Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

05 mar 2008, 11:40

Cześć kochane :-D nocka u nas spoko :-D jakieś 3 pobudki tylko :-D o 2.30 o 4.30 i o 6.30 i tak mi sie wydawało jak wstawałam ze tak długo spałam a to były dwie godzinki :-D jestem wyspana :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Kacper dostał pleśniawek na usteczkach i trochę na języczku ale takie drobniutkie i mało ale muszę lecieć do apteki po aphtin bo nie mam,ciekawe tylko od czego mu wyskoczyły,pierwszy raz :ico_noniewiem: może dlatego ze ciągle trzyma coś w buźce.Teraz sobie śpi i mruczy tak słodko przez sen :-D
hihihi, daj spokoj Dominisiu :-D l Ale wiem co czujesz :-)
Kochane kobietki otoz ja z J. i dziecmi zwalamy sie do Dominisi na swita wielkanocne :ico_brawa_01:
Hehe tak podejrzewałam ze o to chodzi :-D to chyba będziecie pisać posty wspólne,co?? :ico_haha_01: będziecie mieć wesoło :-D .Ja też tak chcę :ico_placzek:
Dziewczyny naprawde spoko !!! To nawet nie nazwalabym bolem, tak jakos leciusko zaklulo, ale ja typ panikary nawet nie zdarzylam sie wytraszyc i juz koniec. Nie wiem kiedy nawet mi ja zalozyla :-) :ico_brawa_01: No i na 5 lat mam spokoj :ico_sorki: Teraz troszke plamie i pobolewa mnie tak miesiaczkowo
Jakoś nigdy nie myślałam żeby założyć sobie spiralkę ale może warto,fajnie że u was jest za darmo,ciekawe ile u nas by kosztowała??Ja za bardzo nie toleruje tabletek a gumek nie lubimy więc to by było fajne wyjście,hmmm pomyślę.
Jest taki S. i on do nas przychodzi co wieczor i siedzi do pozna, pija piwko... I co najgorsze to on wlazi do nas bez pukania.
Ja tez bym sie wkurzyła :ico_zly: Powiedz swojemu K niech mu coś powie albo sama mu zwróć uwagę,no bez przesady,trochę prywatności każdy chce mieć.A trzymam kciuki żeby wyjazd sie udał :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 mar 2008, 12:00

Jakoś nigdy nie myślałam żeby założyć sobie spiralkę ale może warto,fajnie że u was jest za darmo,ciekawe ile u nas by kosztowała??Ja za bardzo nie toleruje tabletek a gumek nie lubimy więc to by było fajne wyjście,hmmm pomyślę.
Wiesz Kiciu ja nigdy nie myslalm o tym. Ale dopiero teraz jak porozmawialam z innymi kobietkami i wiele z nich ma i sobie bardzo chwala. U mnie za tym przemowily dwa argumenty:
- chce unikac hormonow: mam mastopatyczne zmiany w piersi i pod wplywem hormonow one moga, choc nie musza, zmienic sie w cos grozniejszego. Wiadomo nie spieszy mi sie do tego.
- Chce czegos co unimozliwi mi spontaniczne decyzje o 3 dziecku. Nie moge liczyc na moj rozsadek niestety ... jak mnie instynkt przypali to po mnie :-D

Poza tym sa 2 rodzaje spirali (moze i wiecej ale ja wiem o 2 ). JEdne zwykle, z miedzia i sama miedz sprawia ze zabija plemniki i macicy (nie dochodzi wiec do zaplodnienia nawet wiec nie ma tu doczynienia z tak zwana comiesieczna "aborcja". Choc kosciol wiadomo twierdzi ze dochodzi do zaplodnienia). ZPoza tym zadnej antykoncepcji kosciol nie akceptuje, oprocz metody objawowo-termicznej...

Drugi rodzaj spiral to np Mirena. Ona ma hormony ktore sa powoli uwalniane do organizmu. Nie wglebialam sie w to jak one dokladnie dzialaja bo jak napisalam u mnie hormony odpadaja.

I to mit jak kiedys twierdzono ze po spirali nie mozna juz miec dzieci. Mozna i to wiele. :-) ale wtedy gdy sie chce. :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 mar 2008, 12:04

Cześć!
Noc, hmmm, spoko. Zasnął Brzdąś po 20, papu o 2. Potem 4.30 dostała smoka i za parę minut raz jeszcze i spanko do 7.30. Nie wiem od kiedy jej ten smok tak spasował, kiedyś kciuk wystarczył :ico_noniewiem:
Nakarmiłam ją rano, a po 9 myślałam,że będzie spać, bo darła się strasznie, w końcu butlę dostała i od razu było lepiej, a zasnęła po 10. No i stało się :ico_placzek: chyba nie starcza jej na śniadanko moje mleczko :ico_placzek: A ja to strasznie przeżywam. Ale to moja wina, bo musiałam jej ograniczyć karmienie,a teraz to pewno wogóle już nie będę mogła karmić :ico_placzek: Może jestem głupia, ale jakoś mi przykro i źle.

