ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sty 2012, 13:43

agus teraz spacerowki przeciez idzie i calkiem prosto zrobic, nie musi dziecko siedziec :ico_noniewiem:
ja sie tez zastanawiam kiedy Kale przeloze, bo ona na spacerkach malo co spi, zdrzemnie sie pol-godz i potem kuka, a np. tata zabiera ja nawet na 2-3 godz pewnie w spacerowce by miala ciekawiej, no ale zas ta zima..poki jeszcze ma choc troche miejsca to wole zeby jej bylo cieplej :ico_noniewiem: sama juz nie wiem..
na prawde myslisz ze matka moglaby chciec w taki sposob pozbyc sie dziecka?nigdy by mi to do glowy nie przyszlo :ico_noniewiem:

a moja Kala ustawila sobie taki tryb spania, ze po kapieli wypije flache idzie spac, po czym po 2 godz sie budzi i chce harcowac jeszcze z 2 godz, takze poki co my chodzimy spac 22-22:30 bo inaczej wyje do ksiezyca, wypije kolejne mleczko i dopiero lula :ico_noniewiem:
troche mi sie to nie podoba, ale jak ja przestawic?
wstaje ok 9-9:30, drzemie ok 12, potem ok 14, potem ok 18-19 i na noc idzie spac ok 22..

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

26 sty 2012, 14:07

agus teraz spacerowki przeciez idzie i calkiem prosto zrobic, nie musi dziecko siedziec :ico_noniewiem:
a no w sumie racja, zapomnialam, jak wczesniej myslalam o spacerowce to bylo zimno i to tez byl argument, ale racja ze mozna ustawic na pol-lezaco :ico_noniewiem: moze dzisiaj sprobuje jak M wroci z pracy to pojdziemy na spacerek :-D
na prawde myslisz ze matka moglaby chciec w taki sposob pozbyc sie dziecka?nigdy by mi to do glowy nie przyszlo :ico_noniewiem:
wiem, ze to nie do pomyslenia dla nas, ale czasami jak Olis jest strasznie denerwujacy to naprawde jestem w szoku ile cierpliwosci w sobie znajduje, ale sa przeciez ludzie, dla ktorych dziecko bylo wpadka i nie moga sobie z tym poradzic, sa tez rodziny patologiczne, nie wiemy jak to u tych rodzicow w domu wyglada.. wczoraj mowili tez o kolesiu ktory przy szostce swoich dzieci zastrzelil zone a potem siebie, wiec ludzie sa nieraz naprawde popieprzeni i wszystkiego mozna sie po nich spodziewac..

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sty 2012, 14:24

l
adybird23 napisał/a:
agus teraz spacerowki przeciez idzie i calkiem prosto zrobic, nie musi dziecko siedziec

a no w sumie racja, zapomnialam, jak wczesniej myslalam o spacerowce to bylo zimno i to tez byl argument, ale racja ze mozna ustawic na pol-lezaco moze dzisiaj sprobuje jak M wroci z pracy to pojdziemy na spacerek
ja po dzisiejszym spacerze napewno pójde po spacerówkę ... ani na chwilkę nie zmruzyła oka bo ona jest ciekawa świata :-D
Przeciez w spacerówce tez będzie jej ciepło bo jest tam spiworek a do spiworka koc się wkłada, więc bedzie tak samo opatulona jak i w głębokim.
A ja dzisiaj stawiam za pol roczku mojego brzdaca! Ale ten czas leci.. Wczoraj sie wazylismy, 7820g moja kluska ma
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:leci nieubłagalnie, a wagę ma słuszną :-D :ico_szoking: hm to tylko moja taką wagę piórkowa ma :ico_oczko:
ale podobno nie powinno sie dziecka dawac do spacerowki poki nie siedzi, a Olis dopiero sie uczy siadac powoli wiec wole nie dawac go jeszcze w spacerowke
jak dla mnie bzdura ... my Kube do spacerówki włozylismy jak miał 4 miesiące, bo się meczył w gondoli a tak widział sobie wszystko i był spokojny.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sty 2012, 14:38

Cześć :-)

Ale u nas zima!

