Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lip 2011, 14:52

hej laski

po wizycie super :ico_brawa_01: morfologia super, hemoglobina super :ico_brawa_01:
mocz bez dodatków typu bakterie czy inne gady :ico_sorki: wzorowo :ico_szoking:
no i glukoza 92 :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
jupiiiii moge nadal jesć lody :ico_haha_01:

mam sprawdzać cukier raz w tygodniu glukometrem na wyrywki :ico_oczko: ale krzywej juz powtarzać nie musze :ico_brawa_01:

no i badanie podwozia tez było oki, szyjka zamknięta i nie skrócona :-D brak śluzów, bakterii i grzybków, wszystko oki bez infekcji, az jestem w szoku ze az tak dobrze...
to było ostatnie moje badanie ginekologiczne do samego porodu :ico_brawa_01:

Kocura :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: współczuje kochana :ico_noniewiem: ale juz tak niewiele ci zostało :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Inia ja mam same firmówki kombinezony i kurtki, większosć kupiłam uzywane na allegro, jeden kombinezon odkupiłąm od dziewczyn z forum, czesc w lumpeksie np kurtke My Little Pony, czesc ciuszków kupiłam w sklepach, np kurtke jesienną Reserved :ico_oczko: ja jestem taka ze wole dac 80zł za kombinezon coccodrillo uzywany i nie załować potem ze dziecko mi choruje bo kupiłąm badziewie jakieś...
i nie chodzi mi o metki :ico_nienie: bo mnie też nie stac na same drogie rzeczy, ale o jakość tych rzeczy, przecież kurtka uzywana przez kilkoro dzieci nie traci na jakości :ico_nienie: a takich ciuszków straganowych nie trawię :ico_zly: jak widze ten materiał to mnie krew zalewa, a w sklepach dzieciecych osiedlowych same chińskie gówienko :-D
czasem trafi sie promocja na sklepach typu Smyk czy 5-10-15 :ico_noniewiem:
trzeba pokombinować zeby kupić tanio i dobrej jakosci :ico_oczko:

Inia sorki ale nie chciałam cie urazić kurcze, pewnie myślisz teraz ze zgrywam ważniaka... piszesz ze bez sensu kupowac takim maluszkom drogie rzeczy, no zgodze sie ze moze bez sensu bo długo nie ponoszą :ico_noniewiem: no ale jednak taki kombinezon jest po to by chronic dzieciatko cała zimę :ico_noniewiem: nie wyobrażam sobie kupić tani kombinezon który pozbija sie w kulki i nie bedzie chronił dziecka, wolałabym w tej cenie kupić używany na lumpeksie ale firmowy :ico_oczko:
a na allegro tyle jest pięknych rzeczy uzywanych :ico_sorki:
nie wiem jak ty ale ja Majke stroje bardzo, zakłądam jej nowe rzeczy, nie chodzi do piasku w łachmanach :ico_noniewiem: na podwórko ubieram ją przedewszytskim ładnie

elibell
4000 - letni staruszek

16 lip 2011, 18:31

po wizycie super :ico_brawa_01: morfologia super, hemoglobina super :ico_brawa_01:
mocz bez dodatków typu bakterie czy inne gady :ico_sorki: wzorowo :ico_szoking:
no i glukoza 92 :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
jupiiiii moge nadal jesć lody :ico_haha_01:

mam sprawdzać cukier raz w tygodniu glukometrem na wyrywki :ico_oczko: ale krzywej juz powtarzać nie musze :ico_brawa_01:

no i badanie podwozia tez było oki, szyjka zamknięta i nie skrócona :-D brak śluzów, bakterii i grzybków, wszystko oki bez infekcji, az jestem w szoku ze az tak dobrze...
to było ostatnie moje badanie ginekologiczne do samego porodu :ico_brawa_01:
to superowe wieści i oby już tak zostało do końca, że bez żadnych dolegliwości:))

izuś ja też staram się ubierać małą ładnie i w ogóle nie patrze czy się brudzi bo kiedy ma maluszek się umorusać jak nie za czasów dzieciństwa:) Moja mama jakby widziała jak moja órcia czasem chodzi brudna to by powiedziała, że ja wyrodna matka i nie mam czasu nawet ciuszków poprać albo że nie mam czasu przypilnowac by sie nie brudziła. Hihihihi. z dzisiejszego spaceru wróciła cała w błocie, bo deszcz padał to i chlapa i błoto a ja jej kalosze i idziemy się bawić, skakała w kałużach ile chciała potem w błoto upadła itp, moja mama by zawału dostała, że pozwalam na takie coś.

ale mam piekielnie nerwowy dzień, az brzuch mi twardnieje cały czas, maluszek sie rusza ale jakoś mniej (no miejsca coraz mniej ma) mała mi dziś fochy strzela co mnie normalnie wyprowadza z równowagi, że nawrzeszczałam na nia dziś 2 razy i dostała klapsa. Proszę tłumaczę by nie robiła czegos a ona patrzy w oczy i swoje, i porwała wykładzinę na korytarzu to klapsa dostała zaczęła wyć to ja ja do pokoju i sama wyszłam by nie słuchać by nie krzyczeć, musiałam odetchnac, choć wiem, że źle zrobiłam. Nie pamiętam kiedy klapa dałam dziecku :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lip 2011, 21:02

Cześć!

