Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lip 2011, 08:54

Cześć!

Ja już po badaniach zleconych przez diabetologa.
M. dziś i jutro w domu, bo ma zwolnienie od ortopedy (chciał mu wczoraj płyn z kolana ściągać, ale nie wyszedł :ico_szoking: , więc efektu zero, a tylko go boli teraz). Śpią jeszcze z Zu :-)

izuś super, gratulacje :ico_brawa_01: Macie niespodziankę :-)

marcz :ico_brawa_01: za córeczkę!

izabelllla123, fajnie,że juz masz wszystko gotowe :-)
A powiedz mi, czy dzidzia od urodzenia będzie spała w swoim pokoju?
My to Zuzi tak na pół gwizdka szykowaliśmy pokój, bo i tak spała z nami, a w jej pokoju moja mama jak się nią opiekowała po moim powrocie do pracy.
Teraz też Bączek będzie w naszej sypialni.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lip 2011, 09:20

A powiedz mi, czy dzidzia od urodzenia będzie spała w swoim pokoju?
ja będę przy niej spała z początki, później już będzie spala u siebie, tak przynajmniej planuję :-) bynajmniej w nocy wole miec ja przy sobie z poczatku, tyle ze przewijaki, ubranka i wszytsko inne bedzie u Oliwki w pokoju wiec dużo czasu będę tam spędzała z nią.

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lip 2011, 09:38

gin na 99% jest pewny że urodzę ok. 20 września
wiesz co nie obraz sie, ale troche mnie to dziwi, ze Twoj gin twierdzi, ze urodzisz wczesniej i to o tyle wczesniej skoro ciaza przebiega prawidlowo, jesli nie masz problemow ze skracajaca sie szyjka i wszystko jest pozamykane to niby czemu masz urodzic wczesniej, a tym bardziej , ze to pierwsza ciaza :ico_noniewiem: a krawawinie nie swiadczym o tym, ze urodzi sie wczesniej :ico_noniewiem:
chciał mu wczoraj płyn z kolana ściągać, ale nie wyszedł :ico_szoking:
lo matko, slyszalam, ze to strasznie boli
czy dzidzia od urodzenia będzie spała w swoim pokoju?
Alanek bedzie spal z nami i to pewnie dlugo , bo nie mamy innego wyjscia, Erys spal z nami do 3miesiaca i potem spal ladnie u siebie, ja mialam nianie i wszystko ladnie slyszalam

My po sniadanku, zjadlam 3 kanapki z bialym twarozkiem i na to miodek, pychtka, ale sie najadlam :-)

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lip 2011, 11:14

Niby liczy sie plus minus 14 dni. Czas pokaże jak bedzie, wole być przygotowana. Najchętniej już bym rodziła żeby miec Oliwkę już w objęciach :-)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lip 2011, 11:41

hej laseczki :-D

a no to mamy niespodziankę, cały czas było gadane na usg ze córka druga, a tu zonk :ico_oczko: jajka wywalił synuś, Przemek nie wierzył i trzy razy kazał sprawdzić lekarce a ta dla pewnosci fotke nam strzeliła :ico_oczko:
te usg takie profesjonalne :ico_oczko: zwykłe w 2D ale ekran większy niż mój laptop ma :ico_haha_01:

tatuś chodzi ucieszony :ico_oczko: cieszył sie ze córcie druga miec bedzie ale jedną królewnę swoja juz ma teraz bedzie mógł syna uczyc w piłke grać :-D

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lip 2011, 11:44

tatuś chodzi ucieszony cieszył sie ze córcie druga miec bedzie ale jedną królewnę swoja juz ma teraz bedzie mógł syna uczyc w piłke grać
nie dziwię się mój M. też teraz dumny jak paw chodzi kupuje wszytsko dla dziewczynki ostatnio w sklepie , Pani się go pyta czy zna płec dziecka, dumnie się wypiął i mówi oczywiście, córeczka Oliwka więc poprosze wszystko w różu :-D

Fajnie Izuś macie, ku odmianie sie przyda syn i tak jak mówisz będzie mógł robić twój Mąz z nim typowo męskie rzeczy :ico_brawa_01:

[ Dodano: 12-07-2011, 11:53 ]
ide gotowac obiadek, u nas dziś lazanki mój M. sobie zażyczył, a sama z ochotą zjem trochę kapusty kiszonej

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

12 lip 2011, 14:20

Ładna niespodzianka:D
Mam nadzieję , że u mnie już nie będzie niespodzianki bo wszystkie ubranka na dziewczynkę skompletowane:D
Teściowa też by tego nie przeżyła;p tak się cieszy z wnuczki:)

Piękna pogoda u mnie dziś poza tym, aż się chce coś robić:)
Więc porządkuję mieszkanko:)

A co do pakowania torby to mój narzeczony po tym jak zobaczył w szpitalu innego tatusia z meeega torbą to się wystraszył i kazał mi wszystko jak najszybciej skompletować, żeby już stało bo stwierdził, że sam by później nie dał rady , gdyby coś nagle jednak wypadło;p
Panikarze straszni z tych młodych tatusiów:)

Choć najbardziej mi się podoba jak panikuje, że dziecko będzie takie malutkie i że się będzie je bał brać na ręce bo je zgniecie:D
Nie powiem ubaw mam czasem po pachy:D

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lip 2011, 15:02

Choć najbardziej mi się podoba jak panikuje, że dziecko będzie takie malutkie i że się będzie je bał brać na ręce bo je zgniecie:D
u mnie też ten temat jest walkowany już od sporego czasu..... a że dziecko ma mała raczke to on mu połamie, albo coś tam zegnie nie tak, a jak on ubierze dziecko, jak będzie płakalo będzie myslal że go boli..... heheh samej mi się chce śmiac ale też sie tego boję.

Ja torbe spakuje dopiero gdzies za 2-3 tygodnie jak meble poskładam, to od razu wyprawke do szpitala i inne drobiazgi upcham do torb zamiast robic sobie podwójna robotę.

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

12 lip 2011, 17:04

Ja też mam nadzieje że nie odmieni się bo wszystkie ubranka są różowe lub typowo na dziewczynkę.

Torbę do szpitala jeszcze nie pakuję ale max miesiąc przed terminem chcę mieć spakowaną.Nigdy nie wiadomo czy coś wcześniej się nie stanie i wolę być przygotowana.

Pokoik kurcze mam w planach robić ale wszystko stoi bo z kasą ciężko. Jeszcze kończymy remont salonu i sypialni.Znaczy musimy dodatki kupić, ale to ława to inne szpargały kosztują nie mało więc dlatego się to przesuwa.Mam nadzieje że zdarzę przed porodem.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lip 2011, 17:52

Torbę do szpitala jeszcze nie pakuję ale max miesiąc przed terminem chcę mieć spakowaną.Nigdy nie wiadomo czy coś wcześniej się nie stanie i wolę być przygotowana.
ja dokładnie jestem tego samego zdania, wolę dmuchac na zimne, najwyzej później będe miała więcej czasu na odpoczynek i nudę. :ico_tort:

Pokój Oliwki na razie wygląda tak, widac że wszystko na ziemi leży, bo mebli nie ma, jak wszytsko będzie na miejscu porobię więcej zdjęć z kazdej strony, bo nie ma wogóle mebli przy wejsciu i fotela nie widać

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”