Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lip 2011, 07:53

Witam z rana ja od 6 nie spię bo budowlańcy przywieźli rusztowania i cały czas sie tłukom. Powoli przygotowuję sie do gina, nogi mam zrobione, jeszcze tylko paznokcie pomalowac, głowe umyć i skompletowac dokumenty muszę

elibell
4000 - letni staruszek

13 lip 2011, 08:42

Doberek:)

izabelllla123, to czekamy na relacje z wizyty:)

Ja tez długo nie spałam, mała przyszła do nas przed 7 ale poleżałam jeszcze póki mąż nie zrobił kawki:)

Nie mam planów na dziś, nie lubię tak, fakt pranie się robi i sterta prasowania leży, może tym się zajmę, no i z małą trzeba będzie gdzieś wyskoczyć, może do koleżanki pójdziemy co ma 2 synków:)

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lip 2011, 08:45

na pewno zdam relację po wizycie

ja jutro mam gości do południa więc musze upiec babeczki waniliowe i kuleczki czekoladowe z mieta, nie chce mi sie teraz babrać więc dopiero jak wróce od gina wezme się do roboty.

czytam teraz inne forum o szpitalu w którym chcę rodzić i widzę że problem jest z miejscami od dłuższego czasu, mam nadzije że jak przyjdzie moja pora to mnie przyjmą a nie wysla do innego szpitala :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lip 2011, 09:13

Dzien dobry laseczki :-)

jejku co za noc, jak jeszcze jedna taka bedzie to sie wykoncze, burza byla, maly sie wystraszyl i musialam go do nas wziac. Nie spal do 4 rano, rzucal sie, co chwila wstawal, a ja czuwalam, jestem wykonczona, spiaca. Zasnal o 4 a wstal juz o 7.30

Co do pakowania torby, to ja juz chyba wczesniej pisalam, u nas nie trzeba miec nic dla dziecka, wszystko jest, pieluchy tez wiec tylko musze rzeczy dla siebie i dla malucha jak bedziemy wychodzic ze szpitala wziac.

Lece niedlug na sprzatanie, musze zaraz obiad zrobic, bo pozniej nie bedzie sie chcialo jak wrce, a wieczorkiem ma polozna przyjsc, ale to jeszcze nie pewne, bo dzwonila, ze ma dyzur i nie wie, o ktorej skonczy.

izabella, pokoik zapowiada sie bardzo fajnie :ico_brawa_01:

Lece robic sniadanko, bo maly wyje nie da mi nic napisac

A to moje brzunio, robione z samego rana
26 tydzien i 3 dzien

Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lip 2011, 09:53

Pati85, swietnie wyglądasz :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

dziekuję bardzo odnośnie pokoiku.

kurde u nas znów słońce szaleje chyba będe szła nago do gina bo tak skwarzy :ico_szoking:

elibell
4000 - letni staruszek

13 lip 2011, 11:09

izabelllla123, ale macie fajnie, u nas nie ma słonka, pranie w domku wisi niestety i nawet wiatr chłodny przez co zero pomysłów co z dzieckiem dziś robić, ani na wodny park ani na plac zabaw bo wieje, ale że juz uszykowałam wszystko do ogórkowej i do tego sałatkę warzywna robię (jajka jeszcze się gotują) to mam wole, tylko prasowanie, i chyba niebawem do koleżanki zadzwonię o której możemy przyjść:)

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lip 2011, 11:48

ale macie fajnie, u nas nie ma słonka, pranie w domku wisi niestety
z praniem przerabane jak zimno na dworze, kisi sie w domu.

Ja juz wykapana i ubrana za 50 minut wychodze z domu a musze jeszcze badania skompletować.

Ide po wizycie na miasto z mamą kupic materiał na pościel do wózka /poszewki/ bo wolę w poszewki ubrac niz nosić tak standardowo jak miałam w zestawie z wózkiem. przynajmniej jak sie pobrudzi to upiorę a nie będę musiała wsadu prać.

