Awatar użytkownika
Gwona
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

06 lis 2011, 12:42

tabogucka Wielkie gratulacje za umiejętność Szymusia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: No właśnie nic nie płakała,sama w szoku byłam. Etap bacznego pilnowania się już zaczął. Noc za nami spokojniejsza poszła spać po 19 i wstała po 3 a później po 7. Także super. A dziś jest strasznie grzeczna <odpukać> siedzi już prawie godz.w bujaczku obserwuje tv i gada sobie po swojemu :ico_haha_01:
Życzę wam wszystkim miłego dnia. :-) U nas pogoda rewelacyjna ale na spacer nie możemy wyjść,pierwsze wizyta u pediatry... :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Inuno
Papla
Papla

06 lis 2011, 16:00

hej :)

Stawiam za pierwszą rocznicę ślubu ^^

Obrazek

u nas kongo, Mały wyje, dziasełka ma już tak spuchnięte że z niepokojem obserwuje co sie będzie działo.. Mały śmiga, zasuwa, wszystko chce dotknąć, jak się zmęczy to dalej wyje :ico_sorki: Ale postep, przynajmniej udało mi sie wreszcie schudnąć troche :ico_haha_01:

NowaSejana, fotki super :ico_brawa_01:

tabogucka, :ico_brawa_01: dla Szymusia :)

Zmykam bo zaraz goście przyjdą, bo mi się wprosili na ciacho :ico_sorki:

Awatar użytkownika
aneta11
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

06 lis 2011, 16:38

hej dziewczyny :)

Gwona ojejku aż w szpitalu byłyscie dobrze że juz lepiej jest :ico_sorki:
za 7 miesiecy Nadii :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

agusia22 za 7 miesiecy Roksanki :ico_brawa_01: waga małej super :-D

tabogucka wspolczuje ja to bym sie tez zezłościła jakby mi ktos mieble przestawial bez mojej wiedzy :ico_zly:
za 7 miesiecy Szymcia :ico_brawa_01:
super ze juz Szymek zaczyna sie dzwigac ,niby tak malo ale dla nas mamusiek to jest aż tak juz duzo :-)

Blanka26 biedactwo:( szkoda jej jak ona sie tak meczy...

NowaSejana widać ząbki slicznie fotki :ico_brawa_01: :-D

Inuno, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_prezent: za rocznice slubu :)

Pewnie nie odp na wszystko i tak :ico_wstydzioch:

U nas dobrze wczoraj mialam weselicho wybawilam sie mala grzecznie zostala z babcia i spala dzis do 8 :)
A ja z moim D. sie wybawiliśmy dawno sie tak nie bawilam :ico_sorki: :-D

U nas nadal jeden zabek ,Maja bardzo dobrze sie podpiera na raczkach tylko ze nie chce na kolankach stanac nie wiem czy ona bedzie wogole raczkowac :ico_noniewiem: tylko pelza mi do tylu...

Sejana my jezdzimy na rehabilitacje bo zaczelo sie od tego ze ma napiecie miesniowe w jednej raczce a teraz tam jestesmy bo chca ja nauczyc raczkowac no masakra ... ja nie mam tam blisko bo jade 45 min a jak przyjdzie zima i ślisko to ja nie wiem ... I tam jest ze jak sie ma 2 dni nie usprawiedliwione to wypisuja z placówki tylko jak mam im niby usprawiedliwic jesli bedzie ślisko :ico_olaboga:
Meczy mnie juz to jezdzenie tam.... Wszystko jest z nia dobrze a oni chca ja tak koniecznie nauczyc raczkowac .

Ide polezec troszke z mala bo nocke mialam taka nie wyspana w sumie przez wesele :-)

Awatar użytkownika
Gwona
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

06 lis 2011, 16:55

Inuno :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Za pierwszą rocznicę.

aneta11 Super,że zabawa się udała. Od czasu do czasu to człowiekowi się należy :-) Heh...moja to nawet do tyłu nie pełza... :ico_szoking:

tabogucka
Jestem najmądrzejszy na forum!

06 lis 2011, 22:27

Inunoza rocznice :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Aneta11 a nigdzie blizej takiej rehabilitacji nie robia??? poza tym nie rozumiem jak mozna dziecko na sile nauczyc raczkowac???jets to wogole mozliwe????

