@gniecha
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 sty 2011, 19:12

Tynusz właśnie skończyłam 33 lata tylko to taki wiek przemian z szalonego małolata w podlotka a teraz z podlotka w dojrzałą zrzędliwą babkę hehe ale może mi się wydaje i to tylko hormony bo ogólnie pogodna jestem
:-D

Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

20 sty 2011, 21:19

bosz już tak niewiele nam zostało :ico_olaboga: z dnia na dzień się bardziej boję i co z tym idzie - denerwuję. Już przejście 200m sprawia mi problem :ico_placzek: jakaś taka do d..y jestem.
Mania, babo melduj się!! co u Ciebie?

Awatar użytkownika
mania6891
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

20 sty 2011, 21:33

Brzuch boli,skurcze są cały czas ale nie regularne chociaz już coraz bardziej nieprzyjemne są.Za to wimiotuje i mam ze tak ładnie sie wyraże rozwolnienie. Tynusz ja na początku ciąży byłam nerwowa, potem było lepiej ale od ostatnich paru dni tak mnie wszystko irytuje ze z siebie wychodze. Jeszcze moja mała sie przeziebiłą i drugi dzien w domu jest i po prostu musze wychodzić do łazienki pokrzyczeć bo nie dość że wiecznie marudzi to chyba z nudów na jakieś dziwne pomysły wpada. A mi na zmiane górą i dołem leci, głowa mnie boli i marze o tym zeby sobie leżeć :ico_placzek: :ico_placzek: a tu nic z tego, a mamo tu mnie boli, tu mi przeszkadza, pobawmy sie w pieska, w sklep jezuuuuuu :ico_olaboga: :ico_olaboga: Wiem ze to moja ksiezniczka i kocham ją ponad życie ale teraz jest jeden z niewielu momentów kiedy żałuje ze jestem z nią sama i nie mam partnera na którego mogłabym zrzucić czesc obowiązków. I takie wyrzuty sumienia mam że denerwuje sie na nią i nie biegam na czworaka i nie szczekam bo nie mam siły :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 sty 2011, 23:15

hej

ja dziś byłam w sklepie i dostałam darmowy pojemnik na pieluchy z 1 wkładem
o taki
http://www.barnashus.no/nettbutikk/deta ... botte.html
no i od razu kupiłam fotelik do karmienia, miałam dla Mikiego, ale ten mi się bardziej podoba , no i będę mogła tam dziecko trzymać od urodzenia np jak coś w kuch będę robić to coś jak w leżaczku bujaczku może ze mną siedzieć , by Mike na nią nie skoczył, a ze jeszcze promocja super była to bardzo zadowolona jestem
o takie
http://www.barnashus.no/nettbutikk/deta ... -loft.html
tyle, że ja dałam za nie 1900kr

Buzok najważniejsze , że juz w domku jesteście :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
a przejść w szpitalu współczuje , wiem jak to cudownie jest mieć dziecko przy sobie od urodzenia
widzę, że Adrianek bardzo uśmiechnięty jest :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

mania ja chyba ze 3 dni temu pisałam , że mi mdłości i zawroty głowy wróciły, do toalety chodzę 4 raz dziennie, ale to nie biegunka
co do opieki nad córką, to na prawdę męczące musi być tak 24h/dobę z nią być, mnie chodź co drugi dzień mąż wyręczy w kąpieli i położeniu spać, a w nocy to i on do dziecka wstanie, zawsze to jakiś odpoczynek, niewielki , ale bardzo dużo daje :ico_sorki:

Tynusz spory masz brzuszek :ico_brawa_01: tak bardzo mocno z przodu odstaje :-)
łańcuszek śliczny :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ja nie jestem bardziej nerwowa, tylko czasem mam lęki o dziecko , o to by wszytko było ok przy porodzie, by dziecko urodziło się zdrowe :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Anijka to ty razem z Tynusz na porodówce wylądujecie :-)

Agniecha fajnie, ze wszytko ok i , że jednak wzięłaś te wolne , bo jak gin mówi 4 tygodnie jeszcze zostały :ico_sorki: :ico_sorki:

