Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

11 gru 2007, 23:21

Witajcie kochane,
ja też bym chciała wybrać się na zakupki, ale nie ma kiedy, a sama nie chce tylko z mężem;
co do wózka, to ja wiem jedno, ma byc wysoki, z oddzielna gondolą i spacerówka, nie wiem czemu, ale juz od dawna takie mi się najbardziej podobają, choc nie mówię, różnie może byc jak pojeździmy po sklepach popatrzymy to może co innego mi się spodoba :ico_oczko:
mamamonia, mi i mojemu mężowi też się Mutsy bardzo podobają już od dawna, ale kurcze ta cen nas trochu odstrasza, bo nie oszukujmy się, niestety trochę te wózki kosztują :(
podobają nam się też Boldery, ale czas pokaże, trochę kasy mamy na wózek odłożone, a co z tego wyniknie zobaczymy :ico_oczko:

Emma, cieszę się że u Ciebie wszystko dobrze i synus sporaśny chopina rośnie :ico_brawa_01:

eVe, no to super, że szalejecie na zakupkach i że jeszcze troszkę i będziecie miec swoje mieszkanko :ico_brawa_01: bardzo się cieszę, że Wam się tk fajnie ułożyło z tym własnym kątem :ico_brawa_01:

Joasiu, tak jak już dziewczynki pisały na pewno lekarz każe Ci dużo leżec, nie ma co bagatelizowac tego, trzymaj się kochana!

ja byłam u Justy i masakra już myślałam, że nie dojdę, jak już prawie byłam u niej to mnie zaczął bolec brzuszek i wręcz się wlekłam, ale tylko takie zwolnienie tempa mi pomaga w takich sytuacjach, a starałam ię nie iśc szybko specjalnie żeby brzuszek nie bolał, ehhh
A co do tego chodzenia "na boki" to dzieje się tak dlatego, że wraz z rosnącym brzuszkiem zmienia się środek ciężkości czego efektem często jest takie "śmieszne" chodzenie :ico_oczko:

asika82
4000 - letni staruszek

11 gru 2007, 23:23

dziewczyny czy któraś z was spotkała sie z takim nosidełkiem? dziwnie to wyglada ale jesli jest funkcjonalne to bardzo by mi sie przydalo bo ja duzo chodze w ciągu dnia i bym miała małego przy sobie gdy nie spi. http://www.allegro.pl/item282275698_pre ... ja_a6.html

Awatar użytkownika
Myszka_

11 gru 2007, 23:25

asika82, z tego co iem, a oglądałam o tym program, to jest to fajna rzecz, wręcz bardzo fajna, ale podobno chusty są leszpe, bo na dłużej wystarczą i są bardziej praktyczne, ale ogólnie jest to bardzo ok :ico_oczko:

asika82
4000 - letni staruszek

11 gru 2007, 23:31

myszka też słyszałam takie opinie ale jestem ciekawa opinii dziewczyn które maja coś takiego.

Awatar użytkownika
eVe80
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

11 gru 2007, 23:35

Myszka_ pisze: mi i mojemu mężowi też się Mutsy bardzo podobają już od dawna, ale kurcze ta cen nas trochu odstrasza, bo nie oszukujmy się, niestety trochę te wózki kosztują

mutsy to bardzo dobra firma, są drogie owszem ale z drogich wózków są chyba najlżejsze, a to bardzo ważne. Fajnie się prowadzą bo koleżanka moja ma i jest bardzo zadowolona. Mnie się tylko jedna rzecz nie podoba w nich: mianowicie to że dziwnie się reguluje wysokość wózka, bo ja jestem niska. Na najnizszym to jest za nisko nawet dla mnie a ten o stopień wyżej znowu troche za wysoko. Ale wiadomo, że ja sprawdzałam do siebie. Ogólnie polecam wózek bardzo fajny.

Awatar użytkownika
Myszka_

11 gru 2007, 23:35

asika82, kiedyś gdzies na TT dziewczyny się wypowiadały o tych chustach, chyba na wyprawce, nie jestem pewna, napisz może tam, wtedy może więcej ich to zauważy :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-12-11, 22:46 ]
mi na wadze w sumie nie zależy, bo mieszkam w domu, oglądaliśmy te wózki w zeszłym roku i fajne są, ale kurde ponad 2 tys. za wózek to trochu dużo, jakby był tańszy, to pewnie byśmy kupili... a tak to chyba pozostaje tylko oczka nacieszyć, choc kto wie, może wygram w totka to wtedy sobie kupię, ale najpierw muszę zacząc grac :-D :-D

