:
Samanta, :ico_brawa_01: za skończony 38 tydzień!

No chyba że cos u Anji się wydarzyło :ico_noniewiem:

U mnie dziś planowo ciąg dlaszy krzątanias się przy prasowanku i jakimś segregowaniu. No a jak Mężuś z pracy wróci, to pewnie pójdziemy na spacer, bo super pogoda jest :-)

Awatar użytkownika
karo-22

08 cze 2010, 10:40

Martalka, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za skończony 39 tydzień!!! Tylko patrzeć jak dostaniemy od Ciebie super wiadomość :-)

Samanta, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za skończony 38 tydzień :-) Nie mogę uwierzyć, że wszystkie już na końcóweczce :-)

julchik22, to plany mamy podobne, prasowanko i inne zajęcia wokół kącika Maleństwa :-) Muszę robić sobie przerwy, bo plecy trochę bolą. A i dodam, że również uwielbiam pozbywać się z domu rzeczy niepotrzebnych :-) Ale dopadło mnie to dopiero jak zaszłam w ciążę. Tylko się rozglądam czego by tu się pozbyć, by zrobić trochę miejsca, no i by się tak nie kurzyło na tych wszystkich leżących pierdołach na meblach! :ico_oczko:
Ze dwa tygodnie temu też wzięłam się za apteczkę :-) Był tam totalny bałagan, pół leków przeterminowanych...Przynajmniej 1/2 się pozbyłam, wiem co mam w tej apteczce no i jedna półeczka należy do Synusia. Oby jak najrzadziej do niej sięgać! :-)
Jeszcze w kuchni mam kilka szafek do uporządkowania, też mam zamiar nieużywane rzeczy wynieść do piwnicy i garażu.

julchik22

08 cze 2010, 11:35

Och, karo, ja wczoraj pozbyłam się 3/4 leków :ico_szoking: taka ogromna reklamówa - wszystkie oczywiście przeterminowane :ico_olaboga: I tak to człowiek trzyma i się zagraca niepotrzebnie, ale jakoś wczesniej nie dochodziły mi do tego ręce. Cóż, ide dalej sie krzątać :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 cze 2010, 12:31

Witam

Mnie też krzątanie dopadło ;)
Od rana coś. Najpierw starszak pojechał do p-kola. A ja potem pojechałam po wyniki.
Hemoglobina znowu mi poszła w górę- z 11,2 do 11,9 :ico_brawa_01: Nie jest super hiper, ale ciągle lepiej, mimo, że dieta ostatnio u mnie króluje w większosci w węglowodany :ico_noniewiem: (kocham Cię pokrzywo!!)
W moczu za to nabłonki płaskie (nieliczne) i leukocycy w osadzie- pojedyncze... Dzisiaj idę na wizytę, więc pewnie się okaże czy to norma czy nie.
Potem wpadłam do koleżanki po książkę Ireny Chołuj "urodzić razem i naturalnie", i dostałam jeszcze w pakiecie masę formowanek dla noworodka (pieluszek).
Książka po części już wchłonięta :ico_haha_01: Jak macie troszkę czasu naprawdę polecam. A sama mam nadzieję, że zdążę przeczytać zanim urodzę!! :ico_haha_01:

Nicola, fajnie Cię widzieć, ale dlaczego tak rzadko!? Trzeba się wyszkolić w pisaniu jedną ręką na forum podczas karmienia z lewej piersi :ico_haha_01:

39 TC AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”