mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2008, 22:53

Hihi specjalnie dla Agniesi i Dominisi :-D

:ico_zdrowko: :ico_urodzinki: :564:

Dzieki dziewczyny :-)

ooo, ja tez chce chipsa... buuuuu.... ;-)

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

06 mar 2008, 23:04

DMOINISIA to teraz biegaj po świecie z tymi chipsami do nas....bo tylko smaka narobiłaś :ico_szoking: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-03-06, 22:12 ]
Julcia bardzo kontaktowa
czasami aż za bardzo :ico_oczko: ale się troszkę martwiłam prawda :ico_noniewiem:
Zuzanek (uzębiony :-D )
:ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
eSKa, eve- a Wy gdzie, bo ja tu tęsknię za Wami... :-)
KOCURKA to trzeba tak na nie :ico_nerwusek: :ico_nerwusek: :ico_nerwusek: :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-03-06, 22:14 ]
MAMOZUZI niezła imprezka, Druś będzie dłuuuuugo spał jak mam mu da mleczka :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-03-06, 22:16 ]
już mam fazę chyba bo literki gubię :ico_smiechbig: mi tak dużo się nie daje Kasiu :ico_nienie: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2008, 23:22

Kocura Bura napisał/a:
eSKa, eve- a Wy gdzie, bo ja tu tęsknię za Wami...

KOCURKA to trzeba tak na nie
a ja chciałam najpierw po dobroci... To teraz próbujemy Twoim sposobem :ico_haha_01:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 mar 2008, 23:31

już mam fazę chyba bo literki gubię mi tak dużo się nie daje Kasiu
:ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_brawa:
eee tam, trening czyni mistrza :-D Tylko dziecka nie rozpij :-D :ico_oczko: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

07 mar 2008, 09:03

no jestem jestem
po pierwsze wszystkiego NAJ NAJ NAJ DLA NELCI :ico_buziaczki_big:

wczoraj nic nie pisalam bo od razu po pracy pojechalam na 70 urodziny babci, M juz tam z Szymonkiem byl wiec spoko, posiedzielismy do 18.00 M pojechal do pracy na nocke a ja wrocilam z moimi rodzicami..fajnie bylo wypilam sobie malego drineczka :ico_wstydzioch: posmialam sie..hehe no jak to z rodzinka
no a dzisiaj mam urlop, bo M jedzie zawiesc moich rodzicow i babcie na lotnisko, wiec musze byc z Szymciem a przy okazji jade z nim do pediatry z tym siurakiem..mam nadzieje ze mnie uspokoi ze jest wszystko ok :ico_sorki:
pozniej mam plan jechac na zakupki, bo pampersy sie koncza i trzeba uzupelnic lodowke :ico_oczko: tymbardziej ze jestem cala happy bo wczoraj dostalismy zwrot kaski z podatku :ico_brawa_01:
pozniej o 15.00 wizyta u dentysty z moim ukruszonym zebem a pod wieczor ma wpasc kuzynka z mezem i 2,5 letnim synkiem :-)
Szymon wstal dzisiaj o 6.00, i to wtedy jak ja moge sie wyspac bo nie ide do pracy :ico_zly: no ale ok, tata zadzwonil ze maja duzo miejsca w bagazach wiec jak chce to moze mam zabrac cos do UK bo wiadomo my jak w maju bedziemy leciec to nie zabierzemy sie ze wszystkim wiec od rana chodze i szukam, wybieram co moglby nam zabrac wczesniej :ico_olaboga:
mam wyrzuty sumienia, bo u mnie jest fatalnie...
nie tylko u Ciebie moja kochana, ja tez jestem zalamana swoim brzuchem i jak niego patrze to załamka totalna..ehhh i to mimo ze waze mniej niz przed ciaza
Julcia po przedszkolu wniebowzięta
super!!! :ico_brawa_01:

dominisia, mamo_zuzi fajnie ze bedziecie mogly razem spedzic swieta :ico_brawa_01: a tam w skandynawii oni maja tez takie tradycje jak u nas w PL tzn, swiecenie jajek itp./???

