Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 sie 2008, 16:27

Ja właśnie położyłam się po obiadku. Zrobiłam pierś z kurczaka i pieczarki w sosie śmietanowym z makaronem i do tego sałatkę grecką.

aniabella, perelka ja tam nie mam tego problemu, jak tylko się położę, to dzidzia od razu kopie. Teraz też czuję, jak się wierci. Ale u mnie kończy się 21 tydzień. Tak mam od ponad tygodnia, wcześniej czułam ruchy rano jak się obudziłam a potem wieczorem. A w ogóle pierwsze ruchy poczułam w nocy jak się obudziłam i nie mogłam zasnąć i nie były one regularne. Dopiero po kilku dniach się zaczęły na dobre.

Co do kosmetyków to ja nie mam pojęcia, bo jeszcze nie zaczęłam kupować wyprawki.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

27 sie 2008, 16:28

dziewczyny a jakie kosmetyki kupujecie dla maluchow?
ja obstawiam na johnson's baby :-) po Młodym sprawdzone :-)

Awatar użytkownika
perelka25
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

27 sie 2008, 16:54

a obstawiam na johnson's baby :-) po Młodym sprawdzone :-)
moze tez to kupie jak mowisz ze dobre :-) a czy u Ciebie jest penaten? wszedzie go reklamuja i nie wiem sama
do tego sałatkę grecką.
zazdroszcze wam ze jecie salatki ja to tylko kapuste kiszona z marchewka moge zjesc ale i tak mnie ta marchewka denerwuje ... pomidorow,salaty,ogorka zielonego .marchewki,pietruszki,selera nie znosze fuj juz na sama mysl mnie podnosi ,a chciala bym zjesc te warzywa dla malego ale co zrobie jak i tak tego nie zjem :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

27 sie 2008, 17:02

ojeju dziewczyny ale naskrobalyscie..wlasnie skonczyłam czytac..nawet nie chce myslec co bedzie jak wrócę po dwóch tygodniach z wakacji.. :ico_olaboga:
jesli chodzi o kosmetyki to za chwile postaram sie przekopiowac cześć złotych rad mojej kolezanki kt córa ma pół roczku wiec jest na bierzaco w tych sprawach.. :-D :-D
[/b]secret ciesze sie że z dzidzią ok..coś sie nie chcą ujawniać te nasze dzieciaczki :-D

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 sie 2008, 17:02

Ja bym mogła jeść same warzywa i owoce. Gorzej u mnie z mięsem - tylko kurczak i chuda wołowina. Nigdy innego nie jadłam.

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

27 sie 2008, 17:09

fragment porad mojej koleżanki "Oilatum - emulsja do kąpieli - super wybór na pielęgnację skóry maleństwa nawet do 6-go miesiąca!!! I ponieważ jest to ciekła parafina zostawia na skórze tłustą warstwę ochronną, dlatego niczym po kąpieli się dziecka nie smaruje. ja nie używałam żadnych oliwek. Skóra maleństwa cały czas dojrzewa i smarowanie jej czymkolwiek jest według mnie niepotrzebne, a nawet niewskazane." :-D

[ Dodano: 2008-08-27, 17:10 ]
i jeszcze to..
sudocrem - możesz mieć na przyszłość, ale koniecznie kup sobie od razu Bepanthen - on goi świetnie zaczerwienienia i przy okazji to też uleczy Twoje bolące brodawki w pierwszych dniach ssania cycusia przez dzidzię. Posmarowane brodawki nie musisz wycierać przed karmieniem - dziecko może lizać Bepanthen. Polecam bezwzględnie!!!

Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

27 sie 2008, 17:20

pomidorow,salaty,ogorka zielonego .marchewki,pietruszki,selera nie znosze fuj juz na sama mysl mnie podnosi ,a chciala bym zjesc te warzywa dla malego ale co zrobie jak i tak tego nie zjem
jakbym siebie widziała :ico_oczko: z tym, ze pomidory, ogórka zielonego, marchewkę jem ale całej reszty już nie. nie znoszę natki w zupie lub na ziemniakach, kopru (ewentualnie tylko suszony), sałaty, kapusty pekińskiej, cebuli duszonej (tylko surową lub prażoną zjem). od dziecka nie lubię tych rzeczy i nie mogę się przemóc by je jeść
coś sie nie chcą ujawniać te nasze dzieciaczki
oj nie chcą nie chcą, ale bądźmy cierpliwe :-)

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

27 sie 2008, 17:33

Marcia77, oj tak - sudocrem najlepszy na odparzenia, a ten Bepanthen rewelka i rzeczywiście nie trzeba piersi myć, bo jest zjadliwy :-)

ja tak na minutkę :-) gotuję już obiadek :-) zupka warzywna, nawrzucałam wszystko łącznie z fasolką, kalfiorem i wkroiłam pora :-D noo i pyrki :-)

Nadie
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

27 sie 2008, 17:47

Trochę mnie tu nie było.
Dziś miałam okropny dzień w sumie teraz też nie czuję się pewnie.
A chodzi o to że nie czuje ruchów a jak czuję to raz dziennnie i słabo.
Strasznie się martwiłam ale zadzwoniłam do gina i uspokoił mnie
powiedział że dzidzia możę sie pupą odwróciła.

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

27 sie 2008, 18:25

Hej hej!
Widzę, że wszystko dobrze :-) Już niedługo odzyskam komputer i bede czesciej zaglądać. Czekam , aż się dzieci ujawnią :-)
a u nas niezle - dzis przebil się 4 ząbek, wczoraj Lenka spróbowała zbudowac wierze z klocków, no i jestesmy po drugiej wizycie nianii i jej córeczki. dziewczynki ładnie się bawiły i Lenka pozwoliła mi wyjść do drugiego pokoju bez krzyków :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”