elibell
4000 - letni staruszek

18 lut 2011, 20:08

spadlamznieba, i co zamierzasz???
moja córcia jak widzi Twoją to się cieszy i mów i "dzidzia" i mówi do monitora hihihi

Awatar użytkownika
spadlamznieba
Trzy tysiące lat minęło...

18 lut 2011, 20:11

moja córcia jak widzi Twoją to się cieszy i mów i "dzidzia" i mówi do monitora hihihi
to słodkie, ucałuj swoją córeczkę od nieznajomej dzidzi z monitora :)
i co zamierzasz???
nie wiem... cały czas myślę. byłam dziś w mopsie. chciałam dowiedzieć się ile najwiecej moge uzyskac zapomogi finansowej. musze kombinować ile wlezie. do czewrca mam wypłatę, potem wychowawczy bezpłatny i z mopsu kasa. zanim podejmę jakąkolwiek decyzję chce mieć całkowicie poukładany plan ogólny (co mam robic dalej jak będę bez niego) i ewentualny plan awaryjny. nie chce uciekac i potem załamywac rece i podejmowac decyzje na 'szybko'. jestem przeciez odpowiedzialna za swoją córkę...

[ Dodano: 2011-02-18, 19:19 ]
szkoda ze nie ma z kim pogadac.. ja to mam pecha nikogo nie ma :)

[ Dodano: 2011-02-18, 19:46 ]
nie wiem co z tego będzie. tzn wiem, że wybuchnie afera w całej rodzinie. już powoli jest... moja mama jest wręcz wściekła. powiedziała że jeśli dowie się że podniósł na mnie rękę to go zatłucze jak psa. wiem, że ona się domyśla...
powiem Wam, ze nie wiem jak mam poukładać sobie przyszłość. głośno myślę... Wiecznie nie chciałabym mieszkać u rodziców, tylko do momentu aż znajdę prace (jak skonczy mi się macierzyński i zacznie bezpłatny wychowawczy... - a propos, jesi wtedy bede pobierac zasiłek to nie moge pracowac oficjalnie, tak? czy moge na np umowe o dzielo/zlecenie?). przed znalezieniem pracy (nie mam teraz w głowie konczenie studiow, pojde do pracy wszedzie - dla mnie praca nie hanbi, na odwrót uważa Adam...)., a wiec przed znalezieniem pracy musiałabym znaleźć kogoś znajomego i uczciwego kto mógłby zając się moją córką jak ja bym pracowała (nie chce oddawać ją takąmałą do złobka). płaciłabym tej osobie za opieke (nie mam jeszcze pomysłu kto to mógłby być...), ja chodziłąbym do pracy, wynajęłabym kawalerkę jakąś, w miedzyczasie złożyłabym wniosek w urzedzie o przydzielenie mieszkania jako że jestem samotnie wychowującą dziecko matką, moja mama postarałaby się przyspieszyć przydzielenie tego w jakiś tam sposób. do tego dostawałabym z mopsu zasiłek, Adam musiałby płacić alimenty na małą. I może dałąbym radę?

elibell
4000 - letni staruszek

18 lut 2011, 21:56

spadlamznieba, pewno, że dasz radę, najtrudniej postawić pierwszy krok, później już jakoś się samo zacznie wszystko normować i układać. Owszem będzie początkowo cieżko, ale grunt byś miała wsparcie w rodzicach na początek. Widzę, że plan już masz i nawet bardzo dobry, teraz tylko działać w tym kierunku. Powodzenia Ci zyczę, szczerze!!! Świat stoi otworem dla Was - Ciebie i malutkiej:)

moja w łóżeczku ale coś popłakuje, z płaczem tez się dziś obudziła popołudniu, nie wiem co jej, myślę, że zęby idą, 5 zaczynają się wydostawać, ale pewna nie jestem bo nie daje zajrzeć do buziołka;)

Awatar użytkownika
Ewelina0701
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

19 lut 2011, 09:24

Witam z rana,dziecko najwidoczniej nie da mi pospac.....7:30 pobudka...dzis do poludnia sami bo S w pracy...a potem nie wiem.

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

19 lut 2011, 09:48

Milenka tez mi nie dała spac bo wstała o 7 :ico_oczko: :ico_oczko:

ale luzik..teraz zbieramy sie do groty solnej...

ale u nas dosypałao śniegu :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Ewelina0701
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

19 lut 2011, 09:54

sniegu u nas nie ma...my bierzemy sie za sprzatanie...

elibell
4000 - letni staruszek

19 lut 2011, 10:06

Marcia77, ale fajny plan na spędzenie czasu, superowo:):)
U nas deszczowo, deszcz mnie obudził, planów wielkich brak - zakupy, bo mąż na 16 dopiero do pracy to trzeba wykorzystać go by nie iść piechotą
zależnie jak będę się czuła później może wyskoczymy z elizą do koleżanki ale tylko może.

JoannaS
Wodzu
Wodzu

19 lut 2011, 11:04

witam.

Myslałam ze Hania po wczorajszym przespanym całym dniu wstanie dzisiaj o 5 a one obydwie wstały o 8.50 :ico_szoking:

elibell
4000 - letni staruszek

19 lut 2011, 12:15

JoannaS, no to brawa dla córci, jaka kochana dała mamusi pospać

my od 8 na nogach, niebawem na zakupy jedziemy, trzeba troszkę rzeczy kupic, płyn do prania dywanów, niebawem mamy inspekcję z agencjii mieszkaniowej, a dywan w salonie woła o pranie hehehe:):))

buzok14
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lut 2011, 12:43

Witajcie! ja dziś wyjątkowo niewyspana, bo od 1 w nocy wisiałam z cycem nad Ariankiem :ico_olaboga: . A teraz on śpi, a moja mamcia i córa robią pieroszki takie dla mnie z samym mięskiem drobiowym, bez kapustki i przypraw, a ciasto bez jajka, ucieszyłam się, bo to jednak coś innego niż ryż z marchwią i piersią z kurczaka, ale jak spróbowałam to bleee...normalnie już mam dosyć tej diety. A najgorsze jest to, że ja jestem naprawde na ścisłej diecie, a ten mój bąbel nadal brzydkie te kupki robi :ico_placzek:

Wróć do „Pozostałe”