Agus, całusy dla Olisia :-)

Maciek śpi na spacerku, bo ja go tak zabieram na spacer, jak wypada drzemeczka, trochę popatrzy (na miśia co dynda :-D ), i oczka mu się zamykają. No, ale jak stanę np. w kolejce to się budzi i przeważnie już ne zasypia.
A w domku to pobudka od razu!
Ja Zuzię wsadziłam do spacerówki jak miała ok. pół roku, pewno już próbowała siadać. A w marcu już fajna wiosna się robiła, więc akurat było.
Tylko na początek miała opuszczone lekko oparcie.
Teraz mam nadzieję,że Maciek zacznie siadać wcześniej niż przestanie się mieścić w gondolce :ico_haha_01: Przez kombinezon i czapkę to prawie na styk jest :ico_haha_01:

[ Dodano: 26-01-2012, 13:41 ]
Aaaa.... mam jeszcze pytanko do mam, których dzieciaczki dzielą pokój z rodzeństwem. izuś u Ciebie chyba Konradek wprowadził się do Majci, powiedz mi jak jest w nocy, jak Mały się budzi to nie budzi siostry?
U nas też Maciek wprowadzi się do Zuzi, tylko chciałam czekać aż zacznie przesypiać całe noce.
Musimy się wcześniej zamienić na sypialnie.

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

26 sty 2012, 15:16

link usunięty przez obsługę forum

cos do poczytania i filmiki do obejrzenia, polecam. nie wiem czy mozna wklejac tego linka, ale wszystkiego Wam nie skopiuje bo to strasznie dlugie.. coraz bardziej mnie zaczyna przerazac rzeczywistosc, skoro jestesmy istotami myslacymi, czemu nie mozemy zyc normalnie.. ?
Ostatnio zmieniony 26 sty 2012, 20:36 przez Agus, łącznie zmieniany 1 raz.

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

kocura tak szybko chcesz go dac do Zuzy pokoiku?
ja mysle ze przynajmniej do roku Kala bedzie spala z nami w sypialni, najpierw musze pomyslec gdzie ustawic lozeczko, bo poki co nie mam miejsca, niby duzy pokoj, ale kolejny mebel raczej jest zbedny :ico_noniewiem:

agus w sumie racja nie malo popaprancow na swiecie, ale zeby naglasniac porwanie to juz chyba nie na zarty nie?taka akcja policyjna itp no nie wiem mi sie to w glowie nie miesci..

zirafka do spiworka koc?ja zakladam Kali kombinezon i wsadzam do spiworka i zakladam nakladke na wozek i tyle, gdzie w tym spiworku masz jeszcze miejsce na kocyk? :ico_noniewiem:
gondolka co jak co, ale jest bardziej opatulona, cala i stabilna, spacerowka ma juz "wywietrzniki", ale tez nad nia pomysle, wyciagne i zobacze jak sie prezentuje i jak bedzie wygladac na wozku i ewentualnie zdecyduje czy jeszcze gondolka czy spacerowka :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

hej
Aaaa.... mam jeszcze pytanko do mam, których dzieciaczki dzielą pokój z rodzeństwem. izuś u Ciebie chyba Konradek wprowadził się do Majci, powiedz mi jak jest w nocy, jak Mały się budzi to nie budzi siostry?
u nas Kondziu od pierwszej nocy był z Mają w pokoju, a ja spałam u nich w pokoju na kanapie :ico_oczko: brałam go do siebie na karmienie, teraz jak już jest na MM dostaje flache w łózeczku
na początku Maja sie budziła bo młody plakał ale zasypiała po chwili
potem przywykła, teraz słysze jego stękanie to wstaje robie flache a Maja nawet nie reaguje, czasem sie obudzi to napije sie herbatki i zasypia po chwili
ale nie przeszkadza jej to bardzo
dla mnie to nawet plus bo jak sie obudzi to siada na nocnik i w ten sposób pampersy coraz częsciej suche, lada chwila bez pampków spała bedzie bo tylko na noc zakładam

my też jeździmy już spacerówką :ico_sorki: ostatnio jak bylam gondolą w kosciele to ze 4 razy koło straciłam, bo sie wyrobił zatrzask :ico_olaboga:
wiec prze :ico_olaboga: łożyłam młodego do spacerówki już :ico_oczko:
ma rozłozone na płasko, ma śpiwór i kombinezon, kocyk jakby co, okrycie na nóżki, folie :ico_oczko: jest oki :-D

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sty 2012, 15:58

gdzie w tym spiworku masz jeszcze miejsce na kocyk?
u nas jest spory ten spiworek więc kocyk wejdzie tak więc pewnie od jutra spacerówka pójdzie w ruch.

