Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

17 sty 2011, 23:55

Mania to niezłego stracha miałaś, że wszytsko ekspresowo przygotowałaś ;)
Zupełnie jak ja hehe

I co? walizka od mieisąca złożona, wszędzie jak dureń z pisaną torbą z nią hehe
Ciuszki w zasadzie w jeden dzień poprałam szybko szybko, i miesiąc siedzimy czekamy na skurcze hehe

I tu poboli i tam poboli i nic :ico_noniewiem:

O znieczuleniu nic nie słyszałam..
a tego w kręgosłup w życiu sobie nie dam zrobić.
Nie wiem.. ja nastawiam się na żywca rodzić.

Awatar użytkownika
mania6891
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

18 sty 2011, 00:00

Alineczq, to znieczulenie nie jest w żaden sposób inwazyjne, przyczepiają ci cztery elektrody w odpowiednich miejscach w okolicy krzyżowej, w reku trzymasz taki aparacik, naciskasz na guziczek i wysyłąsz w tamto miejsce impulsy elektryczne.

Awatar użytkownika
Alineczq

18 sty 2011, 00:03

A to ciekawe znieczulenie..

Kurde tylko jak skoordynować potem te impulsy z własnymi odczuciami i kiedy tyle dookoła się dzieje :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
mania6891
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

18 sty 2011, 00:08

tens - sposob na ból porodowy. wpisz w google. Tam jest opisane dokładnie jak to działa.

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 sty 2011, 00:34

Hej

u mnie nudy, nudy nudy , nie ma co pisać :-)

Mania nic nie wiem o tej metodzie, a malowanie brzuszka super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Basia pierwsze dziecko w Pl rodziłaś??
ja pierwsze tutaj i drugie teraz tutaj, więc ja zielona bym była jakbym w Pl musiała rodzić :ico_haha_01:

Alinecz
:ico_haha_01: :ico_haha_01: , ja też mam że mi się podoba data erminu 22 i chciałabym 22 urodzić bo tak ładnie 22.02.2011

Agniecha super, że już jesteś na zwolnieniu :ico_brawa_01:

tynusz mój czop trzyma się dobrze :-D
ty swojego możesz nigdy nie ujrzeć a jak ujrzysz to na pewno będziesz wiedziała , że to to :-)
a skurcze przepowiadające sa jak najbardziej normalne :-)

Awatar użytkownika
b@sia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

18 sty 2011, 00:44

Ja o tej metodzie tens też tyle co czytałam, nigdy nie próbowałam na sobie. Pomaga na bole krzyzowe (a nie kazda kobieta takie ma :) ) i tylko w pierwszej fazie porodu do rozwarcia mniej wiecej 6-7cm. No i zalezy od indywidualnej podatnosci na bol.
Tutaj coś mąż mówił że mogą mi coś przepisać, ale on to raczej określił jako wkładka wibracyjna czy coś (ale chlop to chlop, mogl zle zinterpretowac, bo slownictwo ciazowe troche ogarnal, ale wiadomo takie specyfiki to i mi obce :-D ) Moze w piatek na wizycie dopytamy :ico_brawa_01:
Manenka Oliwke w Polsce rodzilam, dlatego tutaj tak wszystko przezywam, bo niby nie pierworodka, ale jednak nie to samo, wiec jak najwiecej chce sie dowiedziec, znam tylko bol :ico_oczko:
Wlasnie zaczelam robic koszyczek z wikliny papierowej, ale mnie zmoglo zmeczenie, no i paluchy troche bola od skrecania, nawet jakis bąbelek się pojawił - łeeee. Moze jutro skoncze, strasznie w gardle czuc caly ten papier :ico_noniewiem: Ide do lozeczka, bo cora i maz juz od trzech godzin w lozkach :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Alineczq

18 sty 2011, 01:28

Pochwal się potem koszyczkiem :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

18 sty 2011, 02:03

Witajcie kochane,
ja się tylko melduję, że żyję, choć jestem wykończona. Pracę musiałam napisać od nowa, bo tamten temat nie był dobry, był zbyt obszerny. Przed chwilą właśnie wysłałam ją do poprawki.... mam już dość tego wszystkiego i chcę luty :ico_sorki:
Mania, czadowe to malowanie, mojej Uli też by się spodobało... hehehe
O metodzie też nic nie slyszałam, więc nie pomogę.

Uciekam spać, bo późno już, a oczy mi się same zamykają.

@gniecha
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

18 sty 2011, 10:30

O znieczuleniu podobnym nie słyszałam nigdy więc też się nie wypowiem .

Męska decyzja była strasznie trudna (chodzi o zwolnienie) ale potem doszłam do wniosku ,że nie na darmo bo uciski na mięśnie krocza są tak silne ,że czasem nie umiem iść a co dopiero pracować przy sprzątaniu cudzych domów ufff .Teraz mogę wziąć się za swoją chatkę puchatkę i tu Alineczqmasz rację bo ja mam power na wicie gniazdka bo co innego praca dla kogoś a co innego przygotowania we własnym domku nawet sprzątanie nie straszne bo przecież w razie czego mogę usiąść ,odpocząć a w pracy tak dobrze nie jest hehe.

Wiecie ja przy pierwszym synku też nie chciałam znieczulenia ,ale mi wywoływali poród i anastezjolog powiedziała mi ,że na wszelki wypadek się wkłuje a jak nie będę chciała to leku nie poda i już po pierwszym skórczu już prosiłam o odanie znieczulenia bo gdy wywołują to jest zupełnie inny ból .Kiedyś opisałam swój poród na forum i mam go gdzieś wydrukowanego jak teraz czytam to łzy mam w oczach ale ze wzruszenia .To znieczulenie nie działa do końca tylko uśmierza lekko ból więc czujemy skórcze i rodzimy z bólami nie oszukujmy się ,ale mniejszymi .

[ Dodano: 2011-01-18, 09:32 ]
pinkowspółczuję Ci tej pracy trochę wszystko od nwa szok :ico_szoking: ,ale pewnie się opłaci czasem trochę wysiłku owocuje dobrem na póżniej, odpoczywaj

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

18 sty 2011, 11:09

Witajcie :-)
Wstałam w lepszym humorze...
Ula na razie baję oglada, zaraz będziemy się zbierać do apteki, po zamówione leki, potem do mojej cioci z ubrankami dla kuzynki. Dzisiaj mogę w końcu córci więcej czasu poświęcić i nie będzie siedzieć przed kompem pół dnia.
Miłego dzionka :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”