[ Dodano: 2008-03-07, 08:14 ]
jeszcze fotki z wczorajszej wizyty u babci

Szymon z moim tatą
Obrazek

ze swoim 2,5 letnim kuzynem
Obrazek

Obrazek

wziął przykład z Jasia i Olka i tez zaciekawil sie innymi trunkami :ico_oczko:

Obrazek

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 mar 2008, 10:18

Eve, sliczny Szymus :-) a jak sie ladnie butelka bawi :-)
To dzis masz co robic, co? pamietam jak ja sie wyprowadzalam to byl szok, wszystko chcialam wziasc a sie nie dalo :-( jesli moge ci dac rade, to nakupuj sobie lekow w aptece bo z tym w uk i tutaj tez. Szczegolnie te na zwykle przeziebienie dla maluchow bo tu nic nie daja. Organizm sam ma sie bronic. Pewnie na poczatku bedziesz zalamana ta sluzba zdrowia w UK :-D Ja zawsze kupuje wapno, syrop prawoslazowy, Drosetux, pulmex do nacieran, oilbas itak tam podobne. Dla nas rutinoscorbin :-)

Ale Nell chyrla chyba dzis pojedziemy do lekarza dla mojego swietego spokoju. spala slicznie, ale po wastaniu do pionu zaczela jej ta cala wydzielina sciekac i kaszlala i nawet odkrzrusila flegme. Co jest bardzo dobrze. No niby goraczki brak, jest super pogodna itp Jak wytlumaczyc tym becwalom tutaj ze ja chce sie po prostu uspokoic? A moze cos nazmyslam? Goraczke na przyklad? Albo trudnosci w oddychaniu :-D zobacze jeszcze :-)
Moje dziecko ma uraz do kropel do nosa jak widzi samo opakowanie to juz placze :-(

eSKa
4000 - letni staruszek

07 mar 2008, 11:06

eSKa, eve- a Wy gdzie, bo ja tu tęsknię za Wami...
:ico_papa: :ico_zly: :ico_zly:

[ Dodano: 2008-03-07, 10:19 ]
Hej jestem,
znowu musialam zastosowac przemoc wzgledem mojego komputra :-D
Boże ale wy tego naprodukowałyście :ico_szoking: przyznaje sie że jeszcze nie nadrobilam zaleglosci. :ico_wstydzioch:

Na razie króciutko
Sto lat dla Hanusi i Nell :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
i gratuluje Zuzi pierwszego mleczaka :ico_haha_01: :ico_buziaczki_big:

Ulamisiula jak super że znwou jesteś z nami, Benio śliczniutki

My juz mamy nową bryke dla Olka i bardzo mu sie podoba aż piszczy jak go wkładam do wozka :-D Na razie jezdzimy tylko po pokojach ale dzis mam w planach juz prawdziwy spacerek

I to by chyba bylo na razie tyle bo Olus cos marudzi :ico_noniewiem:

Aha moge wam sie wyzalic? :ico_noniewiem:
Bo ostatnio chodze cała w stresie , moj męzus byl odroczony z wojska do 10.03.2008 i w srode przyszlo mu wezwanie zeby sie stawić, ma byc w poniedzialek na 9.00 :ico_olaboga: Probujemy jeszcze po znajomosci cos zalatwiac i wlasnie czekam na telefon co tam sie udalo zrobic ale na razie cisza

[ Dodano: 2008-03-07, 10:24 ]
Juz jestem, wsadziłam tylko Olkowi smoczka i odleciał :ico_brawa_01: a ja moge nadrabiac zaległosci :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 mar 2008, 11:27

Dzień dobry!
moj męzus byl odroczony z wojska do 10.03.2008 i w srode przyszlo mu wezwanie zeby sie stawić
ale ten czas szybko zleciał :ico_olaboga: Wydaje się,że nie tak dawno nam o tym pisałaś, a tu znowu wezwanie. Napewno znowu Wam się uda i już ostatecznie armia się odczepi od Twojego męża.

eve81, ale masz plany! Pewno wpadniesz do nas dopiero wieczorem. Fajniutkie zdjęcia! Ale dzieciaczki rosną! Mnie też impreza czeka - babcia za niecały miesiąc skończy 85 latek!
Ale Nell chyrla chyba dzis pojedziemy do lekarza dla mojego swietego spokoju
pewno,że jeźdźcie- uspokoisz się. A jak naprawdę jest tak kiepsko to pozmyślaj coś, może dzięki temu porządniej się jej przyjrzą, a Wy będziecie spokojni na weekendzik.