Dominisia ten sąsiad to normalnie chyba mieszkania myli :ico_olaboga: Słuchaj mamy Zuzi i sprowadź chłopa do pionu!

mamo Zuzi :ico_brawa_01: za odwagę! Fajnie,że spiralka już na miejscu. Ja pewno poproszę o tabletki, bo idę w piątek po świstek,że karmię (mam nadzieję...).

Dziewczynki, no to super Święta przed Wami :-)

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

05 mar 2008, 12:17

pewno wogóle już nie będę mogła karmić :ico_placzek: Może jestem głupia, ale jakoś mi przykro i źle.
Ja też tak miałam,jak dałam pierwszy raz butle Kacperkowi to tak mi było smutno jak nie wiem,że moje cycusia mu nie wystarczają.

Agnieszka zapomniałam napisać że super zdjęcie w avatarku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: laska z Ciebie :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 mar 2008, 12:40

Agnieszka zapomniałam napisać że super zdjęcie w avatarku laska z Ciebie
ja też zapomniałam :ico_wstydzioch:

Kicia10, a ja jak zaczęłam ograniczać karmienie to miałam poczucie,że jej zabieram coś dobrego, co przecież mogę jej dać. A teraz to mam za swoje :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

05 mar 2008, 12:41

Jestem...
Noc super jak zwykle ale odkad Jasiu wstal to poprostu koszmar, drze sie non stop, nie wiem o co chodzi. Jak biore go na raczki to sie uspokaja, nie wiem co mu odbilo bo przeciez go nie uczylam noszenia. Jak tylko go poloze to beczy tak ze cale body ma mokre a gile to do pasa siegaja... Normalnie jakby nie wiadomo co sie mu dzialo, juz mnie cos trafia. Gdybym jeszcze wiedziala czy ten placz to proba wymuszenia czegos czy go cos boli?? Bo to nie jest takie marudzenie tylko placz...

Teraz spi wiec ide cos porobic bo nie wiem co bedzie jak wstanie, wybaczcie ze tak nic do was o was ale sie boje ze jak wstanie to sie koncert zacznie od nowa a ja wtedy zgine w moim domowym balaganie :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

05 mar 2008, 14:11

A mój Kacperek dostał gorączki :ico_szoking: wstał to był taki cieplutki,zmierzyłam mu temperaturę a tu 37,7 potem za 5 minut czuje ze robi sie bardziej gorący,mierze mu a już 38 więc dałam mu czopek.Nie kaszle,niema kataru,może od ząbków :ico_noniewiem: jedziemy o 15 do lekarza bo wole żeby go zbadał bo ja to już tylko chodzę i sie martwię co mu morze być :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 mar 2008, 14:50

Kicia10, ojoj! Biedny Mały! Napisz jak już wrócicie od lekarza.

Dominisia, Zuza też dziś jakaś marudna. Poszłyśmy na spacer, bo od rana się wybierałam,a teraz strasznie wieje,więc szybko wróciłam, ale Zuzia na szczęście zasnęła i nadal śpi przy otwartym balkonie.

[ Dodano: 2008-03-05, 13:57 ]
Dziewczyny, nie zapomnijcie, dzisiaj jest DZIEŃ TEŚCIOWEJ :-D

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

05 mar 2008, 15:34

ja się witam :-D

MAMOZUZI , DOMINISIU super, że się spotykacie :ico_brawa_01: pozazdrościć :-D
ciekawe ile u nas by kosztowała??
ja płaciłam 450 zł, w rozliczeniu na lata nie wychodzi wcale dużo, tylko, że tą kasę na raz trzeba wyłożyć :ico_noniewiem: super, że u Kasi jest za darmo :ico_noniewiem:
ze po spirali nie mozna juz miec dzieci. Mozna
no ja jestem tego przykładem :ico_oczko: cieszę się, że wszystko dobrze u Ciebie po założeni jej :-D
Może jestem głupia, ale jakoś mi przykro i źle.
:ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: wiem co czujesz, bo z Julią tak też miałam :ico_noniewiem:
Agnieszka zapomniałam napisać że super zdjęcie w avatarku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: laska z Ciebie :ico_brawa_01:
ja też zapomniałam :ico_wstydzioch:
dzięki dziewczyny :ico_wstydzioch: :-)
ale odkad Jasiu wstal to poprostu koszmar
jak ja to znam, Darek też ma czasem takie fazy, a o wzięciu na ręce cisza :ico_szoking: więc go odkładam i zabawiam, ale też nie zawsze pomaga :ico_noniewiem:
może od ząbków :ico_noniewiem:
oby to od ząbków :ico_sorki: czekam na relację i trzymam kciuki :ico_noniewiem:

