u nas nie ma takich cudów w sklepie
bo to takie danie typowo z podlasiaMargolcia, ja tez nigdy takiej kiszki nie jadłam
my mamy lovi mi sie sprawdziły choc używaliśmy ich bardzo malutko z Igim bo on był cyckowy i tylko przez 3 mce w weekendy jadł z butelki bo ja jeszcze chodziłam do szkoły później przez okres ferii odzwyczaił sie od niej i ja juz ze szkoły dojeżdzałam na karmienie albo jadł jakieś pokarmy stałenadal też myślę jakie butelki wybrać tt czy lovi?
nie wiem czy dostaniesz u siebie jelito cienkie w sklepiekurcze ten przepis na kiszkę ziemniaczaną pysznie brzmi chyba będę musiała zrobić takie cóś,

oto przepis
SKŁADNIKI:
* 2 kg ziemniaków
* 1/2 kg boczku wędzonego
* 2 duże cebule
* 4 łyżki oleju
* 2 jajka
* sól
* pieprz
* majeranek
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce (jak na placki ziemniaczane), dodać 4 łyżki oleju aby nie ściemniały.Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Pod koniec smażenia dodać cebulkę aby się zeszkliła. Całość wrzucić do startych ziemniaków. Dodać jajka i przyprawy. Wymieszać. Masę przełożyć na blachę wysmarowaną olejem. Na wierzchu można położyć parę plasterków szynki. Piec w temperaturze 190-200 st przez 1,5 godziny. Smacznego!