[ Dodano: 06-11-2011, 21:29 ]
.moja to nawet do tyłu nie pełza... :ico_szoking:

Eh ...Szymek tez od niedawna tak umie...ale jego to zlosci bo zamierza sie na zabawke ktora widzi odpycha sie i zamiast blizej jest dalej i zacyzna sie zloscic i wydzierac :ico_olaboga:

NowaSejana
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lis 2011, 10:12

Stawiam za pierwszą rocznicę ślubu ^^
Wszystkiego najlepszego!!!
aneta11, a to napiecie miesniowe to chyba tak szybko nie ustepuje, z tego co slyszalam... ja mysle, ze oni poprostu chca jej pomoc....
Heh...moja to nawet do tyłu nie pełza... :ico_szoking:
moja ani do tylu ani do przodu...

Rozmawialam wczoraj z tsciowa i ona mowi, ze P. jak byla maly i mial 7,5 mies. to tez nie probowal wstawac ani siadac, nie odbijal sie na nozkach i poszla z nim do pediatry i lekarka swteirdzila, ze ma za miekkie kosci (to podejrzewam w przypadku Marceli) i dostal jednorazowa dawke 3000 jednostek witaminy D i jakis zastrzyk i w 2 tygodnie stanal na nozkach... a to bylo prawie 26 lat temu...
Wiec ja dzisiaj, a nawet zaraz dzwonie do pediatry poprosic o termin.. i zobacze co nam powie...

No i stawiam :ico_tort: :ico_tort: za 7 mies. Marceliny

Jutro na 8.45 mam termin u pediatry :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Ostatnio zmieniony 07 lis 2011, 10:18 przez NowaSejana, łącznie zmieniany 1 raz.

agusia22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lis 2011, 10:18

Inuno, wszystkiego dobrego z okazji rocznicy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

tabogucka, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Szymka

aneta11, dziwnie ze tak na sile chca Go nauczyc :ico_noniewiem:

A Roksanka nauczyla sie robic kosi kosi :ico_brawa_01:
Eh ...Szymek tez od niedawna tak umie...ale jego to zlosci bo zamierza sie na zabawke ktora widzi odpycha sie i zamiast blizej jest dalej i zacyzna sie zloscic i wydzierac :ico_olaboga:
moja tez tak robi.
Ale przynajmniej polezy troszke na brzuszku bo jeszcze do niedawna w ogole na brzuchu nie chciala lezec.

tabogucka

07 lis 2011, 10:54

i dostal jednorazowa dawke 3000 jednostek witaminy D i jakis zastrzyk i w 2 tygodnie stanal na nozkach..
wow ja nawet nie maialm pojecia ze takie rzeczy sie robi...to zyzce powodzenia na jutrzejszej wizycie :ico_sorki:

baraqada
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

07 lis 2011, 11:03

NowaSejana, Ty się naprawdę tym nie przejmuj - moja siostra tak się martwiła że jej synek ma za dużą głowę i za gruby - bardzo długo nie siedział - jak miał 7,5 miesiąca dopiero siadł ale taraz ma 9 i zaczyna przy meblach chodzić.
Mi to się wydaję, że każdy dzieciaczek ma swój indywidualny tok nauki mowy , chodzenia itd.
Ale jak masz wrażenie, że jest coś nie tak to oczywiście warto zapytać pediatry ( ale i tu często ilu lekarzy tyle opinii)
My jutro idziemy na wizytę to też się o zapytamy czy to normalne że nie raczkuje jeszcze.
tabogucka, gratulacje dla Szymka
Inuno, wszystkiego najlepszego na następne lata :) :ico_tort:
Dziewczyny wszystko przeczytałam ale już nie pamiętam co odpisać więcej
jak zwykle wpadam tu jak poparzona i lecę dalej

Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lis 2011, 11:05

hej uspię tylko mała i was doczytam
patrzcie co Paulnka od wczoraj sama robi :ico_oczko:
raczkuje i nagla cyk na bok i siada,jeszcze sie trszke chwieje,ale wycwiczy to :ico_sorki:
zaraz bede :ico_sorki:
http://www.youtube.com/watch?v=A74xR8DI5eo

[ Dodano: 07-11-2011, 10:29 ]
Inuno, Wszystkiego dobrego,dużo miłości na dalsze lata....
aneta11, ale ja bym poszalała na weselu,zazdroszczę,my to nigdzie sami nie byliśy od ponad roku :ico_sorki:
NowaSejana, jasne że jak się martwisz to zapytaj ,ale ja mam nadzieje że Marcelinka za niedługo zrobi ci niespodzianke i zacznie śmigac :ico_sorki:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”