Zuzek śpi. Dzisiaj znowu pięknie i pójdziemy na spacerek.
Mierzycie swoje dzieci? Nam wyszło,że ma 72 (albo 73 :-D ) cm. Nie wiem, czy dobrze to zmierzyliśmy, możliwe,żeby urosła 15 cm w 5 miesięcy? Zakładam jej ciuszki na 9 miesięcy (na 6 to są takie w sam raz albo przymałe), albo na 74 cm.

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

07 mar 2008, 11:34

Dobrze, to na poczatek dla tych ktorym narobilam smaka
Obrazek

A wogole to dzien doberek!
U nas fajna noc, ale Jasiu wstal juz o 8. A spac poszedl po 22, wiec wydaje sie mi ze nie spal tyle ile nalezy, no ale najwazniejsze ze wstal w dobrym humorku, smieje sie i ladnie sam bawi. Dzis machne sobie lazieneczke i zrobie porzadek Krzyskowi w dokumentach. Musze sie mu jakos podlizac bo chce jechac do Ikei kupic nowe firanki, jakis obrusik, posciel i pudeleczko na Jasiowe zabawki.

Wogole to tak sie zastanawialam co z Ania i Krystiankiem, mam nadzieje ze wszystko jest w porzadku.

Ulamisiula wogole napisz nam cos wiecej o Beniu. Ile wazy, jak wasze nocki itd. :-D

Mamo Zuzi my nigdy nie pozbedziemy sie takiej polskiej troski, obojetnie jak dlugo bedziemy zyc w Skandynawi. Jak masz sie martwic to idz do tego lekarza. Sprawdza pewno mocz, krew a Ty sie uspokoisz.

Eve sliczne fotki!
nie tylko u Ciebie moja kochana, ja tez jestem zalamana swoim brzuchem i jak niego patrze to załamka totalna..ehhh i to mimo ze waze mniej niz przed ciaza
No ale u mnie nie tylko fatalnie z brzuchem, z waga tak samo, waze wiecej niz przed ciaza, tak wiec samym brzucholkiem to nie masz sie co przejmowac...
a tam w skandynawii oni maja tez takie tradycje jak u nas w PL tzn, swiecenie jajek itp./???
W Norwegii te tradycje na pewno sa inne, chociaz Swieta Wielkanocne sa dla nich bardzo wazne. To kraj protestancki wiec roznice musza byc. Swiecenia jajek nie ma, ale my w Wielka Sobote jedziemy do Polskiego kosciolka tak wiec bedziemy podtrzymywac polskie zwyczaje.
od rana chodze i szukam, wybieram co moglby nam zabrac wczesniej
Oj ja tez to przeszlam, tylko ze ja zazwyczaj latalam samolotami a K. jezdzil samochodem wiec moglam wiecej zapakowac. A i tak czesc rzeczy zostala w Polsce i po pewnym czasie nie odczuwalam ich braku.
A ja samiutka gdzieś do północy
No ja ostatnio codziennie samiutka do 22... :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Wpadne pozniej, bo Jasiek walnal kupala :-D

[ Dodano: 2008-03-07, 10:37 ]
Mierzycie swoje dzieci? Nam wyszło,że ma 72 (albo 73 ) cm. Nie wiem, czy dobrze to zmierzyliśmy, możliwe,żeby urosła 15 cm w 5 miesięcy? Zakładam jej ciuszki na 9 miesięcy (na 6 to są takie w sam raz albo przymałe), albo na 74 cm.
Mozliwe. Ja Jasiowi tez zakladam ciuszki na 74 :-D

eSKa no ja trzymam kciuki! A czemu odebraliscie wezwanie?? Bo w sumie chyba maja byc jeszcze dwa pobory i potem bedzie wojsko zawodowe (mam racje czy sie myle??) Ewentualnie wyslij mezulca do Norwegii to go przechowam jakis czas :-)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 mar 2008, 11:39

Aha, zapomniałam Wam napisać o nocy- Zuzia o 3 obudziła się radosna i szczęśłiwa i o zgrozo wysapana :ico_szoking: . Zasadziłam cyca, ale nie chciała spać :ico_nienie: . Więc z powrotem do łóżeczka i po jakiś 15 minutach zasnęłą, bez jednego piśnięcia :ico_brawa_01: Zuch dziewczyna :-D Tylko strasznie wcześnie wstaje ostatnio, tak 7, najpóźniej 7.30. Ale jakoś wytrzymam te parę dni, bo od wtorku sama tak będę wstawać.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”