Awatar użytkownika
eVe80
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

12 gru 2007, 01:00

Myszka_ pisze:mi na wadze w sumie nie zależy, bo mieszkam w domu, oglądaliśmy te wózki w zeszłym roku i fajne są, ale kurde ponad 2 tys. za wózek to trochu dużo, jakby był tańszy, to pewnie byśmy kupili... a tak to chyba pozostaje tylko oczka nacieszyć, choc kto wie, może wygram w totka to wtedy sobie kupię, ale najpierw muszę zacząc grac

no jak na wadze Wam nie zalezy to w sumie nie ma sensu takiego drogiego kupować. Podałam wcześniej stronke z wózkami pooglądaj sobie jeszcze tam. Są tam wszystkie firmy i jest dość spory opis. Na pewno cosi znajdziecie fajnego. Potem pojedz sobie do sklepu i pooglądaj na żywo.

[ Dodano: 2007-12-12, 00:04 ]
A co do nosidełek to w sumie najważniejsza jest taka konstrukcja która nie obciąża bioderek dziecka. Chusta jest ok bo w niej dziecko praktycznie leży, ale najgorsze są typowe nosidełka bo wtedy cały ciężar dziecka spoczywa nie na rękach rodzica a na jego własnych biodrach i to jest niebezpieczne bo może prowadzić do złego rozwoju bioder i miednicy.

Awatar użytkownika
Myszka_

12 gru 2007, 01:06

eVe80 pisze:Potem pojedz sobie do sklepu i pooglądaj na żywo

mamy właśnie takie plany, mniej więcej wiem czego chcę, ale wiadomo najlepiej zobaczyc i dotknąć, wtedy jest całkiem inaczej..
wydaje mi się, że najlepiej byłoby ię na Kraków wybrac, ale ja go nie bardzo znam na jazdę autem i trochę się boje... musze jeszcze gdzieś w okolicach Kato popatrzeć za sklepami, może jakieś wynajdę fajne z dużym asortymentem - chyba, że Ty znasz jakieś?

Awatar użytkownika
mamamonia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

12 gru 2007, 07:43

asika82 pisze:emma gratuluje dużego syneczka!
malgoska czekamy na zdjecia! zresztą inne mamy też!

[ Dodano: 2007-12-11, 19:58 ]
http://www.allegro.pl/item281991295__mu ... azja_.html to pewnie ten by sie Ci mamamonia spodobał. nowe są strasznie drogie ja bym az na tyle sobie nie pozwoliła na cały nowy zestaw.

No właśnie ten mi sie nie podoba bo to jest Urban Rider (4 duże koła, tylne skrętne) i kolor mi nie pasuje. My chcemy fiolet, ale po Nowym Roku ma być nowa kolekcja i ok 20 nowych kolorów, więc się zobaczy.
Ja chcę 4 Rider (mniejsze i bardzo skrętne przednie koła). Ten model prowadzi się jak po maśle :-D Uwielbiam go i już nie mogę się doczekać wycieczek z Julką w tej furze :ico_brawa_01:
Co do wysokości, to był to jeden z głównych (poza lekkością prowadzenia) powodów dla których zdecydowaliśmy się na Mutsy. Oboje z mężem jesteśmy wysocy, a Mutsy najbardziej do nas pasował :-) To prawda, że te wózki są cholernie drogie, no ale za wygodę się płaci...
Kiedyś podobał mi sie Vector, ale jak zobaczyłam na żywo szybko zmieniłam zdanie. Mógłby być też X-lander XA, ale mi sie znudził no i nie ma tej lekkości prowadzenia... Inne totalnie dla mnie odpadają.

Jak widać mi mała znowu spać nie daje i jakieś wypracowania tu piszę o 6 rano :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

12 gru 2007, 09:00

mamamonia, Ty ranny ptaszku :-D
Dziewczyny a kiedy słoneczko ma mieć wyniki??
Ja na 9 idę na oddział na USG. Mam nadzieję że maluszek rozłoży znowu nóżki dla potwierdzenia co tam ma między nimi :ico_haha_02: Dzisiaj złapał mnie taki skurcz łydki nad ranem że myślałam że umrę. Łydka jeszcze teraz mnie boli. :ico_placzek: Ale damy rade.
No może w tym tygodniu jeszcze będę miała łózeczko :-D Ale powędruje do góry do teściowej bo ona ma więcej miejsca. Złozymy je tylko w celu sprawdzenia i zrobienia zdjęć. :ico_haha_02:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”