a u nas noc fatalna :ico_szoking: Darek cały czas płakał i marudził, budził się co pół godziny, szok, chodzę jak cień, a jeszcze na angielski z Julcią id niedługo, tzn. jadę a to nie w tym samym mieście :ico_noniewiem:
ale miałam dziś niespodziankę :ico_brawa_01: od jakiegoś czasu chodzę co jakiś czas i natarczywie pytam się o miejsce w przedszkolu dla Julci :ico_noniewiem: no i cały czas odpowiedź była, że nie ma miejsca :ico_noniewiem: wczoraj też byłam i dziś zadzwoniła dyrektor tego przedszkola, że mogę ją jutro przyprowadzić, bo widzi, że bardzo mi zależy :ico_brawa_01: ale się ucieszyłam :ico_brawa_01: wiecie lepiej dla Julii będzie, zawsze to kontakt z dziećmi no i wogóle nie będzie cały czas w domu :ico_brawa_01: super po prostu :ico_brawa_01:
a my już po spacerku, pogoda dziś śliczna u nas :-D
idę dać zupkę dla Darka, ugotowałam dziś :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 mar 2008, 16:13

A ja to strasznie przeżywam. Ale to moja wina, bo musiałam jej ograniczyć karmienie,a teraz to pewno wogóle już nie będę mogła karmić Może jestem głupia, ale jakoś mi przykro i źle.
kocurka wcale nie jestes glupia, pamietasz jak wam smecilam gdy Nell miala miesiac??? To jest normalne co czujesz, ale ciesz sie ze i tak tyle miesiecy ja karmilas. to i tak suuuuper :-)
odkad Jasiu wstal to poprostu koszmar, drze sie non stop, nie wiem o co chodzi.
nasze dzieci sa synchroniczne, z tym ze moje jest podziebione wiec ja usprawiedliwiam :-D

bo ja to już tylko chodzę i sie martwię co mu morze być
typowe przy pierwszym dziecku ;-) przy drugim dasz witaminke, syropki i bedziesz czekala az minie. a jak nie minie to wtedy pojdziesz. Przy Zuzi bylam identyczna, co ja mowie, 100 razy gorsza a teraz mam jakis wewnetrzny luz. Sama nie wiem czy to dobrze :ico_olaboga: mam nadzieje tylko ze moja intuicja mnie nie zawiedzie :ico_sorki: napisz nam koniecznie co lekarz powiedzial!
Dziewczyny, nie zapomnijcie, dzisiaj jest DZIEŃ TEŚCIOWEJ
Cale szczescie nie posiadam :-D Brutalna prawda :-D Ale kiedys mialam wiec wiem co to za przyjemnosc ;-)
MAMOZUZI , DOMINISIU super, że się spotykacie pozazdrościć
ja sie bardzo ciesze ze tam wpadne i jakos podniose na humorku Dominiczke bo cos widze ze nie bardzo teraz :ico_olaboga:
ja płaciłam 450 zł,
powiem ci ze STRASZNIE duzo, nawet jak na polskie realia. Na forum Maluchy.pl czytalam caly watek o spiralach i cenach i sa straszne roznice. Jedne laski placa 150-200 zl a inne tak jak ty, kolo 400-500. Nie mam pojecia od czego to zalezy :ico_olaboga:

dziś zadzwoniła dyrektor tego przedszkola, że mogę ją jutro przyprowadzić, bo widzi, że bardzo mi zależy
ale extra :ico_brawa_01: widac ze babka jakas normalna :-) no i super dla Julci :-) a daleko masz do przedszkola? Ty bedziesz ja zaprowadzac czy dziadki sie zlituja nad Toba?

JA wlasnie zmienilam zaslonki w kuchni na wiosenne. Wczoraj kupilismy lampe do kuchni nad stol wiec dzis mezu ma robote. No i postanowilam hodowac ziola: bazylie, rozmaryn, miet i cytynke. Bo uwielbiam je dodawac do potraw. No i dziaisj wyciagnelam pierwsze ksiazezki dla Nell, takie z plytami cd, ze sie oglada i slucha jednoczesnie. Zobaczymy jak to bedzie :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”