mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2008, 19:20

Powiedzcie mi kochane jak tam u Was z figurka po ciaży?Bo jaz za ch....iny nie moge pozbyć sie tej okropnej fałdy na brzuchu.
U mnie jest nie najgorzej ale nie tak jak przed ciaza. To znaczy, wagowo jest tak jak przed ale skora na brzuchu jest taka jakby jej bylo troszke za duzo. Nie mam tluszczu, tylko taka jakby skora, ale nie duzo. Mi duzo pomogly dobre kosmetyki, opaca sie zainwestowac raz i porzadnie i miec lepsza skore. W koncu lato tuz, tuz :-D
hehe, Ty to potrafisz się urządzić
haha, nooo, trzeba sobie radzic :-)
Ale rodzice postępują zgodnie z tym poradnikiem i pewno dobrze jest. Pewno się nawet nie zastanawiają.
no wlasnie. dlatego jak tu bym poszla do lekarza, to najpierw sie spotyka pielegniare ktora robi wywiad i wybiera ktore dzieci spotkaja tego lekarza a ktore nie potrzebuja tego. Ja kiedys poszlam z zuzia to oprocz straconych pieniedzy na benzyne, czasu i fatygi nic nie zalatwilam bo stwierdzila pielegniara ze wszystko jest ok , pobrali szybko krew, od razu wyniki ze nie ma zadnej bakterii i do domu. Lekarza nie zobaczylam nawet .

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2008, 19:50

Zuzia fajniutka na tiktaczek pisała?
a jak :ico_oczko:

mama_zuzi1980, widać Szwedzi mają inne podejście i nie chuchają zanadto na dzieciaki. Gdybyś była Szwedką to by Cię nic nie dziwiło, no ale u nas jest jak jest i faktycznie możesz się czuć, że Cię zbywają. Tylko zastanawia mnie, czy tam pielęgniarki mają lepsze wykształcenie, bo u nas to nie podejmują żadnych decyzji, tylko lekarz się tym zajmuje.

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

06 mar 2008, 19:51

Mi duzo pomogly dobre kosmetyki, opaca sie zainwestowac raz i porzadnie i miec lepsza skore. W koncu lato tuz, tuz :-D

A jakie stosowałaś.Może i ja spróbuje.Wiem że gdybym karmiła piersią to zeszłoby ze mnie wiecej a tak wyglądam jak KOLOS. :ico_haha_02:

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

06 mar 2008, 19:51

Mi duzo pomogly dobre kosmetyki, opaca sie zainwestowac raz i porzadnie i miec lepsza skore. W koncu lato tuz, tuz :-D

A jakie stosowałaś.Może i ja spróbuje.Wiem że gdybym karmiła piersią to zeszłoby ze mnie wiecej a tak wyglądam jak KOLOS. :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2008, 19:56

wyglądam jak KOLOS
eee, chyba przesadzasz- na zdjęciu wyglądasz spoczko- jak cała Twoja rodzinka :-)

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

06 mar 2008, 21:33

co ja miałam...

MAMOZUZI masz rację, że Julcia jest duża jak na swój wiek i jaka wygadana :ico_szoking: a co do jej spotkań z ojcem...na pewno jej nie weźmie dopóki nie odbędzie się sprawa, jak chce może przyjść do niej i z nią się pobawić :ico_noniewiem: chociaż on się z nią nie bawi :ico_noniewiem: a nawet później po sprawie to nie wyobrażam sobie, żeby poszła do niego znów na noc :ico_nienie: a powiedz jak Ty zapatrujesz się na propozycję spotkań, które przedstawił Ci Twój był co do Zuzi?

ULAMISIULA no mi już nic nie zostało po ciąży, jedynie tak jak dziewczyny mam na brzuszku trochę więcej skóry, ale minimalnie :ico_noniewiem:

i zapomniałam co dalej :ico_sorki:

Dzieciaczki już spią...
Julcia po przedszkolu wniebowzięta :ico_brawa_01: wszystko było ok :ico_brawa_01: :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2008, 22:19

Ulamisiula, ja stosowalam ampulki Dr Irena Eris "Body Art", 109 zl plus krem tej firmy. Skora od razu sie wygladzila, zrobila taka bardziej zbita, naprezona. Polecam. Poza tym, faktycznie nie widac tego Kolosa po Tobie !! Chyba troche dodajesz ;-) :-)