AniaZaba, mi sprawia problem założenie butów i skarpetek , muszę wziąć wielki rozkrok , a jak biorę rozkrok to w kroczu strzela , ale już tylko 5tygodni :ico_brawa_01:

Basia 11 miesięcy odciągania laktatorem :ico_olaboga:
trzymam teraz kciuki dzidzia nie odrzuciła cyca :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
mania6891
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

20 sty 2011, 23:30

ja dziś byłam w sklepie i dostałam darmowy pojemnik na pieluchy z 1 wkładem
Bardzo fajny, niestety u nas za darmo można dostać ewentualnie siatke :ico_haha_01: albo w zęby.

Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...

20 sty 2011, 23:55

witajcie, ja jakiejś wysypki dostałam na rękach, nie swędzi, ale mnie szlag trafia co to jest :ico_zly: ale o dziwo bóle wszelkie minęły i znów mogę góry przenosić :-D

manenka a już myślałam, że tylko ja mam takie lęki o dziecko :ico_noniewiem: boję się porodu, boję się o dziecko.
fotelik ful wypas :ico_brawa_01:
brzuszek piękny
Bardzo fajny, niestety u nas za darmo można dostać ewentualnie siatke
a u nas się wycwanili i już nawet siatki mają swoją cenę :ico_szoking: że niby ekologiczne, więc płać :ico_noniewiem: dużo zdrowia dla córeczki!!!

Tynusz chyba Julcia spora będzie :-) łańcuszek śliczny.

AniaZaba brzuszek bardzo podobny do mojego, super!!!Ja też czuję się jak słoń, na dodatek zaczęły mi puchnąć nogi i mam takie babcine kostki :ico_zly: ale za to energii sporo, ciekawe na jak długo :ico_noniewiem:

co do nerwów, mnie chwyta znienacka nerwa i zaraz puszcza, staram się nie krzyczeć na Olę, jak chcę krzyknąć, to gryzę się w język, bo potem na wielkie wyrzuty sumienia. A ona jest taka kochana.

@gniecha, ja nie bardzo wierzę w tę wagę z usg. Okaże się po porodzie. :-)

buzok ślicznego masz synka!!!!

Tynusz1
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sty 2011, 00:02

chyba Julcia spora będzie :-)
gin powiedziała że z dużą wagą się nie urodzi- że pewnie 3200/3500 więc nie taka wielka :-)
łańcuszek śliczny.
dziękuję :-)
od ostatnich paru dni tak mnie wszystko irytuje ze z siebie wychodze.
to tak jak ja.
tak bardzo mocno z przodu odstaje :-)
to fakt;p

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sty 2011, 00:11

Tynusz1, no to taka książkowa waga :-D

Blanka26, powiedz dla gina ze masz wysypkę i cię swędzi, mnie na każdej wizycie się pyta, a tak to możesz wapno łykać wtedy przestanie swędzieć, ja tak w 1 ciąży miałam i wapno pomagało :ico_sorki: :ico_sorki:

Tynusz1
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sty 2011, 00:13

no to taka książkowa waga :-D
zobaczymy jak się urodzi czy USG i p.gin się nie pomylili :-)

mam dziwne przeczucia że urodzę przed czasem.
i w ogóle strachu przed porodem nie czuję- :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...

21 sty 2011, 00:23

manenka, no właśnie mnie nie swędziało prawie cały dzień, na dodatek krostki przybladły i widzę, że znikają, ale teraz to mam wrazęnie, że mnie wszytsko swędzi :ico_olaboga:
zobaczymy jak się urodzi czy USG i p.gin się nie pomylili :-)
dokładnie :-D
i w ogóle strachu przed porodem nie czuję-
ja też nie czułam, w ogóle taka podekscytowana jechałam rodzić. Teraz czuję :-D

[ Dodano: 2011-01-20, 23:25 ]
dziewczyny na czym polega hartowanie brodawek???

[ Dodano: 2011-01-20, 23:25 ]
zmykam, bo mnie plecy pieką dobranoc!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”