anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

08 wrz 2010, 12:10

Tylko zwróciła uwagę by nie pozwalać zbyt długo siedzieć Niuni na kuckach (gdy nogi tworzą literę w)
patrze ze na 2 zdj co wklejałaś ona tak siedzi, o to chodzi??

leona, super zdjecia :ico_brawa_01: tez ci łobuzuje synek :-D

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 wrz 2010, 12:11

ona tak siedzi, o to chodzi??
no wlasnie tez mialam sie pytac czy to o takie siedzenie chodzi :ico_noniewiem:
tez ci łobuzuje synek :-D
heheeh no zaczelo sie :ico_olaboga: :-D

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 wrz 2010, 12:13

to pozwalacie maluchom ogladac tv??
ja caly czas "ganiam" malego zeby nie patrzyl w telewizor chociaz i tak gdzies tam ukradkiem patrzy :ico_noniewiem:
Ja na wieczór pozwalam małej obejrzeć te teletubiśki.teraz odkąd się przemieszcze mniej się nimi interesuje,ale włączane ma.A przez reszte dnia nic nie ogląda,bo ja tv praktycznie wcale nie włączam.jeśli już to przy kompie siedzę.

Mam pytanie.Czy dziecko tak jak moja Nata to już powinno całą noc przesypiać ? Bo moje dziecie to w nocy się budzi na butlę.Próbowałam z wodą,ale to nic nie daje.Mała się uspokaja na 5 minut i znów ryk.musi być mleko i już.Ja już sił nie mam więc jej podaje to jedzenie.Na wieczór zjada mi całą miskę kaszki z mlekiem,więc powinno jej to chyba starczyć.Ale i tak budzi się po ok 7-8godzinach na jedzenie (w między czasie też są pobudki ale wtedy starczy jej dać smoka i zasypia)

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 wrz 2010, 12:18

Ja na wieczór pozwalam małej obejrzeć te teletubiśki
a na jakim programie leca?? :ico_oczko:

Czy dziecko tak jak moja Nata to już powinno całą noc przesypiać ?
teoretycznie takie maluchy powinny juz nocke przesypiac ale jak widac w praktyce jest czesto zupelnie inaczej :ico_noniewiem: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 wrz 2010, 12:21

a na jakim programie leca?? :ico_oczko:
Program BBC- cbeebies i codziennie po 18 są.
teoretycznie takie maluchy powiiny juz nocke przesypiac ale jak widac w praktyce jest czesto zupelnie inaczej :ico_noniewiem: :ico_oczko:
No właśnie ok 2 mcy temu mała miała tydzien że noc przesypiała,ale od tego czsu wszystko się poprzestawiało i mała mi isę budzi co chwilę,jeśli czegoś nie dostatnie do zjedzenia. :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 wrz 2010, 12:25

Shiva, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Super i gratuluję 9 miesięcy.
leona, śliczny Twój Marcel i jaki fajny uśmiech :)
geheimnis, no niestety tych wypadków nie można wyeliminować, ale w końcu się nauczą wszystkiego te nasze dzieciaczki :D

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 wrz 2010, 12:26

BBC- cbeebies
a to chyba nie mam takiego :ico_noniewiem:
zreszta ja nawet nie wiem jakie mam kanaly dla dzieci
a po 18 ogladam(y) majke :ico_haha_01: :ico_oczko:
ale od tego czsu wszystko się poprzestawiało i mała mi isę budzi co chwilę,jeśli czegoś nie dostatnie do zjedzenia. :ico_olaboga:
chyba trzeba to przetrwac :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 wrz 2010, 12:51

Dziękujemy bardzo za życzenia :-D
anetka607 napisał/a:
ona tak siedzi, o to chodzi??
no wlasnie tez mialam sie pytac czy to o takie siedzenie chodzi :ico_noniewiem:
bardziej o coś takiego:
Obrazek

geheimnis, wielkie gratulacje dla Natalki. Zdolna dziewczynka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
He he widzę, że kolejna fanka teletubisiów rośnie :-D

leona, ja sobie ściągnęłam z internetu takie pełnometrażowe :-D Włączam jej 15 minut przed kąpielą i spaniem (czyli o jakieś 20).
teoretycznie powinno, a w praktyce to różnie. U nas od jakichś 2 m-cy Justynka budzi się między 4 a 6 na jedzenie, a potem jeszcze śpi do 7-8.

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 wrz 2010, 13:16

no, doczytalam :ico_sorki:
Shiva, super wiesci :ico_brawa_01: i gratuluje 9. miesiaczka :-)

leona, Marcel spryciarz :-D Kiara raczkowac nie potrafi, ale podciagac sie tez juz probuje :ico_oczko:
a ja mysle, ze nie ma na to reguly i nie wszystkie dzieci przesypiaja juz cala noc...
Helen - w moim śpiworku jest taka możliwość ale rzadko z tego korzystałam, tym niemniej się przydaje jak jest przysłowiowa plucha na polu czyli ni to deszcz ni to śnieg.
no to znow nic nie wiem, bo ten odpinany spod jest na ogol w spieorkach z polarem, a ja juz myslalam o kozuszku :ico_noniewiem:
A niestety ostatnio marudzi dużo i w nocy często się budzi więc mam nadzieję że w końcu ząbek się pokaże i będzie chwila spokoju.
oby zabek szybko wyszedl :ico_sorki: u nas nocki lepsze, odkad gorne jedyneczki sie pojawily...
niestety urok braku dywanow
juz sie nawet zastanawialam nad dywanem :ico_haha_01: ale to spory wydatek jak na tych kilka miesiecy :ico_noniewiem: wypatrzylam wczoraj antyposlizgowe rajstopki do raczkowania, czyli z abs-ami na stopkach (spod i wierzch) i na kolanach, ale jedna taka para kosztuje 13 euro :ico_puknij: na razie mam skarpetki do raczkowania :ico_oczko:

Anetka, a maz nie protestuje, ze zabraklo dla niego miejsca w lozku? :ico_oczko:
a ja za szybko sięucieszyłam, Asia dziś znów ma gorączkę 39. Dałam jej już syropek i poszła spać
ojej, cos sie ta goraczka odczepic nie moze :ico_chory: duzo zdrowka dla Asi!!!!

[quote="geheimnis" Natalka odkad zmniejszamy jej czas w uprzęży zaczęła raczkować :ico_brawa_01: Dziś już czwarty dzień[/quote] :ico_brawa_01: zuch dziewczynka

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 wrz 2010, 13:28

Shiva- super, że Justynka zdrowa no i wszystkiego naj za 9 miesięcy

Co do tv to Adaś czasem ogląda z Tosią, najbardziej lubi kot Filemona :)

Leona- co do chodzenia za dzieckiem:) tosia ma 3 lata a wczoraj sobie wymyśliła, że wejdzie na placu zabaw na drabinki dla starszych dzieci i zanim zauważyłam uciekła jej ręka i zawisła na jedne uderzając się policzkiem w barierkę i dzisiaj ma siniaka, aż się pani w przedszkolu co sie jej stało, tak że nie upilnujesz bo niby stałam obok a i tak się uderzyła.

A Adas to leniuch bo w domu nie chce raczkować, a wczoraj poszłam na chwile do teściów, oni mają dywany i nie dało się ślizgać to zaczął sobie raczkować powoli, ale jak doszedł do podłogi to znowu ślizg.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”