Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

21 lis 2009, 23:55

Hej :) czy wasze malenstwa tez maja czkawki? Moja ma i strasznie placze :ico_placzek:

Awatar użytkownika
bigottka
Trzy tysiące lat minęło...

22 lis 2009, 09:14

Beata_Tychy, jeszcze nie rodzi Ulekczka dzwoniłam wczoraj do niej wieczorem koło 22 i mówiła że jeszcze nie ;'-)
emikaw85, moja ma czkawkę ale nie taką żeby od razu płakała może Twoja ma kolki???

Awatar użytkownika
megi5566

22 lis 2009, 10:45

emikaw85, na czkawke najlepszy jest cycus :-D o ile karmisz piersia. Moj dostaje minimum 2 razy dziennie i wtedy przykladam do cycka od razu, zeby sie nie meczyl :ico_oczko:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

22 lis 2009, 10:50

a mój za nic nie chce cyca za czkawkę. I ot jest jedyny moment kidy cyca nie chce, bo najchetniej to by wisial cały czas.
Sama nie wiem co już robić, bo spać tez chce tylko przy cycu. A smoka nie chce, wypluwa.

Awatar użytkownika
megi5566

22 lis 2009, 10:57

spać tez chce tylko przy cycu. A smoka nie chce, wypluwa.
heheh, u mnie to samo bylo. Przeszlo mu, dzieki kolkom. Wtedy zaczal spac na brzuszku, i po jedzeniu, bylo szybkie odbijanko i zasypial na mnie :-P a po 30 minutach kladlam go na brzuszku i tak spal :ico_sorki: Innaczej nie wiem jakbym sobie poradzila z tym jego maniactwem cyckania :-P

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

22 lis 2009, 11:52

Czesc babeczki :-)
Doczytałam wreszcie co tu naskorbałyście :-D
A więc z gówką lepiej już staram się nic nie robić na siłę ale jednak przekładam mu tą główke na drugą strone, szczególnie na spacerze bo wtedy spi mocno i się nie buntuje. Będzie napewno lepiej.

Bigottka co do żółtaczki to moi chłopcy mieli bardzo długo wysoką bilirubine, lekarz mic nie mówił o odstwieniu od cyca tylko kazała dopajać wodą z glukozą tak jak mówiły dziewczyny i jeszcze dostali wit E na poprawe pracy wątroby. Zapytaj lekarz może ci przepisze. Nam dopiero teraz spadł poziom tej bili... tak żeby się lekarz nie czepiał :-D więc niestety to może trwać troszke

A krewke i szczepienie oddaje mojemu mężowi bo ja to chyba bym głośniej płakała niż oni :ico_placzek: ostatnio na szczepieniach chciałam wpaść do gabinetu i przytulić tak głośno płakali :ico_placzek: ale naszczęscie się powstrzymałam :ico_oczko: niestety to nas nie ominie a dzieciaczki szybko zapominają!!!!

[ Dodano: 2009-11-22, 10:53 ]
No stawiam dwa pyszne :ico_tort: za dwa miesiące moich Kluseczek!!!!!

[ Dodano: 2009-11-22, 10:54 ]
czy wasze malenstwa tez maja czkawki
straszne czkawki męczące paskudne!!! CYcek pomaga i kładzenie na brzuszku też!!!

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

22 lis 2009, 12:58

Hej:) Ja karmie butelka. Nie to ze placze ale musze ja nosci na ramieniu wtedy jest spokojniejsza.

Awatar użytkownika
wiolaw

22 lis 2009, 16:16

hej dziewczynki

zaraz spróbuję was doczytać , ale tyle stron namazałyscie ,że aż sie przeraziłam :ico_noniewiem:

wczoraj robilismy pępkowe, cały dzień szykowalam jezonko , potem zlot ludzi i kupe dzieciaków , ale fajnie było i Lolek był bardzo towarzyski , wogóle nie spał jak nigdy :ico_oczko:

a i wczoraj wkońcu wyszliśmy na dworek , i dzisiaj już był i teraz już bedziemy codziennie wychodzić na podwóreczko :ico_haha_02:

a co do czkawek to u nas dość czesto sie pojawia , ale Lolkowi ona nie przeszkadza , wogóle nie zwraca na nia uwagi :ico_haha_02:

dobra lece docytać

[ Dodano: 2009-11-22, 16:24 ]
oj udało mi sie doczytać

bigottka u nas jak była podwyszona bilirubina to lekarka wcale nie kazała odstawiać od piersi tylko więcej przystawiać i dodatkowo dopajać glukozą i to wszytsko

dziewczyny powiedzcie mi czy wasze pociechy cały czas tak samo często robia kupki jak na poczatku , bo moj mały to normalnie robi tak często , że nieraz to mam juz dość , w ciżgu poł godziny to potrafi 3 kupy zrobic i to takie wielkie , nie tam jakieś popuszczanie :ico_noniewiem: i nie wiem czy to on jest taki przewalisty , czy wszystkie dzieciaczki trzytygodniowe tak jeszcze robią ???

Awatar użytkownika
Sabcia

22 lis 2009, 17:30

kilolek, to nie sa potowki - moj syn miał i wiem jak to wyglada a ta wysypka jest podobna do ospy i własnie takie duze bomble z ropka w srodku ma ich z 5 na buzi na szyjce i pod paszka a tak jest cała czysta - czytałam ze to moze byc z hormonów po mnie
a i nie wiem czy napisałam ze taka wysypke to ja tez mam od paru dni dlatego moze ja miec po mnie juz sama nie wiem co to jest - mnie to swedzi ale mała nie widze zeby sie drapała :ico_noniewiem:
takze dzis kolejne 3 butelki mojego mleczka poszły do zlewu - jutro przychodzi połozna to ja zapytam co to jest :-)

co do czkawki to my tez mamy dosc czesto :-) ale jej tez nie przeszkadzaja

co do kupek to moja robi dwie lub trzy na dzienzwykle rano i wieczorem :-)

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

22 lis 2009, 17:37

A moja robi teraz nie zaczesto ale jak zrobi to porzadna.

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”