Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 paź 2009, 12:39

Witam :-D
Helen, jej Helen jak Ty sie ladnie zaokraglilas :ico_brawa_01: tzn brzusio w sensie tak ladnie widac,bo dotychczas,to brzusinek malutki, wygladal jak po najedzeniu a teraz ciezarowka pelan geba :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Zgadzam się w pełni z Rybcią. Brzuszek faktycznie bardzo ładny-okrąglutki i super widoczny,nawet pod kurtką.
I najlepiej, żeby już żadnej z nas nic nie łapało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ico_sorki:
Byłoby genialnie,niestety taki głupi okres nastał że wszystkie łapiemy przeziębienia.Mnie się z samego katary przerzuciło na gardło.Dzisiaj dojrzałam że zaatakowało mi prawy migdał,wyraźnie widać że pojawia się na nim ropka :ico_placzek: Może czosnek pomoże,chociaż do wtorku bo wtedy idę do lekarza. :ico_sorki:

Jako ostatnia stawiam :ico_tort: za 7 miesiąc

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 paź 2009, 14:58

:-) dzien dobry
brzucholek faktycznie urosl, coraz mniej rzeczy mi pasuje... ale najwazniejsze, ze dzidzia rosnie :-D
:ico_brawa_01: to teraz my juz wszystkie 3-trymestrowki :ico_oczko:

paskudne te przeziebienia, ja tez tylko witaminka c, syrop z cebuli i maselko czosnkowe...

wlasnie gotuje obiadek do tej pory bylismy troche w ogrodku, maz cial krzaki, ja zbieralam jablka, dorobie jeszcze pare sloiczkow z musem jablkowym, wczoraj juz z tym zaczelam, a poprzednie juz zjedzone :-D
po obiadku moze odwiedzimy szwagierke, bo maz cos do niej ciagnie dzisiaj :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 paź 2009, 16:42

lilo - no ja sie poprostu zagralam :ico_wstydzioch: I jak juz uznalam,ze czas na kapiel to postanowilam zajrzec do was :ico_oczko:
- gratulacje :-D :ico_brawa_01:

A czosnek pomoze,moj maz tez zlapal od nas chorobe i gardlo go zaczelo bolec,wiec zaczal robic sobie kanapeczki z wedlinka i czosnkiem i pomoglo :-D Tylko buzi mu nie moglam dac,bo ten zapach czosnku :ico_wstydzioch:
ale najwazniejsze, ze dzidzia rosnie :-D
- dokladnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Ja dzis sobie posprzatalam,mezus pomogl to szybko poszlo,bylismy na zakupach i mozna przywitac niedziele :-D

[ Dodano: 2009-10-17, 16:43 ]
a gdzie nasza Leona????

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

17 paź 2009, 22:55

Witam w sobotni wieczór,

Nie chcę zapeszyć, bo noc była koszmarna. Co parę min kichałam i dmuchałam w chusteczki nie wiem ile spałam...a rano miałam taki światłowstręt że szok!
w ciągu dnia lepiej więc może może...ciiii

Helen zgadzam się z lilo że bardzo ładna z Ciebie kobitka :-) i ładnie brzuszek widać :ico_brawa_01:
Jako ostatnia stawiam za 7 miesiąc
:ico_brawa_01:
coraz bardziej mamy z górki :ico_brawa_01:
a gdzie nasza Leona????
no właśnie daj przepis co to za placki bo o mało nie zaśliniłam klawiatury :ico_haha_01: :-)

dzięki dziewczynki za życzenia zdrówka :ico_sorki: lilo, geheimnis i cała reszta chorujących precz od nas wstrętne bakerie :ico_zly:

Dziewczyny, co prawda lekarz kazał mi w domu siedzieć ale mam jutro umówione usg nie dam rady przełożyć bo z terminami jest ciężko i szkoda mi odwoływać. Zresztą chętnie zobaczę co u Maluszka mojego :-) oczywiście dam znać jak było :-)

życzę wszystkim spokojnej nocki :ico_sorki:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 paź 2009, 23:11

