Awatar użytkownika
graz1974
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

10 wrz 2010, 13:53

jest bez recepty, można.. bo to mi kazała pediatra właśnie :-D

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

10 wrz 2010, 14:04

to jest właśnie ta głupiutka mina, ja to nazywam a'la chucky
[URL=ht
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2010, 07:50 przez inia1985, łącznie zmieniany 1 raz.

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

10 wrz 2010, 14:07

u nas jest tak ze mala je dużo owocow, zawsze 2 jablka plus maliny sliwki banany lub brzoskwinie, a jak mam to i winogrona tylko nie lubie jej dawac bo pestki i skóre zdejmowac trzeba ale ogolnie uwielbia owoce, wczoraj dalam jej pod wieczor banana (sama gryzła) i zjadla calego i zaczela pokazywac na skórke i piszczec ze jeszcze chce ale wiecej nie dostala bo za 2 godz gotowalam jej 2 jablka z malinami, moze tez dlatego ma takie trawienie dobre

shiva zazdroszcze ci ze masz mozliwosc pojscia na basen z mała, u nas nie ma nic dla dzieci

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 wrz 2010, 14:17

i jak z mężem? Dogadaliście się?
juz sie wydawalo, ze tak, a pozniej znow mi sie opiernicz dostal - jak on akurat gral z kims przez internet, ja smialam wejsc do jego pokoju i cos do niego powiedziec, czym go na chwile zdekoncentrowalam, a on nie po to gra zeby przegrywac :ico_noniewiem: ma sie o co wsciekac, skad ja moge wiedziec, co on akurat robi :ico_noniewiem: :ico_puknij: a on przez 8 godzin zap... w pracy (nie jest pracownikiem fizycznym, tylko grafikiem komputerowym) i ma prawo do relaksu :ico_szoking: tym przegial :ico_szoking: tak w ogole to nie jest czlowiekiem wulgarnym, tylko jak mu sie w jego rozrywkach przeszkadza...
.może coś w pracy go stresuje...
on sie stresem w pracy nie przejmuje, taki ma charakter :ico_oczko:
Ale dosyc o moim mezu :ico_oczko:
wczoraj u mamy tez paprochy z dywanu wyciagala (maja taki kudłaty) i próbowała jeść :ico_zly:
biedne, zaglodzone dziecko :ico_oczko: :ico_haha_01: i wstaw koniecznie fotki...
ale za to nic poza wodą nie chce pić, ani herbatki (które na początku bardzo lubiła, ani soczki
to bardzo dobrze, wiekszosc osob ma odwrotny problem :-) tu odradzaja picie soczkow, bo w wiekszosci skladaja sie z cukrow. Super pomysl z tym basenem, brzdace uwielbiaja wode, zdaj koniecznie relacje, czy Justynce sie podobalo.
kiedys pisalyscie o kaskach do raczkowania. ja slyszalam ioo tym zle opinie. dziecko nie uczy sie wtedy upadac tylko leci jak popadnie bo wie ze i tak go nie zaboli. no a potem klopot.
tez tak mysle

inia1985, slodkie zdjecie :ico_haha_02:

U nas kolejna kiepska nocka, wstalam znow z bolem glowy, juz trzeci dzien, ehhh. Od razu wybralam sie na spacer, bo swieze powietrze troche pomaga...

[ Dodano: 2010-09-10, 14:54 ]
wczoraj przed pojsciem spac Kiarcik postanowila poczytac sobie gazetke...
Obrazek

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

10 wrz 2010, 16:46

Shiva ale fajnie, że mała idzie na basen. Mąż też chciał Piotrusia wziąć ale póki co skończyło się na chęciach...
to jest właśnie ta głupiutka mina, ja to nazywam a'la chucky
hehe słooooodka jest :ico_haha_01:
wczoraj przed pojsciem spac Kiarcik postanowila poczytac sobie gazetke
:ico_haha_01: ale ma śliczne oczka i włoski :-)
Piotrek też tak czyta gazety :ico_olaboga:

No i w końcu mamy weekend...dziś czeka mnie sprzątanie chaty a mąż zajmie się małym...dla mnie to jakaś rozrywka...no bo zawsze coś innego niż zabawa i opieka :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 wrz 2010, 19:03