Powiem wam ze zamówiłam 3 kompelty pościeli z allegro teraz zaczął się 2 tydzień a pościeli jak nie było tak nie ma nadal piszę maile, dzwonię i nic zero odpowiedzi. Kurde zaczynam się bać bo nie chcę na kasie popłynąć

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lip 2011, 11:50

hej laski :ico_oczko:

wpadłam z kawą ale juz wypiłam doczytujac was :ico_haha_01:

izabella pokój pieknie sie prezentuje :ico_brawa_01: na pewno piekny bedzie jak wszystko skończysz układać w nowych mebelkach :ico_brawa_01:

Pati brzusio śliczny :ico_brawa_01: laseczka z brzuszkiem :ico_oczko:

wczoraj wstawiliśmy z Przemkiem drzwi :-D właśnie je tynkuje, lada chwila kupimy tapetę i raufazę i bedziemy odświeżać ściany :ico_oczko:

czekam nadal na te łózko dla Majki, jeszcze nie przyszło :ico_noniewiem:
poscieli jeszcze nie kupilam, podobała mi sie ale rzeczywiscie trzeba by było sprawdzic jakość :ico_noniewiem:

Inia my robimy z łóżeczkiem tak że jak Majki nowe łżóko przyjdzie to je skręcamy, ubieramy poscielke i mówimy ze od teraz te jest od niej :ico_oczko: a tamto rozbieramy z poscieli i materac montujemy na samej górze, kładziemy przewijak i tłumaczymy ze to dla braciszka :ico_oczko:

kurcze dziewczyny naprawde sie ciesze, obawiałam sie ze bede rozczarowana jak zobacze jajka :ico_puknij: a jednak zapaliła sie we mnie jakas iskierka szczęscia, będziemy mieli synusia :ico_brawa_01:
juz sie doczekać nie moge kiedy kupię nową pościel, ubranka niebieskie i strój piłkarski :-D

pokój zmienił koncepcje z wrózkowego-różowego na zielono-beżowy z motywem Kubusia Puchatka :ico_brawa_01: juz dzis w Nomi ogladałam nową firankę z kubusia puchatka

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lip 2011, 11:58

czekam nadal na te łózko dla Majki, jeszcze nie przyszło
widzę że nie tylko ja czekam na paczki :-D
pokój pieknie sie prezentuje na pewno piekny bedzie jak wszystko skończysz układać w nowych mebelkach
dziękuje serdecznie
kurcze dziewczyny naprawde sie ciesze, obawiałam sie ze bede rozczarowana jak zobacze jajka a jednak zapaliła sie we mnie jakas iskierka szczęscia, będziemy mieli synusia
juz sie doczekać nie moge kiedy kupię nową pościel, ubranka niebieskie i strój piłkarski
ja się dziwnie czułam jak sie dowiedziałam że syn, ale jak potem powiedział gin że jednak córka to się poryczałam, nie wiem czemu, jestem zachwycona córką. Najwazniejsze Izuś że jesteści szczęśliwi

[ Dodano: 13-07-2011, 11:59 ]
pokój zmienił koncepcje z wrózkowego-różowego na zielono-beżowy z motywem Kubusia Puchatka juz dzis w Nomi ogladałam nową firankę z kubusia puchatka
widziałam jeszcze takie firanki i zasłonki w leroy merlin ale po ile nie pamietam.

ładne kolory Izuś wybrałaś, ja uwielbiam zieleń

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lip 2011, 12:18

izabelllla123, ważne ze dzieciatko zdrowe jest :ico_oczko: i wymiary też ma doskonałe :ico_brawa_01:
waży 1170g :-D
a co do terminu porodu- orientacyjny wychodzi zazwyczaj wg ostatniej miesiaczki :ico_oczko: potem usg pokazuje juz róznie
mi z Mają wg ostatniej miesiaczki wyszedł 28 sierpień
urodziła sie 29 sierpnia, wg usg zawsze wychodziło w granicach 25 sierpień 3 wrzesień

tym razem wg miesiaczki mam termin 5-6 październik
(ja obliczyłąm na 6 a połozna na 5)
a wg usg wychodziło mi już 25, 27, 30 wrzesień i 1, 3 październik
wiec nastawiam sie ze do 30 września chciałąbym być po wszystkim :ico_haha_01:
ale wiadomo nic na siłe, kiedy synek stwierdzi ze chciałby zobaczyć juz mamusie to sam zdecyduje sie wyjsćna ten swiat i ja go popędzać nie bede :ico_nienie: byle nie po terminie :ico_haha_01: bo uschne jak kaktus w oczekiwaniu :-D

a pierworódki zazwyczaj rodzą po terminie niestety, jesli ciaza przebiega bez skurczy i pomocy środków hamujacych skurcze i skracanie szyjki oczywiscie, kolejne dziecko ma już łatwiej- szlaki przetarte :ico_haha_01: no i mama bardziej swiadomie uczestniczy w samym porodzie, wie juz co i jak :-D ale wiadomo od każdej reguły sa wyjatki :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”