elibell
4000 - letni staruszek

26 sty 2012, 16:08

elibell moze i masz racje, ale moja np czy na flaszce czy na cycu jak byla, spala dokladnie tyle samo, zdazaly sie przypadki ze pospala godz dluzej na modyfikowanym, ale nie jest to regula, do teraz pije w nocy jeszcze 2 razy
tyle ze u mnie pobudki co godzine albo i pol byly i do tego starsza sie budzila tez kilkanascie razy, wie szukam sposobow bo niestety i ja kiedys padne jak nie bede spla normalnie czyli przynajmniej 3h ale pelne bez przerw.

dopiero pierwsza nocka wiec nie wiem jak bedzie poxniej
Elibel widze, że jestes na diecie? jaka stosujesz? bosz ja musze sie wsiąść za siebie bo wstyd bedzie się wiosna pokazać
mż:) staram sie jesc gotowane lub na parowniku robione, kaszy rozne, owoce, warzywa, płatki owsiane na wodzie z owocem lub jogurtem na sniadanie i kolacje, oczywiscie nie jem slodyczy i cwicze MelB codziennie min 30 min, a i jeszcze twistera kupilam sobie to tez po 10-20 min zaczne:)

Elibell i tak dlugo wytrzymalas, wiec moze i lepiej jak przejdziecie na MM?
ja wiem czy dlugo a MM dostawal po kapieli juz jakis czas ale takie co malo laktozy mialo bo on skaze mial, a teraz juz kupilam normalne i jeszcze mieszalam ze wszesniejszym, ale to raz dziennie jadl i w sumie nie zbyt chcial, teraz chce i to bardzo, moze mleko przypasowalo mojemu synkowi:)

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

26 sty 2012, 21:58

jak ja przestawic?
Może tak drzemka późna jest zbyt późna.Może trzeba przetrzymać dłużej?
cos do poczytania i filmiki do obejrzenia, polecam
Podaj mi link na priv bo już został usunięty.
slyszalyscie o tym porwaniu 6 m-cznej dziewczynki w Sosnowcu?
no slyszalam masakra to jest.
No dla mnie też nie do pomyślenia to jest .Jak sobie próbuję to wyobrazić to płakać mi się chce , nie wyobrażam sobie co bym zrobiła i jak bym się czuła gdyby moje maleństwo mi zabrali.

I też wiele osób mówi u nas że to cos dziwne i że to może ona ukartowała.Że to wcale nie porwanie
Takze mozliwe, ze ta wczesniejsza drzemka pomogla, sprobujemy dzisiaj znowu
No to oby to pomogło.
:ico_tort: mamy piąty miesiąc zaliczony :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Czy wasze dzieci na spacerze śpią?
Tak.Moja po chwili odlatuje.
Mały łobuz chciał postawić na swoim.
hihih cwane bestie
jak się wasze dzieciaki zachowują po przebudzeniu?
Moja gaworzy sobie a po chwili włączam jej karuzelę.Gdy mnie zobaczy to pisk śmiech i aż podskakuje w łóżeczku z radości.

[ Dodano: 26-01-2012, 21:09 ]
A my przedwczoraj byłyśmy u pani alergolog.Pojechałam na wyznaczona godzinę ale okazało się że nie mam skierowania i nie przyjmą mnie.Nie wiedziałam że trzeba .
No to wróciliśmy do domu, pojechałam po drodze do pediatry po skierowanie.
Pani alergolog umówiła mnie na następny dzień .Pojechałam z kolegą bo mąż nie mógł .Idę tam pokazuję skierowanie a babka w rejestracji że nie przyjmie mnie pani doktor bo mam źle wypisane skierowanie.Miałam napisane ,,skierowanie do poradni alergologicznej dla dzieci,, a powinno być ,,poradni alergologicznej,,. I z takiego powodu babka twardo się trzyma że nie ma i koniec.Mówi mi że na wizytę płatną mnie może tylko przyjąć ,ale 50 zł a ja nie miałam . Łzy już miałam w oczach ,mała mi płakała bo głodna .Mówię że byłam u pani doktor i mówiła że mnie przyjmie a ona nie i koniec.Ale w końcu zadzwoniła do doktorki i ona kazała wpisać w kartę że to nagły przypadek czy coś w tym stylu , tak że udało się .
Pani mnie przyjęła.Bardzo miła i fajna się wydaje .Zbadała małą , zrobiła wywiad dokładny .Dostałam maści robione bez sterydów . Mamy skierowanie na badania z krwi ,a jesli one nic nie dadzą nam to zaleci jakies inne .

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”