Wrzuciłam focie na 3 trymestr- dla zainteresowanych :ico_oczko:

U nas szybko dzionek minął. Całe popołudnie byliśmy u siostry, na urodzinach chrześniaka, fajnie było. Potem spacerek, po drodze zakupki i teraz M. czyta Zuzi i spanko będzie.
Jutro wybieramy się do zoo, więc już rano nie pójdziemy na zakupki.

Przemyślałam trochę sprawę tej mojej cukrzycy i chyba ta lekarka trochę przesadza.
Dziś po torcie i sałatce majonezowej miałam super wynik, nawet bez insuliny.

izuś_85, super,że wyniczki takie wzorowe :ico_brawa_01:
no i glukoza 92
to wynik na czczo ten z laboratorium, czy z krzywej?
Jak sama mierzę to zdarzał mi się wyższy, ale z laboratorium na czczo nigdy nie miałam tak dużo jak Ty :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

16 lip 2011, 21:29

Chciałam tylko postawić :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: za ósme okienko :-D

Idę kończyć ścianę w pokoju Wiki :-D

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

16 lip 2011, 21:44

i nie chodzi mi o metki :ico_nienie: bo mnie też nie stac na same drogie rzeczy, ale o jakość tych rzeczy, przecież kurtka uzywana przez kilkoro dzieci nie traci na jakości :ico_nienie: a takich ciuszków straganowych nie trawię :ico_zly: jak widze ten materiał to mnie krew zalewa, a w sklepach dzieciecych osiedlowych same chińskie gówienko :-D
Tak ja tez mam niedaleko taki jarmark są fakt tanie rzeczy ale kurcze jakoś jest do .... no właśnie, po praniu robi się z tym cuda, albo kurczy albo wielkie , zaraz coś urywa.Dla mnie to nie jest za fajne.
Nie kupie tak jak pisałam nowych rzeczy w firmówkach bo mnie nie stać ale w lumpeksie czy na allegro używki bardzo chętnie, bo wiem jaki to jest materiał i że to już było prane i co się miało stać to się stało z tym.

elibell
4000 - letni staruszek

16 lip 2011, 21:48

inia1985, brawa za 8 okienko ja chyba też z następnym tygodniem zaczynam:) czy ja już zaczęłam??? kurde pogubiłam się:)

[ Dodano: 16-07-2011, 21:50 ]
33 tydzień to 8 miesiac:)więc juterkiem zacznę:)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lip 2011, 22:10

to wynik na czczo ten z laboratorium, czy z krzywej?
92 to z krzywej po 75g glukozy :ico_brawa_01:
z Mają miałam 141 :ico_szoking: a norma do 140

inia1985, :ico_brawa_01: no i czekamy na efekty, i fotki oczywiscie, ja wam jutro pokaże albo w poniedziałek pokój Natalii i brzuszek

szkieletorek, ja też uwielbiam po lumpeksikach śmigać, szukać firmówek, ładnych rzeczy itp
swoją drogą to kocham całą serię ciuszków Cheerokee z tesco :ico_sorki: za małą kaske mozna dziecko bardzo gustownie ubrać :ico_oczko: trzeba tylko troszke wysiłku :-D
ale w sumie na Majkę jakoś kasy najmniej załuje, jej kupuje buty drozsze niz moje :ico_haha_01: ona ma sandały ze skóry naturalnej (wyściółka też) za 59zł na promocji
a ja mam takie sobie sandały za 20zł z wyprzedaży :ico_haha_01: wiec w sumie.... ona i tak ma lepsze ciuchy niż ja :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lip 2011, 22:43

inia1985, :ico_brawa_01: za kolejny miesiąc!

Hehe, moja Zu ma prawie same firmowe ciuszki, bo kupuję je na szmatkach :ico_haha_01: A mam tu swoje miejsca,że na szmatkach kupuję duuuużo taniej niż te nowe jarmarczne :ico_haha_01:
No tylko buciki i bielizna w sklepie obowiązkowo :ico_oczko:
I w Tesco też mi się zdarza kupować, np teraz mają wyprzedaże, za pół ceny.
92 to z krzywej po 75g glukozy
na czczo, po 1, czy po 2 h?
Hehe, no to wcinaj lody i za mnie też :ico_haha_01:

elibell
4000 - letni staruszek

16 lip 2011, 23:10

izuś_85, to większość mam tak robi, ze na dzieciaczkach nie oszczedza a na sobie:)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lip 2011, 08:08

Cześć!

Wpadam z rana, bo musiałam wstać na moje pierwsze śniadanie :-D
Choć wcale głodna nie jestem :ico_puknij: Pasę sie jak świnia, bleee...

Miłego dzionka dla Was i dla nas- zoo!!!!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”