kyang, witamy
Na razie zmykam ide Marti kąpać....
[ Dodano: 2007-05-15, 20:11 ]
SANDRUSIA)) pisze: tylko mamy inny problem ja jestem doslownie zalamana kubus krzywi glowke w jedna strone w prawo ma ja tak na boczek przechylna jak go nosze czy jak siedzi u mnie na kolankach jak che mu ja na drugi bok przekrzywic to nie moge co najwyzej uda mi sie ja wyprostowac jutro chyba pujdziemy do lekarza juz raz bylam mowlam ze sie krzywi ale ci idioci tu powiedzieli mi ze wcale nie a teraz to widac wyraznie tak mnie ci lekarze tu wkurzaja ze nie wiem juz co robic
Sandrusia, rozumiem cię doskonale. Ja już w ciąży wiedzialam aby zwracac uwage czy maleństwo nie krzywi główki za bardzo w jedną stronę. I faktycznie jak sie Marti urodziła to upodobała sobielewy bok. Podkładałam jej pieluchę, a póżniej woreczek z ryżem. Nie pomogło to za wiele. Jak skończyła 3 miesiaca pediatra dał nam skierowanie do neurologa.
Babeczka powiedziała ze jest minimalne napiecie miesni lewych, przez to ze obraca głowe głównie w tą stronę. Dała mi namiary na rehabilitankę i ona miała podjąśc decyzje czy Marti wymaga ćwiczeń. Jak sie okazało wymaga. Przychodzi do nas raz wtygodniu i przez ok 40 min ćwiczy. Nie potrafię powiedzieć co robi konkretnie, masuje, wywraca, wykręca...
Już po 3 spotkaniach widze poprawę
Sandruś nie chce cię straszyć, ale ja na twoim miejscu bym lekarzom nie podarowała. Może nie ma powodu do strachu ale lepiej sprawdzić...
Daj znać co zaaltwiłaś.
Jak bedziesz potrzebowała wiecej informacji to pisz na gg. Tam czesciej zagladam od momentu jak wróciłam do pracy