Kocurka, masz racje, ja sie dopiero ucze takiego podejscia. I tak juz sporo wyluzowalam. Z Zuzia do panikara bylam pierwsza klasa :-)

Agnieszka, to dobrze ze ich nie zostawisz samych. w koncu takim tatusiom raczej nie mozna ufac jak sie nie ma czarno na bialym na ile i kiedy maja miec dziecko. Ja bede musiala sie zgodzic na co drugie swieta bozego narodzenia i wakacje, i nowy rok ale poki jest mala zrobie wszystko aby on odbieral ja rano od moich rodzicow i zaprowadzal wieczorem. W tym domu w ktorym on mieszka bylo roznie, notowania policji w zwiazku z przemoca i alkoholem i sprawa w prokuraturze, wiec mysle ze to dam rade zalatwic. On jest dobrym tatem i bawi sie z Zuzia jak szalony ale jego rodzinie nie ufam :ico_nienie: Jak bedzie na tyle duza aby moz sama sobie poradzic w sytuacji gdy bedzie cos zlego sie dzialo, chocby zadzwonic, albo sama w autobus wsiasc i do dziadkow te 6 km podjechac to nie bede miala na przeciw nocowaniu. Ale ja mysle ze to wtedy jak bedzie miala 10-12 lat . Nie wczesniej.

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

06 mar 2008, 22:22

Popoludniu chcialam cos napisac ale wyskakiwal mi jakis blad. No wiec zabralam sie za sprzatanie. Wy zdecydowanie na tym stracilyscie, ale zyskalo moje mieszkanko, posprzatalam wszystko oprocz lazienki :) No i ugotowalam obiadek. Teraz ogladam "Na Wspolnej" i objadam sie chipsami, mniam, mniam.... Tylko jak przeczytalam ze wy o brzuszkach i kilogramach to mam wyrzuty sumienia, bo u mnie jest fatalnie...

Najwazniejsze, to wszystkiego naj naj dla Hanusi.

No i specjalne zyczenia dla mojej synowej Nelci
Obrazek

No i wielkie garki dla Zuzi za te dwa zebole, niespodzianki!!

Uuuuuulaaaaaaaaaaaaaaaamisulaaaaaaaaaaaaaaa super ze jestes! A Benio jakie ciacho! Sliczny! Strasznie sie ciesze ze wrocilas!

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

06 mar 2008, 22:33

:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: no Nell kończy 5 miesięcy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: wszystkiego najlepszego KSIĘŻNICZKO :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: teściowa torcik postawiła :ico_brawa_01: a mama??????????? :ico_oczko: :-D może coś do picia chociaż? :ico_oczko:

MAMOZUZI ciężka sprawa z tymi spotkaniami...

DOMINISIA ile ja bym dała teraz za jednego chipsa :ico_sorki: :-D ale mężulka w domu nie ma to nie ma i kto do sklepu iść :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-03-06, 21:37 ]
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: MAMOZUZI aż sprawdziłam czy stawiałaś :ico_szoking: ja jestem ślepa i nie zauważyłam :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: wybaczysz... :-D
ale teściówki torcik też chętnie zjem :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2008, 22:49

ja jestem ślepa i nie zauważyłam wybaczysz...
no ja też jestem ślepa :ico_wstydzioch:
Całuski dla Nell z okazji "urodzinek" :-)
ile ja bym dała teraz za jednego chipsa ale mężulka w domu nie ma to nie ma i kto do sklepu iść
hehehe, no mężowie się czasem przydają :-D

Dominisia, no no, torcik Ci przepyszny wyszedł! A jakie mieszkanko czyściutkie :ico_oczko:
Julcia po przedszkolu wniebowzięta
no to rewelacja! Pewnie się martwiłaś? Chociaż nie, widać,że Julcia bardzo kontaktowa dziewczynka jest i pewno zawsze sobie daje radę!

A ja samiutka gdzieś do północy- mężu wybył na próbę. Zuzanek (uzębiony :-D ) śpi grzeczniusio.

[ Dodano: 2008-03-06, 21:50 ]
eSKa, eve- a Wy gdzie, bo ja tu tęsknię za Wami... :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”