.ciiii
- to ciii :ico_oczko:
Dziewczyny, co prawda lekarz kazał mi w domu siedzieć ale mam jutro umówione usg nie dam rady przełożyć bo z terminami jest ciężko i szkoda mi odwoływać. Zresztą chętnie zobaczę co u Maluszka mojego :-) oczywiście dam znać jak było :-)
- ja jestem zywym chodzacym przykladem,ze lekarze czasem przesadzaja,wiec ubierz sie cieplo i idz na to USG,my czekamy na wiesci :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

18 paź 2009, 11:31

witam,

Właśnie wróciłam z badania usg. Lekarz powiedział, że wszystko w normie, śliczny ten mój bobas. Widziałam twarzyczkę
Lekarz opowiadał co mierzy i czy mieści się w normie. Zaniepokoiło mnie to, że powiedział, że wymiary główki trochę większe niż powinny być ale że w normie bo w środku nic nie widać, żdanego płynu ani żadnych anomalii. Tak zrozumiałam...
Może po prostu mój dzieciuch będzie miał większą głowę...bardziej krągłą niż owalną...w sumie mąż ma okrągłą głową...
dziwnie się czuję, niby lekarz mówi że nie ma się czym martwić ale...ja jakoś w szoku jestem...

w nocy mi się śniło to badanie i że lekarz powiedział że nie jest ok, aż się zerwałam z łóżka - najgorszy i najkrótszy koszmar jaki miałam.

Dziś czuję się już lepiej. CHoć przeziębienie dokucza...trochę mi przykro bo brat robi chrzciny i byliśmy zaproszeni a siedzimy w domu ze względu na mnie. Za to pod wieczór wpadną moi rodzice

miłej niedzieli i dalej zdrówka.

ps. termin wpisła mi na 24.12 ale sam powiedział żeby się go tak sztywno nie trzymać bo to ta głowa wskazuje na to że może dzidziuś starszy.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

18 paź 2009, 12:46

ja jakoś w szoku jestem...
- nie martw sie,bo nie warto,lekarz jak zawsze panikuje.

Zobacz - moja corcia miala miec wodoglowie,mala Zosia od Magdy33 na dwa tygodnie przed rozwiazaniem rozszczep podniebienia - urodzila sie zdrowa,wiec nie ma co sie bac,zwlaszcza w tak zaawansowanej ciazy :ico_sorki:
Skup sie na tym,ze maluszek w dobrej kondycji :ico_brawa_01:
Bedzie mial duza glowe poprostu,tak madry chlopak rosnie :ico_brawa_01:
ps. termin wpisła mi na 24.12
- :ico_szoking: :-D

Ja dzis sie gorzej czuje,nawet wzielam ta wstertna no-spe,bo jakos tak brzusio ciagnie :ico_zly:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

18 paź 2009, 13:32

iw_rybka dzięki, wiem że wiele kobiet przez te badania i takie domysły, dziwne niepotwierdzone słowa lekarza przeżywa horror. Pamiętam Twoją sytuację i modliłam się za Twoją córeczkę żeby była zdrowa, bo jakoś mnie to uderzyło. Na pewnio będzie dobrze ze wszystkimi naszymi dzieciakami :-) musi być.

a głowa po tatusiu :-) będzie jak piłka :)
Ja dzis sie gorzej czuje,nawet wzielam ta wstertna no-spe,bo jakos tak brzusio ciagnie
polż po tej nospie. Mnie też ostatnio tak wzięło i leżałam kilka godzin, wzięłam jeszcze mg i przeszło.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

18 paź 2009, 13:54

a głowa po tatusiu :-) będzie jak piłka :)
- :-D :-D :-D
Mnie też ostatnio tak wzięło i leżałam kilka godzin, wzięłam jeszcze mg i przeszło.
- mnie cos nie przechodzi,kurcze,ze tez ja nie moge na tylku usiedziec :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 paź 2009, 14:47

witam :-D
anusiek, nie martw się kochana.Jestem pewna że wszystko jest ok.Myśl pozytywnie.
Ja dzis sie gorzej czuje,nawet wzielam ta wstertna no-spe,bo jakos tak brzusio ciagnie :ico_zly:
mnie się codziennie zdarzają ciągnięcia brzuszka,tak kolo 5-7 razy,mimo że leże i biorę leki.Najważniejsze że nie wpływa to na razie na szyjkę,na kontrole chodzę co tydzień-półtora.
Także weź Rybciu leki,połóż sie i nic się nie martw.Bedzie dobrze.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”