Basen to naprawdę fajna sprawa. Justynka była bardzo grzeczna. Trafiłyśmy do grupy, gdzie tylko my i jeszcze jedna dziewczynka (trochę starsza od Niuni) byłyśmy nowe. Ale obyło się bez płaczu :-) Raz tylko pojawiły się łzy, gdy instruktorka wzięła ja na ręce, ale w moich ramionach od razu się uspokoiła. Zabawa świetna. Po wszystkim nie zdążyliśmy dojść do samochodu a mała już spała. Taka była padnięta :ico_haha_01: Standardowe pół godzinki snu i znowu rozrabia :ico_oczko:

inia1985, no śliczne zdjęcie, a minka słodka :-D
Helen, Kiara to mały łobuziak, widać że czytanie gazet jej sie bardzo podoba. Zresztą chyba większość takich maluchów to lubi :ico_brawa_01:
No i w końcu mamy weekend...dziś czeka mnie sprzątanie chaty a mąż zajmie się małym...dla mnie to jakaś rozrywka...no bo zawsze coś innego niż zabawa i opieka :ico_oczko:
zgadza się, a i mężowi dobrze zrobi trochę pozajmować się synkiem :ico_oczko:
a pozniej znow mi sie opiernicz dostal - jak on akurat gral z kims przez internet, ja smialam wejsc do jego pokoju i cos do niego powiedziec, czym go na chwile zdekoncentrowalam, a on nie po to gra zeby przegrywac :ico_noniewiem: ma sie o co wsciekac, skad ja moge wiedziec, co on akurat robi
:ico_puknij: :ico_puknij: och ci faceci :ico_olaboga:

A to z dzisiejszego basenu :-D
Obrazek

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 wrz 2010, 20:35

Mąż też chciał Piotrusia wziąć ale póki co skończyło się na chęciach...
pokaz mu zdjecie Shivy, moze sobie przypomni :ico_oczko:
a zdjecie super :ico_brawa_01: Justynka taka skupiona :-D Moj A. tez twierdzi, ze zapisze sie z Kiara na basen, zobaczymy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 wrz 2010, 08:29

Dziś podobnie jak wczoraj obeszło się bez wstawania o 5, ale za to Justynka budzi się o 6.30 i nie zamierza dłużej spać. Coś za coś...
Dziś po południu jedziemy do moich rodziców, wracamy w niedzielę wieczorem. Mam w planie spotkać się z koleżanką z dzieciństwa, z którą nie widziałyśmy się tylko 5 lat ;-) No i Justynka pozna nowego kolegę Arturka (5 m-cy) :ico_haha_01:
Miłego weekendu życzę wszystkim :ico_sorki:

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

11 wrz 2010, 09:59

musze pomyśleć nad basenem czy by nie iść z Wojtkiem, bo on kocha wode, to może by spodobały mu się zajęcia? :-)

są na pewno takie słoiczkowe :-) z gerbera o ile dobrze pamiętam :-)
No tak,one są drobiowo cielęce ale na słocziku piszą że są po 1 roku życia dopiero :ico_noniewiem:
a no widzisz nie wiedziałam :-) kojarzyłam tylko że są parowki ;-)
graz moja miala masc ze sterydami .... wiec nie wiem juz co robic :ico_placzek:

A tormentiol próbowałaś? U Szymusia to pomaga, w sumie tez niby nie dla dzieci, ale lekarka mi tym smarować.
u nas tormentiolem to noworodki na oddziale smarują :671:

a u nas wszystko po staremu. Piotruś próbuje raczkować, wyciąga przed siebie łapki i podnosi pupę...ale zaraz siada znowu - boi się upadku czy jak...
a moja przeciwnie wstaje sama i sie puszcza i leci na glowe :ico_olaboga: dzisiaj mi tak 2 razy poleciala rano, raz na lozku to jej nic nie bylo a pozniej bawila sie z szynszylem a ja robilam jej kasze i nawet nie wiem kiedy poleciala :ico_olaboga:
u nas bylo z Wojtiem to samo :ico_sorki: wszędzie wstawał i się puszczał :ico_puknij: ale po tygodniu stwierdził chyba, że już go wszystko boli od tych upadków i przestal się puszczać, a w zamian zaczął chodzić przy meblach i kucać :-D
A tormentiol próbowałaś?
my mielismy triderm. a ten tormentiol na recepte jest?/quote]
triderm to steryd, a tormentiol to maść i nie jest na recepte ;-)

inia mina super hihi :-D ja zaraz pokaże minę Wojtka jaką lubi robić ostatnio ;-)

helen widze że doszczętnie ją przeczytała :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-09-11, 10:02 ]
a poza tym, to dzisiaj jedziemy do teściów na obiad, a do moich rodziców posprzątać syf na górze, jeszcze po czasach kiedy tam mieszkaliśmy ;-) a nie chce mi się jak jasna cholera :ico_olaboga:

do tego brzydka pogoda, więc nic sie nie chce :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

A to mój Wojtach z miną i bez :630: :630:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 wrz 2010, 11:00

mikusia, Śliczny blondasek z Twojego Wojtusia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: A minka też bombowa :ico_oczko:
ale po tygodniu stwierdził chyba, że już go wszystko boli od tych upadków i przestal się puszczać, a w zamian zaczął chodzić przy meblach i kucać :-D
mądre dziecko, zresztą to ból jest najlepszym nauczycielem :ico_sorki:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”