Awatar użytkownika
edulita
Trzy tysiące lat minęło...

28 mar 2008, 12:58

Elu - to fakt nasina są trujące

[ Dodano: 2008-03-28, 12:01 ]
Elu wogóle wiele roślinek jest tak naprawde niebespiecznych dla dzieci bo tuje też i moje ulubione konwalie ale poszukam bo gdzieś miałam w domu gazete z roślinkami wskazanymi przy dzieciach to wtedy jeszcze raz wypisze :-)

[ Dodano: 2008-03-28, 12:03 ]
Asiu - ty też planowałaś coś z tarasem.

Zazdroszcze wam ja nie mam balkonu :ico_placzek: no ale mam ogródek przed domem i działke.

mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

28 mar 2008, 13:05

Po prostu mały sio od roślinek :-D Ja zawsze martynie tłumaczyłam "Martynko ty możesz je dotykać ale po co" wtedy ona dziwnie na mnie patrzyła i odchodziła :-D Ale z Matyldą to nie przeszło wiecznie ta rączka w doniczce, ale teraz już jej przeszło :-D

Awatar użytkownika
edulita

28 mar 2008, 13:08

mazia, - ty pracusiu :ico_haha_01: maciejke w kwietniu - maju można siać ona nie jest może bardzo urokliwa ale walory zapachowe cudne - polecam:) właśnie dzwonił do mnie skruszony mężuś z pracy i zaproponował wypad na działkę no może :ico_noniewiem: będzie wiosennych porządków ciąg dalszy:)

Awatar użytkownika
Ela28
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

28 mar 2008, 13:08

jeszcze raz Edulitko wielkie dzięki :-)
ale do tych trąb nie mam zaufania, ja je znałam jako chwasty - tylko mniejsze i mama zawsze mi powtarzała, że to silnie trująca roślina i taki uraz mi do niej został...
Maziu, a ja prawie wszystkie kwiaty z domu powyrzucałam kiedy się Jaś urodził, 5 sztuk mi zostało, a kiedyś lubiłam i dużo miałam, definbachię taką dużą miałam - tej było szkoda wyrzucić, to na klatkę wystawiłam
makaron z jajkiem nasza rodzina też lubi :-)

mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

28 mar 2008, 13:12

Gdzie tam maj tu dopiero marzec mamy :-D A ja jakos sie napaliłam, bo jak wieszałam te pranie na tym balkonie to tak cieplutko, dobrze że tak blizko wrocławia mieszkam to z tamtąd te ciepełko leci :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
edulita

28 mar 2008, 13:13

ElU, - ja mam cały dom w kwiatach to poprostu moja pasja zanim wybrałam medycyne myślałam o ogrodnictwie :-) ale tak jak piszesz nie zawsze rośliny muszą być dobre dla dzieci moja mała nie rusz dzięki bogu kwiatów najwyżej wącha sobie nawet liście :-D ale świetnie cię rozumiem

mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

28 mar 2008, 13:16

Edulitko ta wasza Nikolcia to ma raj na tej działeczce :-) no nie.O ja też juz njiemoge się doczekac tych naszych wypadów na wieś. Matyldzia to będzie szalała, jeszcze kuzynka za płotem w jej wieku, o 4 dni młodsza.No i mój bratanek to będzie fajna zabawa.Dzieci a dzieci. Dobrze że dziadek taka chuśtawke wielką kupił i zjeżdżalnie :-D

Awatar użytkownika
edulita

28 mar 2008, 13:20

Wczoraj księżniczka moja jak dotkneła ziemi i upaprała rączke to płakała a jak się przewróciła to nawet podnieść się nie chciała jakaś anty działkowa była :ico_haha_01: no i figurki ogrodowe rozbrajała - zobaczymy jak to z nią będzie na tej działce :-D chyba w mame się nie wdała :-D :-D :-D
Może jak cieplej będzie to właśnie huśtawką się zainteresuje, marcin chce jej piaskownice taką przykrywaną kupić żeby koty się nie załatwiały to może się przekona :509:

mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

28 mar 2008, 13:27

No napewno, dzieci nasze to dopierowszystko poznawaja. Jeszcze będzie tak że niebedziecie mogli jej z niej wyciagnac. :-D No ale oczy dookoła głowy musimy miec przy tych małuch rozrabiakach :-D

[ Dodano: 2008-03-28, 12:37 ]
O wstała to ja ide szykować obiadek i na sapacer zanim słonko swieci :-D

Awatar użytkownika
aaneta25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

28 mar 2008, 14:13

A u nas dzis pobudka o 5:30 była.Z 7 Joachim się przestawił :ico_noniewiem:

Z jednej strony to dobrze,bo do 10 wszystko, co do roboty było w domu, to zostało porobione..i pranie i posprzątaliśmy i obiadek przygotowany.Teraz mały drzemie sobie a jak wstanie to na spacer się wybieramy.Zjemy obiadek i idziemy łapać pierwsze wiosenne promyki słoneczka :-D

Edulitko chyba jakieś problemy z przesyłaniem są bo zdjęć dalej nie ma :-)
Tak więc powiadasz,że najlepiej skrzynki na balkon zacząć w kwietniu wystawiać?

Iwciu wróć do nas :ico_placzek:

Asiu racja "kto się lubi, ten się czubi" :-D najważniejsze,że potem przyjemnie odreagowujecie dzienne nieporozumienia.

pozdrawiamy :ico_oczko:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”